DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
. Pec pod Sněžkou Sdružení cestovního ruchu a propagace
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Rodinná pohoda na Lipně. Váš partner pro volný čas.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Ski areál Špičák zima 2009/10.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Česká republika: bezpečná a cenově stále příznivá.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Lyžařské středisko HINTERTUX
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Význam odvětví cestovního ruchu pro české hospodářství
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Local parks o.s. Zimní sporty a wellness Boží Dar - Klínovec.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
JARNÍ CYKLOJÍZDA PO KRUŠNOHORSKÉ MAGISTRÁLE TERMÍN: MÍSTO: LESNÁ V KRUŠNÝCH HORÁCH POPIS: FÉROVÁ SNÍDANĚ, BOTHATÝ DOPROVODNÝ PROGRAM, SOUTĚŽE.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Ekonomické souvislosti studijního směru AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Revitalizace KUKS o.p.s., Kuks 12, Kuks
Regionální rozvoj Krkonoše
Zažijte autentický jihočeský venkov
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Transkript prezentace:

DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU

DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU rozvíjení a prohlubování spolupráce v oblasti cestovního ruchu   sdružování finančních prostředků ze soukromých a veřejných zdrojů k zajištění funkčnosti neziskových služeb cestovního ruchu (zejména turistická doprava, úprava běžeckých tratí, cyklostezky, propagace a marketing …) spolupráci v oblasti propagace a marketingu s cílem společné prezentace na akcích konaných v rámci České republiky a rovněž v zahraničí společnou podporu a propagaci akcí v oblastech turistiky, sportu, kultury a společenského života organizaci setkání vedoucích k výměně informací a zkušeností, týkajících se rozvoje regionu Východních Krkonoš

SPOLUPRÁCE V REGIONU UŽ FUNGUJE TourPAS - společná jízdenka na lanovky, bobovou dráhu, koupaliště, rozhlednu a autobus Karta na dalších 20 služeb v regionu se slevou až 60 % (ZOO, lanové parky, půjčovny koloběžek, minigolf, výstavy) Balíček toho nejlepšího, co nabízí východní Krkonoše Realizováno ve spolupráci se Svazkem obcí Východní Krkonoše

SkiResort ČERNÁ HORA – PEC 37 km sjezdovek na 1 skipas 6 lanovek a 31 vleků 29 km sjezdovek s tech. sněhem SkiTour – vyhlídkové rolby mezi největšími areály Černá hora a Pec 5 areálů: Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa, Svoboda nad Úpou TourResort ČERNÁ HORA – SNĚŽKA ČERNOHORSKÝ EXPRESS Janské L. – Černá hora HNĚDÝ VRCH Pec pod Sněžkou PORTÁŠKY Velká Úpa SNĚŽKA Pec pod Sněžkou BOBOVÁ DRÁHA Pec pod Sněžkou KOUPALIŠTĚ Trutnov ROZHLEDNA Pec pod Sněžkou S TourPASem slevy: ZOO, lanový park, koloběžky, horská kola, nordic walking, wellness, termální bazén, minigolf, jízda na poníkovi, výstavy

SkiResort ČERNÁ HORA – PEC 750 tisíc návštěvníků za zimní sezónu z Česka, Polska, Německa, Holandska a Dánska ad. TourResort ČERNÁ HORA – SNĚŽKA 250 tisíc návštěvníků za letní sezónu z Česka, Polska a Německa

SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE FUNGUJE OD ROKU 2004 A SDRUŽUJE 9 MĚST A OBCÍ: Horní Maršov   Pec pod Sněžkou Malá Úpa Žacléř Trutnov   Mladé Buky Svoboda nad Úpou Janské Lázně Černý Důl HLAVNÍ POSLÁNÍ SVAZKU: sdružování finančních prostředků za účelem společné propagace turistického regionu východní Krkonoše

SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE řeší „cestovní ruch“ v rámci evropského projektu „Meziobecní spolupráce“   Záštita nad projektem: Svaz měst a obcí ČR projekt „Meziobecní spolupráce“ analyzuje současný stav na území regionů ukazuje na modelech ze zahraničí způsoby efektivní spolupráce zpracovává strategie pro další rozvoj

