Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – chytré praktiky firem a jejich filmování Petr Dostál - UTB ve Zlíně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – chytré praktiky firem a jejich filmování Petr Dostál - UTB ve Zlíně."— Transkript prezentace:

1 Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – chytré praktiky firem a jejich filmování Petr Dostál - UTB ve Zlíně

2 Co je „best practices“ V zahraničí se setkáme především s pojmem „best practices“. V odborné literatuře se tento pojem objevuje již v knize F. Taylora (1919). The Principles of Scientific Management. New York: Harper & Brothers Publishers. Základní myšlenkou je zde názor, že vždy existuje mezi dosažitelnými řešeními jedno nejefektivnější, nejlepší - "one best way" (Kanigel, 1997). Toto pojetí je pochopitelně relativní – dnešní nejlepší řešení může být zítra překonáno. Relativnost je obsažena i ve srovnávacím souboru – srovnáváme řešení regionální, …

3 „best practices“ a chytré praktiky Zadáme-li v Seznamu na internetu pojem „best practices“ v celém světě získáme 175 milionů odkazů. V ČR je tento pojem ale poměrně málo používán (v ČR získáno pouze 1 700 internetových odkazů). Pojem „nejlepší praktiky“ se ukázal také jako problémový - je velmi náročné poměřovat nejlepší řešení v různých firmách; nejlepší řešení pro velkou firmu nemusí být nejlepší v malé firmě atd. Z těchto důvodů jsme zvolili pojem „chytrá praktika“ a definovali ji jako řešení konkrétního problému firmy, které je pro danou firmu nejlepší a je aplikovatelné i v dalších firmách.

4 Scénář natáčení chytré praktiky Základním požadavkem na natáčené videa je přehlednost. Všechna videa z firem mají pevnou strukturu scénáře: stručný popis konkrétního problému firmy, stručné představení firmy, běžné řešení takového problému, chytrá praktika vyzkoušená firmou, náklady a přínosy takového řešení, komentář odborníka z univerzity. Video nepřesáhne 5 minut.

5 pilotní video bylo natáčeno ve firmě SAF Trade v Uherském Hradišti a řešilo problém, jak se zaměstnanci firmy mohou učit cizí jazyky, pokud jsou stále na obchodních cestách. Chytrou praktikou zde byla řízená výuka s lektorem s využitím mobilního telefonu viz www.pracujeme-chytreji.eu Pilotní video

6 Ukázka zkrácené případové studie k pilotnímu videu


Stáhnout ppt "Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – chytré praktiky firem a jejich filmování Petr Dostál - UTB ve Zlíně."

Podobné prezentace


Reklamy Google