METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Pozorně si přečtěte povídku
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
... aneb význam prachu v domácnosti. Dámy!!! Pamatujte.... vrstva prachu na nábytku chrání dřevo, které je pod ní. 'Dům se stává domovem až když můžete.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Sčítálek.
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
PŘÍSLOVÍ, POŘEKADLO, RČENÍ, PRANOSTIKA Mgr. Michal Oblouk
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Výuková prezentace pro 4. ročník ZŠ, Přirodověda Jan Mayer.
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
Kalendář - červen Petr Machala.
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
Pozorně si přečtěte text
DĚLENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 52.
MALÁ JARNÍ POVÍDKA.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Souvětí. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Rok – významné dny VY_32_INOVACE_4A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Jak se kluci neuměli spočítat Autor: Šibravová, Poskočilová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Prohlédni si pohádku o Karkulce. Pokus se sám povídat podle obrázků
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ČESKÝ JAZYK 4. ROČ. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_16
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Český jazyk a literatura 3. ročník
VEDLEJŠÍ VĚTA PODMĚTNÁ
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Zájmena.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je najít a třeba podtrhnout v textu pořekadlo, které se tam objevilo. CO ZNAMENAJÍ DALŠÍ POŘEKADLA: postupně po kliknutí se objevují jiná pořekadla. Úkolem je, vysvětlit jejich význam. Žáci mohou vymyslet další. TIPNĚTE SI: 2 hádanky s možnostmi výběru, po kliknutí se objeví správné řešení. KOLIKRÁT SE OBJEVILO: žáci mají v textu najít, spočítat a třeba opět barevně podtrhnout slovo jejda- celkem se objevili 4x. ÚKOL NA DOMA na konec: zjistit přesné datum Medarda.

PUTOVÁNÍ SE VČELÍMI MEDVÍDKY MEDARDOVÁ

Bylo zrovna Medarda, ale venku ani nekáplo. „Kluci, přijďte brzy domů, bude překvapení,“ řekla čmeláčkům maminka. „Mami, jaké?“ ptal se Brumda. „Uvidíš. Nebuď zvědavý nebo budeš brzo starý.“ „To já bych právě chtěl,“ zatoužil Brumda. „Chtěl bych být dědek.“ „A proč?“ divila se maminka. „Chtěl bych umět silně bručet,“ řekl Brumda a maminka se smála. Na Teskův palouk, plný růžových slziček, svítilo sluníčko. Kluci si tu hráli na honěnou a zapomněli, že mají být brzy doma.

„Teď honíš ty!“ křičel Čmelda a kroužil kolem rozkvetlého šípku. Brumda lítal za ním strašnou rychlostí. Pak se zastavil, otočil a Čmelda mu vlétl rovnou do náručí. „A mám tě!“ „Jejda!“ vyhrkl Čmelda, „to jsem se lekl. Jejda,“ udělal podruhé. „Co děláš dvakrát jejda?“ ptal se Brumda. „Zapomněli jsme, že máme přijít brzo domů.“ „A jejda! To nám maminka dá. Ta bude hubovat,“ strachoval se Brumda a oba letěli domů. Maminka je čekala ve dveřích a divte se, vůbec nehubovala.

NAJDĚTE V TEXTU POŘEKADLO. Nebuď zvědavý nebo budeš brzo starý.

CO ZNAMENAJÍ TATO POŘEKADLA? Práce kvapná málo platná. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Lež má krátké nohy.

Který měsíc slavíme Medarda? a) květen b) červen c) prosinec TIPNĚTE SI Co to znamená „Medardova kápě, čtyřicet dní kape?“ a) bude nám kapat 40 dní z kohoutku b) přijede strýc Medard a dá nám kapky do nosu c) pokud na svatého Medarda prší, bude pršet i po dalších 40 dní

KOLIKRÁT SE V TEXTU OBJEVILO SLOVÍČKO………….. „JEJDA“ 4x

Zjistěte, kolikátého června slavíme Medarda. NA KONEC ÚKOL NA DOMA

Kahoun Jiří, Příhody včelích medvídků, Praha 2005, str.60 Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ CITACE