TAM, KDE MAJÍ ZÁKON O CESTOVNÍM RUCHU (SLOVENSKO, RAKOUSKO, ITÁLIE) Turistická agentura (Organizace cestovního ruchu) – sdružuje finanční prostředky v regionu (obce, podnikatelé, stát) Turistická agentura financuje: turistické trasy propagační materiály letní turistické karty reklama regionu úprava běžeckých tras provoz letních a zimních turistických autobusů provoz infocenter cyklostezky Východní Krkonoše – aktivity regionálního významu podnikají : Svazek Krkonoše, Svazek obcí Východní Krkonoše, MEGA PLUS s.r.o. a někteří další poskytovatelé služeb… BEZ SPOLEČNÉ ORGANIZACE · IMPROVIZACE · DOBROVOLNOST · DOHODA

PŘÍNOS SPOLUPRÁCE V REGIONU zlepšení spolupráce a komunikace mezi subjekty působícími v cestovním ruchu nastavení způsobu sdružování finančních prostředků a jejich využití pro společnou propagaci celé oblasti východních Krkonoš   udržet stávající návštěvníky a přilákat do regionu další turisty, poskytnout jim pestrou a kvalitní nabídku služeb růst ekonomiky celého regionu s následnou stabilizací a rozšířením počtu pracovních příležitostí, příznivé prostředí pro nové podnikatelské záměry

SDRUŽENÍ PENĚZ DÁVÁ SMYSL Zdroj: KPMG

SLOVENSKO – zákon o cestovním ruchu Motivace díky státní dotaci Poplatky ubytovatelů Členské příspěvky (obce, podnikatelé) Státní dotace vyplacena až do výše: 90% vybraných poplatků od ubytovatelů

SLOVENSKO – kolik peněz generuje region Poplatek z ubytování 1 mil. eur Stát /dotace až 90%/ 0,9 mil. eur 1,9 mil. eur Poplatek z ubytování zůstává obcím (1 mil. eur), ale z části ho může vložit do Organizace cestovního ruchu S dotací státu hospodaří regionální Organizace cestovního ruchu

SLOVENSKO - PODPORA REGIONŮ Vloni vyplatilo Slovensko v rámci zákona o cestovním ruchu státní dotace ve výši 3 miliony eur. Vysoké Tatry získaly 0,8 mil. eur. Nízké Tatry získaly 0,6 mil. eur. Díky tomu šlo na podporu cestovního ruchu do regionu Tater 1,4 milionu eur ze státní kasy. Tuto částku doplnili v Tatrách o peníze, které vybrali z poplatků a příspěvků v regionu. Celkově region mohl investovat do podpory cestovního ruchu v Tatrách cca 3 miliony eur.

RAKOUSKO – zákon o cestovním ruchu Turistická daň a poplatky z ubytování Podnikatelé (ubytovatelé, provozovatelé restaurací, truhláři) platí promile ze svých tržeb, jako formu turistické daně

PODPORA REGIONŮ V ZAHRANIČÍ ITÁLIE Südtirol – horské oblasti Sextner Dolomiten a Kronplatz 4,8 mil. přenocování/rok / cca 1,2 milion lidí s přenocováním 4 noci/ Agentura provincie zaměstnává 61 lidí. V roce 2014 hospodaří s marketingovým rozpočtem 9 milionů euro. Trentino – horské oblasti Andalo, Val di Fassa, Madona di Campiglio, Folgaria, San Martino di Castrozza, Val di Fiemme, Val di Sole 5,7 mil. přenocování za zimu/ cca 1,4 milionu lidí s přen. 4 noci/ Agentura provincie hospodařila v roce 2013 s 18 miliony eury, v roce 2014 s 15 miliony eury.

Svazek obcí Východní Krkonoše Děkujeme za pozornost Svazek obcí Východní Krkonoše Mgr. Tomáš Hendrych předseda Svazku obcí Východní Krkonoše MEGA PLUS, s.r.o. Richard Kirnig vlastník společnosti Mgr. Petr Hynek jednatel společnosti