Zpracovali: Pavel Strejček a Kateřina Tóthová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Nicola Tesla století.
Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
Historie – dnešní Skaut
Život.  Jeho otec byl lékárník.  Kvůli finančním potížím jeho rodiny, nemohl Hanz chodit do školy. Učil se sám z knih.  Ve 12. letech pomáhal svému.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Peter F. Drucker Zpracovali: Martin Benda Petr Hohenberger
Erich Maria Remarque
Sociální politika a Welfare State
„K výzkumu dějin VŠE v Praze“ pracovní kolokvium v rámci mezifakultního studentského vědeckého projektu IGS „Ekonomické, politické a sociální okolnosti.
Rektor Zdroj:
 Americký ekonom a profesor na univerzitě Berkeley  Narozen 27.září 1932, Superior, Wisconsin (USA)  Byl studentem Ronalda Coase a Herberta Simona.
PREZIDENTI ČESKÉ REPUBLIKY
Českoslovenští a čeští prezidenti
2.Světová válka v próze obrázek
John Stuart Mill (1806 – 1873).
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
VILFREDO PARETO.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_43_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
Joseph Heller Narození 1. květen 1923 Úmrtí 12. prosinec 1999 NárodnostAmeričan.
Erich Fromm Vliv moderní společnosti na člověka
Název: JOSEF DOBROVSKÝ Autor: Mgr. Lenka Jelínková
Lyndall Urwick.  Narodil se 3. března 1891 jako jediné dítě Sira Henriho Urwicka a jeho ženy Annis.  Nastoupil do firmy vyrábějící rukavice, kde byl.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Frank a Lilian Gilbrethovi
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/11/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Období: 1918 – 1993 Dějepis a občanská nauka Zpracoval: Milan Šimek
Světová hospodářská krize
Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – chytré praktiky firem a jejich filmování Petr Dostál - UTB ve Zlíně.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
Socilog, politolog a ekonom Profesor univerzity v Lausanně.
Jeden z nejvýznamnějších a nejvlivnějších lidí světového marketingu.
George Orwell 1984 (Nineteen Eighty-Four)
EDUARD BASS 9. ročník.
1.Základy managementu 1.1 Základní pojmy 1.2 Pojetí managementu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/18/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Leo Rosten životopis, charakteristika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Reálie - bankovky.
JAROSLAV HAŠEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Hodnoty, ideologie a sociální politika": Diskuse vybraných titulů z odborné literatury.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Sociologická imaginace.Praha: SLON, 2002; kapitola Příslib, str
WALT WHITMAN Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Frederick Winslow TAYLOR
Redefinice společnosti vědění V posledních letech pokusy o redefinici. Dva základní poznatky: 1. vědění není statické, ale dynamické 2. jednotlivé společenské.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
OHMŮV ZÁKON Ohmův zákon vyjadřuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem. Je pojmenován podle svého objevitele Georga Ohma. Zákon říká, pokud.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Národní obrození Kateřina čížková.
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Transkript prezentace:

Zpracovali: Pavel Strejček a Kateřina Tóthová Peter Drucker Zpracovali: Pavel Strejček a Kateřina Tóthová

Peter Ferdinand Drucker Narodil se 19.11 1909 v Kaasgrabenu v Rakousku Zemřel 11.11 2005 v Claremontu v Kalifornii Pocházel z rodiny vládního úředníka a učitelky fyziky Byl americkým teoretikem a filosofem managementu, ekonomem a autorem související literatury Je považován za zakladatele moderního managementu

Život Petera Druckera Vzdělání získal v Rakousku, Anglii a Německu Zkušenosti sbíral u exportní firmy v Hamburku a poté v malé bance ve Frankfurtu nad Mohanem Získal doktorát z veřejného a mezinárodního práva Psal články pro Frankfurter General-Anzeiger Stal se zpravodajem a angažoval se do politiky Vzestupem nacismu opustil zemi v roce 1933 Pracoval v Londýně pro noviny Financial Times Natrvalo odešel do USA roku 1937

V USA pracoval jako novinář na volné noze V roce 1945 napsal jedno ze svých nejlepších děl Concept of the Corporation Od roku 1950 vyučoval jako profesor managementu na Newyorské univerzitě V roce 1971 se stal profesorem sociálních věd a managementu na Claremont Graduate University a zde působil až do své smrti Byl váženým odborníkem přes management a podnikání 9.července 2002 obdržel prezidentskou medaili svobody

Kariéra Jeho kariera ekonomického teoretika začala roku 1945 v jedné z největších korporací na světě General Motors Byl fascinován problémy s udržením autority V GM provedl něco jako „politický audit“ Výsledkem této práce bylo dílo Concept of the Corporation, čímž položil základ managementu jako vědecké disciplíny

Zajímal se o rostoucí počet lidí, kteří pracovali spíš myslí než rukama Imponovali mu zaměstnanci, kteří věděli více než jejich šéfové Analyzoval tento problém a zjistil jak to narušuje běžné myšlení o vedení organizace Jeho hlavní myšlenkou bylo dát moc řadovým zaměstnancům a považovat je za zdroje a nikoliv jen za náklad Drucker také kladl veliký důraz na znalosti Prosazoval myšlenku, že svět přechází od ekonomiky zboží k ekonomice “znalostí"

Poukazoval na skuliny ve vedení velkých korporací, které by mohly způsobit stagnaci podniku Kriticky vystupoval vůči managerům ,kteří považovali firmy jen za prostředek jak vytvořit krátkodobé zisky „Manageři musejí přestat zacházet s dělníky jako se zrnky v obrovském, nelidském ústrojí a musejí s nimi začít jednat jako s inteligentními lidmi“ Jeho přístup fungoval velice dobře i ve stále vyspělejším světě podnikání

Dělal poradce téměř každé významné obchodní společnosti např Dělal poradce téměř každé významné obchodní společnosti např. General Electric, Coca-Cola, Citicorp, IBM a Intel Autor 39 knih, které byly přeloženy do více než 20 jazyků Napsal dva romány a jednu autobiografickou knihu Podílel se na knize o japonských malbách Vytvořil 4 série filmů o managementu Mezi lety 1975 a 1995 byl redakčním sloupkařem listu The Wall Street Journal Přispíval také do Harvard Bussiness Review, The Atlantic Monthly a The Economist

„Nejlepší cesta k předpovědi budoucnosti je její tvorba.“

Bibliografie O ekonomice a společnosti: The End of Economic Man (1939) The Future of Industrial Man (1942) The New Society (1950) The Landmarks of Tomorrow (1957) The Age of Discontinuity (1968) Pension Funds Revolution (1976) Toward the Next Economics (1981) The New Realities (1989) Post-Capitalist Society (1993).

O managementu: Concept of the Corporation (1946) The Practice of Management (1954) Managing for Results (1964) The Effective Executive (1966) Practices (1974), Managing in Turbulent Times (1980), Innovation and Entrepreneurship (1985) The Frontiers of Management (1987) Managing the Non-profit Organization (1990) Managing for the Future (1992) Managing in a Time of Great Change (1995).

Zdroje: George Orwell: esej Notes on Nationalism Nekrolog.cz: Peter Ferdinand Drucker iDNES: Zemřel otec moderního managementu Peter Drucker Statistiky a ankety na managementdenker.de http://www.druckerinstitute.com http://www.leadertoleader.org/knowledgecenter/thoughtleaders/drucker/index.html