METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Pozorně si přečtěte povídku
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Členění textu, odstavce, osnova
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ZÁJMENA Zájmena nahrazují podstatná nebo přídavná jména. Zájmena používáme místo podstatných nebo přídavných jmen. Zájmena používáme za jména, proto to.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
Číslo podstatných jmen
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Pozorně si přečtěte text
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Souvětí. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „P, S, V“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží ke shrnutí.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Autor: Mgr. Karolina Pátková
NAJDI SPRÁVNÝ OBRÁZEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Práce s textem úryvku z pohádky.
Věta se skládá ze slov Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Český jazyk a literatura 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za úkol vyhledat v textu( barevně podtrhnout) co dělalo miminko- celkem 8 věcí. Řešení se postupným klikáním objevuje. KDE SE MIMINKO NARODILO?- opět hledáme v textu, můžeme jinou barvou označit, po kliknutí řešení. VYMYSLETE- se postupně objevují 4 úkoly, žáci mají vymyslet jiný název pro pohádku, předvést miminko a v prostorách třídy se proletět jako čmeláci. CO SE NÁM DO VĚTY ZATOULALO?- po kliknutí se postupně objevují 3 věty, ve kterých je navíc přidané slovo. Žáci mají najít větu v textu a označit slovo, které tam nepatří. Řešení vždy po kliknutí. ÚKOL NA DOMA: zjistit, čím se liší včela od vosy?

PUTOVÁNÍ SE VČELÍMI MEDVÍDKY UBREČENÁ

Brumda vrazil do dveří jako huláni na koních: „Nesu novinu! Nesu novinu! U čmeláků pod Mateřídouškovou mezí mají miminko.“ Čmelda s maminkou hned, že se na něj musí podívat. Maminka vzala dárek, hrníček lipového medu. Zamkla chaloupku a všichni tři se vydali na cestu. Den byl plný slunce a pěkně se jim letělo. Nad lánem pšenice se zadýchali a na konci museli odpočívat. Seděli na růžových květech bodláků a kluci mrkali do sluníčka.

Pak pokračovali podél cesty s bílým jetelem, přes jabloňový sad a kolem březového háje. Od poslední břízky už dohlédli k Mateřídouškové mezi. A také zaslechli brekot. Vznášel se nad stromy jako letní bouřka. „Slyšíte? To je miminko,“ řekl Brumda a přidal do letu. „Tak kdepak ho máte, maminko? Kdepak máte toho křiklounka?“ zeptala se ve dveřích maminka čmeláčků.

„Támhle brečí a nevím, co s ním,“ povídá smutně druhá maminka. V koutě stál proutěný košík a v něm se házel malinký čmeláček. „Jé, ten má ale malinkou hlavičku,“ divil se Čmelda. „A ty nožičky,“ povídá Brumda. „A pusininininku,“ zase Čmelda a všichni se rozesmáli. Miminko třepalo ručkama, kopalo nožkama a brečelo. Kroutilo pusinkou, mrkalo, krabatilo čílko a brečelo. Brečelo, brečelo, pořád brečelo a slzy mu tekly do krejzlíků.

NAJDĚTE V TEXTU, CO DĚLALO MIMINKO. třepetalo ručkama kopalo nožkama mrkalo kroutilo pusinkou brečelo krabatilo čílko házelo se tekly mu slzy

KDE SE MIMINKO NARODILO? u čmeláků pod Mateřídouškovou mezí

VYMYSLETE SAMI JAK BY SE POHÁDKA MOHLA JMENOVAT? JAK BUDEME ŘÍKAT MIMINKU? PŘEDVEĎTE, JAK LÉTAJÍ ČMELÁCI PŘEDVEĎTE MIMINKO

CO SE NÁM DO VĚTY ZATOULALO? Čmelda s maminkou hned, že se na něj musí na chvíli podívat. Od poslední břízky a borovice už dohlédli k Mateřídouškové mezi. Brečelo, brečelo, brečelo, pořád brečelo a slzy mu tekly do krejzlíků.

NA KONEC ÚKOL NA DOMA Zjistěte, čím se liší včela od vosy?

CITACE Kahoun Jiří, Příhody včelích medvídků, Praha 2005, str.14 Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ dne