Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
U vody Živočichové DUM 19/1.
Advertisements

Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace JEHLIČNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název: VY_32_inovace_PR45_09 Autor: Lenka Svobodová
Společenstva lesů I..
Zemědělské plodiny DUM 14/1
Rostliny a živočichové DUM 12/1
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Stromy.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
LESY MÍRNÉHO PÁSU – VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Listy, květy a plody rostlin
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
PŘÍRODOVĚDA.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
jednoduchý klíč k určování jehličnany
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Les-Lesní patra.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PRVOUKA.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jaroslav Bartl ČísloVY_32_Inovace_3301 NázevEkosystém les Téma hodinyOhleduplné chování k přírodě.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
Les - rostliny, houby-prezentace
TEST - SPOLEČENSTVO LES
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Společenstva lesů - stromy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Základní škola a mateřská škola Bukovec
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Prvouka pro 2. tř. Stromy v lese III/2 18.
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Na procházce v lese.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Transkript prezentace:

Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1 V lese Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu „ EU-peníze“ Autor: Mgr. Jana Lažová Období: červen 2011 Anotace: metodický materiál do výuky člověk a jeho svět s fotkami a základními informacemi Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji ICT Jazyk: jazyk český Druh učebního materiálu: metodický materiál Cílová skupina: žák Typ vzdělání: základní vzdělání Věková skupina: 1.r. ZŠ, 2.r. ZŠ, 3.r. ZŠ

Les les je přírodní společenství, které má pro člověka zvláštní význam stromy v lese vytvářejí mnoho kyslíku, který potřebujeme k dýchání. Dále spolu s mechem udržují zásobu vody a dávají nám dřevo. Les poskytuje potravu lidem a živočichům

v lese rostou jehličnaté a listnaté stromy. listy listnatých stromů na podzim opadávají. tuhé jehlicové listy jehličnatých stromů jsou po celý rok zelené a neopadávají. Pouze modřín s měkkými jehlicemi je opadavý.

Stromy jehličnaté

Borovice

Borovice - šišky

Jedle

Jedle – šiška a větvička

Smrk

Smrk - šišky

Modřín

Modřín - šišky

stromy listnaté

Bříza

Jehnědy

Dub

Žaludy

Javor

Dvounažka

Lípa

Oříšek

Buk

Bukvice - nažky

Jasan

Nažka

Hledej názvy stromů Nenechávejte jed ležet volně. Přines mrkev do polívky. Záborov i celé okolí zaplavila voda. Sytou modří namaluj oblohu. Mezi zeleninu patří zelí, paprika, i petržel. Ve středu bude pršet.

Otázky: Do kterých dvou skupin dělíme stromy? Vyjmenuj stromy jehličnaté? Který jehličnatý strom v zimě opadává? Jaké znáš stromy listnaté? Jak se jmenuje plod dubu a buku?

Odkazy http://cs.wikipedia.org/wiki/Les http://cs.wikipedia.org/wiki/Borovice http://cs.wikipedia.org/wiki/Jedle http://cs.wikipedia.org/wiki/Jedle_sibi%C5%99sk%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Jedle_b%C4%9Blokor%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Smrk http://cs.wikipedia.org/wiki/Smrk_ztepil%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/Mod%C5%99%C3%ADn http://cs.wikipedia.org/wiki/Mod%C5%99%C3%ADn_opadav%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/Mod%C5%99%C3%ADn_dahursk%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99%C3%ADza_ojcovsk%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99%C3%ADza http://cs.wikipedia.org/wiki/Jehn%C4%9Bda http://cs.wikipedia.org/wiki/Dub_cer http://cs.wikipedia.org/wiki/Dub

http://cs.wikipedia.org/wiki/Javor_st%C5%99%C3%ADbrn%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/Javor http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvouna%C5%BEka http://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADpa_obecn%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lipa_rada.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tilia_euchlora2.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bucina-na-uboci-Bourneho.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Buchenwald_1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Illustration_Fagus_sylvatica0.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:European_Beech.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Illustration_Fraxinus_excelsior0.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kilometrovka.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fraxinus_excelsior.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NarrowleafAsh.jpg Muhlhauserová H, Svobodová J.: Prvouka 2, Nová škola, s.r.o., Brno 2001 Muhlhauserová H., Svobodová J.: Metodický průvodce učebnicí Prvouka 2, Nová škola, s.r .o., Brno 2003