Nejposvátnější čínská hora

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KARLŠTEJN.
Advertisements

Od roku 1988 je součástí světového dědictví UNESCO Hudební doprovod Prohlížení.
Prezentace.
SICILIE-ITÁLIE.
SRÍ LANKA SIGIRIYA.
BOŘEŇ Česko.
Orientace ve městě.
Pozvánka do Nížkova Veronika Horká Poloha Nížkova Historie
ULURU symbol Austrálie.
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Napříč Andami ve výšce m n. m. Pak během 64 km sestup z hor do m n. m. do tropického údolí Yungas. Je považována za nejnebezpečnější na.
Od roku 1988 je součástí světového dědictví UNESCO
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Montserrat. Montserrat je vápencové horský masiv západně od Barcelony. Je známý svými bizardními sklaními útvary (například „Zdvižený prst“), samotně.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Nejposvátnější čínská hora
… snad nejv ě tší a nejzachovalejší akvadukt z dob staro ř ímského císa ř ství.
Koupil jsem si malý, roztomilý domeček v horách a měl bych radost, kdybys přijel na návštěvu…
Několik základních pojmů
Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice.
Podívejte se, jaké to jsou.
Památky Spišská Nová ves
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Cestovní kancelář Silesia
Zpracovala Barbora Plesníková
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
HANG SON DOONG, JESKYNĚ NEJVĚTŠÍ NA SVĚTĚ
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Gibraltar je britské území na nejjižnějším výběžku Iberského poloostrova. Průliv je deset mil široký a třicet mil dlouhý (18 km x 55 km). Úžina je pojmenovaná.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Ronda je asi nejhezčím městským celkem, jaký
ULURU symbol Austrálie.
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
AUSTRÁLIE -Uluru /Ayers Rock/ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
Přírodní památka Čertova kazatelna
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Socha Krista nad Rio de Janeiro Jeden z nových 7 divů světa.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Národní park Berchtesgaden
Krušné hory.
Ještěd.
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Present by Leon and Andy Technical History Art Gallery © 2013
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Nejposvátnější čínská hora
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
České středohoří.
SVÉDSKO 1.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krušné hory.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Korsika – Napoleonův ostrov
Transkript prezentace:

Nejposvátnější čínská hora Posvátná hora Tchaj-šan (Taishan, Tai Shan) se nachází nad městem Tai An v provincii Šan-dong. Nadmořská výška hlavního štítu této hory Yu Huangdingu je 1545 metrů. Nejposvátnější čínská hora

V současnosti je jedním velkým turistickým lákadlem, přesto si však zachovala punc posvátnosti a přitahuje množství poutníků, kteří se zde modlí a pálí papírové peníze, aby si získali náklonnost bohů. Na posvátnou horu můžete vystoupat po svých, nebo se nechat vyvézt téměř až na vrchol minibusem či lanovkou. Pokud tedy zvolíte cestu pěšky, tak se nevyhnete útokům místních prodavačů, kteří se vám budou snažit vnutit všechno možné, tričky počínaje a odznáčky konče. Na druhou stranu si zase budete moci vychutnat přírodní scenérie a množství chrámků, které stojí podél cesty. Většina turistů však přijíždí autem až k bráně Zhong Shanmen, která je v polovině hory. Potom se vezou lanovkou k bráně Nan Tianmen, která je nejblíže vrcholu. Od brány Nan Tianmen na vrchol už musí každý po svých. Od úpatí na vrchol hory Tchaj-šan vede kamenné schodiště o 7000 schodech. I když se to nezdá jako příliš náročný výstup, některé úseky jsou přece jenom obtížnější. Zvláště schody u brány Nan Tianmen jsou velmi příkré a je zapotřebí mnoho sil absolvovat každý schod. Přesto je uprostřed lidského hemžení nemálo bělovlasých starců, kteří výstup na horu Tchaj-šan považují za důležitý životní cíl

Hora je od města pouhých 11 km

... Ale ta objížďka!

Ve 200 metrech nad mořem je to ještě rovinka ... Ve 200 metrech nad mořem je to ještě rovinka. Pak ale silnice začíná stoupat až do výšky 1300 m.n.m. Převýšení je 1100 m !

.. Stavba silnice začala v roce 1998, skončila v roce 2005, celkové náklady byly 13.200.000 dolarů.

Cesta je strmá, zatáčky mají co nejmenší poloměr

Naštěstí je zde i jiný způsob jak dosáhnout vrcholu, než po krkolomné silnici. Je zde 7,5 km dlouhá lanovka, která vás vyloží těsně pod vrcholem.

Cena $ 38 (skoro 800 Kč), prý to stojí za ty peníze, cestou je vidět dost památek.

Lanovka má 98 kabinek, každá je pro 8 osob.

Krásný pohled

Lanovka je postavena tak, aby vydržela i zemětřesení, které zde není neobvyklé.

A jsme nehoře. Tento „tunel” ve skále vznikl erozí vody a je to nejvýše položený takový útvar na světě. Vysoký je 131,5 metrů, široký 57 a dlouhý 60 metrů. Někomu prý připomíná bránu do nebe.

Jak už bylo řečeno, dostanete se sem lanovkou nebo autobusem, chcele-li až do „tunelu” , musíte ještě zdolat pár schodů (těch 7 000) po svých.

Druhá strana oblouku

V roce1999 při mezinárodní letecké show, prolétají obloukem první letadla

Cesta dolů je prý jednodušší

V blízkosti se nachází velké množství klášterů a kostelů V blízkosti se nachází velké množství klášterů a kostelů. Tento nově postavený kostel stojí na místě, 400 let starého kostelíku z dynastie  Ming.

FINE