Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
Advertisements

METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Projektový den s prvky OSV
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Instrukce: Vítejte! Pokud si přejete naučit se kreslit králíčka Ryzyho ( ohnivě zbarvený králíček na obálce knihy), teď máte příležitost! Potřeby: Stačí.
VY_32_INOVACE_12_ Čtení slov s porozuměním 1 (SADA ČÍSLO 1)
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
JÁ JSEM TVÉ STÁŘÍ. pozvi mě dál
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_15_ Čtení vět s obrázky (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_18_ Rozvoj jazykových schopností 3 (SADA ČÍSLO 1)
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 3 Kde se ukrývají zvířata Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 7) Možnosti.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Jak se vaří knížka Určeno pro 1.stupeň ZŠ (po úpravě možno i 2.stupeň ZŠ)
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 8 Ptačí strom Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití artefiletiky.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_2,čj.
Proč miluji důchod.
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz.
JÁ JSEM TVÉ STÁŘÍ, …pozvi mě dál… a těš se, protože: budeš mít moře času, ale žádný nápad, co s ním udělat.
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Věta se skládá ze slov Název školy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
PŘÍSLOVEČNÉ SPŘEŽKY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Vítejte v Písmenkově − seznamte se s písmenkem D, d
Metodický list: Slovní druhy 1. část
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Český jazyk a literatura 3. ročník
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím úkolem, který se dá splnit i třeba na čas, je vymyslet další slova, která mají v sobě ukrytou číslovku. Př. střih, jednatel, nastoupit.. U 3. 4. a 5.6. je navíc úkol, který vysvětluje význam obtížnějších slov- po kliknutí. Báseň můžeme natisknout, část děti čtou společně, další část třeba samostatně na papír…….

Druhá- OMYLNÍČEK….má 3 sloky. Po přečtení třetí sloky se objeví úkol pro další stránku. Žáci mají opravit chyby tak, aby text dával smysl. Nejedná se o pravopisné chyby! Po kliknutí se objeví správná verze. Opět se dá zadat přepsání, práce ve skupině, soutěž o nejrychlejšího…. Poslední- ŽIDLIČKA… má 3 sloky, žáci mohou sa- mostatně podle textu kreslit na připravený papír a poté si obrázky porovnat- měly by vypadat stejně.

HRAVÉ BÁSNIČKY

Me2dí bra3 a jejich ses3čka Me2dice, ses3čka, je sice moc maličká, nápadů však spoustu má. Nejprv tě100 udělá. 4 bra3 me2di hádají se, nevědí, co k obědu 8aží, upečou či uvaří.

9sil když us3hla, 8ažit ho nestihla 9sil když us3hla, 8ažit ho nestihla. Me2di se o5 lítí: „Nechceme jíst žádné kvítí!“ 4 bra3 me2di tě100viny nejedí. Me2dice p8utněla, co si počít, nevěděla. CO ZNAMENAJÍ SLOVA DEVĚTSIL A LÍTÍ?

P8ěch bratrů sklidila, dále se však pídila, jak nasytí k obědu prázdná břicha me2dů. Na mase se nemá še3t, tak poslala bratry vě3t . Me2di pak v lesním tichu chytli 100pu do čenichu. 12erák, jelen velký, u lesa dnes chytal lelky. CO ZNAMENÁ PÍDILA A CHYTAL LELKY?

Bra3 to zas pro1li, pak 2 stromy očesali Bra3 to zas pro1li, pak 2 stromy očesali. Dneska chytli skvělou 100pu, domů nesou třešní kopu! „V břiše už vám kručí hlady? Proč nejdete do zahrady? Proč nejdete na třešně?“ Řekl jelen p8ěšně.

Když pak bra3 pospolu usedají ke 100lu, jejich sestra me2dice k jídlu už jim chystá lžíce.

Najděte další slova, která obsahují číslovku.

OMYLNÍČEK Omylníček v knize řádí, něco vyjme, něco vsadí a má z toho legraci, když písmenka převrací. Asi se mu velmi líbí z dlouhé chvíle dělat chyby. Z kostela je rázem postel, z postele má malíř pastel.

V NÁSLEDUJÍCÍM TEXTU OPRAVTE CHYBY. Je to někdy ke vzteku, jakou dělá paseku. My s ním ale zatočíme, jeho chyby opravíme!

Zráda voněla celá mouka. Byt krásný sen. Klub Sirka pěl dobrou nápadu, a pak neděl Rezi rozkvetlým svítím a soukal na slupko. Plavou se tu holily západy, po snes podnikne. Zrána voněla celá louka. Byl krásný den. Kluk Jirka měl dobrou náladu, a tak seděl mezi rozkvetlým kvítím a koukal na slunko. Hlavou se mu honily nápady, co dnes podnikne.

Na konec si namalujte obrázek podle básničky Chceš malovat židličku? Trvá to jen chviličku. Svislou čáru shora dolů namalujeme si spolu. Pak najdeme její střed. Musí to být teď a hned! Už to máš? Tak vpravo hleď, svoji tužku rovně veď.

Zastavíš se za chviličku. Žádnou smyčku, žádnou kličku, rovnou dolů pospíchej, ani přitom nedýchej….

Citace: Text Me2dí bra3 a jejich ses3čka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.12, nakladatelství Portál 2006 Text Omylníček, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str. 59, nakladatelství Portál 2006 Text Židlička, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.33, nakladatelství Portál 2006 Obrázky : Dostupné z otevřené galerie [www.cmis.cz/dum/] dne 3.4.2012