Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
EU a Česká republika Instituce EU
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
OMC Pracovní expertní skupina
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Luhačovice ČAS a mezinárodní organizace sester
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
Česká asociace adiktologů
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
VY_32_INOVACE_51_16 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Tato prezentace byla vytvořena
Příloha č.1 – Organizační schéma – PREZIDIUM - Prezident / první viceprezident / viceprezident Czech Dance Organization, o.s. PRVNÍ VICEPREZIDENT VICEPREZIDENT.
ANALÝZA ODVĚTVÍ JAZYKOVÝCH SLUŽEB Martina Pelešková 16. prosince 2009 Generální ředitelství pro překlady Evropská komise.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Zpráva o činnosti prezidia ČAS 2008 Dana Jurásková Luhačovice.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Test 2. Mezinárodní organizace
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Orgány a instituce působící v oblasti sociální politiky a jejich kompetence. JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
ČINNOST FEANI V OBLASTI PÉČE O KVALITU INŽENÝRŮ Seminář ČSVTS – Svaz průmyslu a dopravy ČR Praha 14. prosince 2015 Doc. Ing. Daniel Hanus, CSc., EUR ING,
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
1 Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. Vítězslav Burda,
Profesní sesterské organizace Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_04 Název materiáluBurza cenných.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Primární pediatrie-Evropa a ČR MUDr. Gabriela Kubátová OSPDL ČLS JEP Praha červen 2015.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Sociální práce TEĎ a TADY II
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Severoatlantická aliance
Organizace odborníků se zájmem o dětskou neurologii
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR
Transkript prezentace:

Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve výzkumu a reprezentovat profesní zájmy pediatrů v EU. Představuje pediatrickou sekci Evropské unie medicínských specialistů, takže má na politickém poli možnost obhajovat zájmy dětí, mladistvých a pediatrické profese.

Jak pracuje? V dubnu 2008 v Gradu změna stanov, která umožňuje i individuální členství Výkonný výbor-/EC/ je odpovědný generálnímu shromáždění/General assembly/,které tvoří členové.Ve Výkonném výboru je zahrnutá i Evropská rada pediatrie/European board of paediatrics/ EBP. Členové jsou zařazeni do tři skupin podle toho v jaké oblasti pediatrie pracují-primární, sekundární,terciární. Generální shromáždění sestává z 2 delegátů z každé Evropské krajiny, z delegátů z jednotlivých skupin a reprezentantů z každé Evropské společnosti pediatrických specialistů.Delegáti mají volební hlas. Jeden na každou krajinu. Delegáti volí EC a setkávají se dvakrát ročně.Jednou na jaře výjezdní zasedání v některé z členských států, výroční v prosinci v Brusselu - sídlu EAP. Jak pracuje? V dubnu 2008 v Gradu změna stanov, která umožňuje i individuální členství Výkonný výbor-/EC/ je odpovědný generálnímu shromáždění/General assembly/,které tvoří členové.Ve Výkonném výboru je zahrnutá i Evropská rada pediatrie/European board of paediatrics/ EBP. Členové jsou zařazeni do tři skupin podle toho v jaké oblasti pediatrie pracují-primární, sekundární,terciární. Generální shromáždění sestává z 2 delegátů z každé Evropské krajiny, z delegátů z jednotlivých skupin a reprezentantů z každé Evropské společnosti pediatrických specialistů.Delegáti mají volební hlas. Jeden na každou krajinu. Delegáti volí EC a setkávají se dvakrát ročně.Jednou na jaře výjezdní zasedání v některé z členských států, výroční v prosinci v Brusselu - sídlu EAP.

Kdo jsou členové Kterýkoliv certifikovaný pediatr může být aktivním členem v jim vybrané skupině. Přidruženými členy jsou další jednotlivci – stážisti v pediatrii, jiní pracovníci ve zdravotnictví, pediatrické sestry.Ti platí nižší členský poplatek.

Co je to EBP- Evropská rada pediatrie ? Je to stálá komise výboru EAP. Slouží pro vzdělávací zájmy a potřeby pediatrů a podílí se sama na výuce,hodnocení a kontinuálním medicínském vzdělávání.

Pracovní skupiny jsou to další tematické skupiny,které mají pravidelné mítinky v době zasedání EAP. Probíhají paralelně. PS: primární a sekundární péče PS- terciární péče PS- prevence úrazů PS- adolescentní medicína PS- etika v pediatrii PS- očkování PS- léčiva pro děti PS- urgentní medicína

Členství a členský poplatek národní členství-1 delegát za primární péči 1 delegát za sekundární roční poplatek se vypočítává podle vzorce individuální členství

Individuální členství je možné se přihlásit písemně přihláškou, nebo on line na web. stránkách EAP Členský poplatek je 80 Eur na jeden rok, 120 Eur na 2 roky. Zahrnuje: -předplatné na časopis Archives of Desease in Childhood/ 24 vydání za rok/ -sleva na EAP kongresech/jednou za 2 roky/ -začlenit se do jednotlivých skupin podle zájmu