Scope2 Centre d´Aide par le Travail (Centrum pomoci prací) C.A.T. Podnik profesního a sociálního doprovodu pro postižené lidi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Stav a vývoj vzdělávacích systémů v Evropě: cíle, směřování, indikátory Simona Pikálková Ústav pro informace ve vzdělávání Lisabonské cíle vzdělávání v.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Ing. Stanislava Správková
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Organizace Státní správy
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
Obnova vozového parku v České republice
Ten dělá to a ten zas tohle
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Služby obyvatelstvu Klára Čermáková 3.C. Dělení podle: - oblasti spotřeby: - pro potřeby celé společnosti = kolektivní (státní správa, obrana, bezpečnost)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Ing. Stanislava Správková
Umístění Věznice Nové Sedlo
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Transkript prezentace:

Scope2 Centre d´Aide par le Travail (Centrum pomoci prací) C.A.T. Podnik profesního a sociálního doprovodu pro postižené lidi

Scope2 Program semináře centru CAT v České republice – listopad 2003 Středa 19. listopadu 2003 Čtvrtek 20. listopadu 2003 Pátek 21. listopadu 2003 Dopoledne Představení Chráněná práce ve francouzské legislativě Centrum CAT Jaké výroby? Centrum CAT Jaké organizace? 2) Finanční prostředky Centrum CAT Původní a celoživotní vzdělávání personálu Odpoledne Centrum CAT Jaké organizace? 1) Lidské síly Centrum CAT Jeho zařazení do sociálně- ekonomické sítě Závěry a pokračování

Scope2 Chráněná práce ve francouzské legislativě První texty: zákon ze dne 30. června 1923, zákon ze dne 26. dubna 1924 Přednostní zaměstnání tělesně postižených z války v řádných veřejných a soukromých podnicích (vyhrazená místa)

Scope2 3 základní texty Chráněné prostředí Zákon ze dne 30. června 1975 Oběžník A.S. ze dne 31. prosince 1978 Obyčejné prostředí Zákon ze dne 10. července 1987

Scope2 Doplňkový text Zákon ze dne 2. ledna 2002 upravující zákon z roku 1975

Scope2 Centrum CAT, jaké produkce? DŮLEŽITÉ Činnosti jakéhokoli centra CAT jsou relevantnější, pokud odpovídají místním nebo regionálním potřebám

Scope2 Centrum CAT, jaké produkce? Produkce v centru CAT se může týkat všech sektorů aktivit –Primární sektor (zemědělství) –Sekundární sektor (průmysl a řemesla) –Terciární sektor (obchod a služby)

Scope2 –Zemědělství Polyvalentní zemědělství Specifické zemědělství (vinná réva, zahradnictví,…) Chov zemědělsko-potravinářská oblast Několik příkladů produkce v centru CAT

Scope2 –Průmysl Různé průmyslové výrobky Subdodavatelství a balení Řemeslnické profese Několik příkladů produkce v centru CAT

Scope2 Služby –Stravování –Údržba místností –Údržba zelených ploch –Administrativní pomoc (mailing, reklamní dopisy,…) –Obchody Několik příkladů produkce v centru CAT

Scope2 Centrum CAT, jaká je to organizace? Lidské síly Centrum CAT je jakousi součinností technických a sociálních profesionálů a handicapovaných pracovníků (tělesně a/nebo mentálně)

Scope2 Finanční prostředky –Neexistuje žádná soudržná činnost bez soudržných finančních prostředků Financování přes solidaritu (povinnost kolektivity) Vlastní financování (spojené s produkcí) Centrum CAT, jaká je to organizace ?

Scope2 Centrum CAT a jeho zařazení do sociálně- ekonomické sítě Potřebuje být uznáno jako sociální podnik –Dvojité zařazení do průmyslového sektoru (různé profesní odbory) a do vlastního sociálního sektoru

Scope2 Původní a celoživotní vzdělávání personálu Potřebujeme dobré technické profesionály (zemědělci, zedníci, obchodníci, …), kteří mají rozvinuté sociální a lidské cítění. K tomu potřebujeme dobré sociálně- vzdělávací profesionály pro všechny podpůrné lékařsko-sociální aktivity

Scope2 Původní vzdělávání je věcí jednotlivců, celoživotní vzdělávání je odpovědností struktury. Musí být v souladu s pracovním místem nebo s projektem, který je třeba rozvíjet. Původní a celoživotní vzdělávání personálu