Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka
PROJEKT EU „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 03 ČLOVĚK A PŘÍRODA.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Strukturované učení PROJEKT EU
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
„Okna technickým oborům dokořán“
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉHO ŽÁKA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Název operačního programu:
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Š A B L O N Y II.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Základní škola praktická, Základní škola speciální, Mateřská škola speciální Kladno, Pařížská 2199 Základní škola praktická, Základní škola speciální, Mateřská škola speciální Kladno, Pařížská 2199 realizátor projektu

Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: CZ Číslo operačního programu: CZ Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo globálního grantu: CZ.1.07/ Číslo globálního grantu: CZ.1.07/ Název globálního grantu: Rovné příležitosti dětí a žáků ve vzdělávání Název globálního grantu: Rovné příležitosti dětí a žáků ve vzdělávání ve Středočeském kraji ve Středočeském kraji Číslo prioritní osy: 7.1 Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory: Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory: Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků Název oblasti podpory: Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními potřebami se speciálními potřebami Číslo výzvy: 01 Číslo výzvy: 01 Název výzvy: Středočeský kraj – Výzva č.1 pro GP – oblast Název výzvy: Středočeský kraj – Výzva č.1 pro GP – oblast podpory 1.2 podpory 1.2 Typ projektu: Grantový Typ projektu: Grantový Kód prioritního tématu: 72 Kód prioritního tématu: 72 Název prioritního tématu: Navrhování, zavádění a provádění reforem systémů vzdělávání a odborné přípravy s cílem rozvíjet zaměstnatelnost, zvyšování významu základního a odborného vzdělávání a odborné přípravy na trhu práce a neustálé zvyšování dovedností vzdělávacích pracovníků s ohledem na inovace a znalostní ekonomiku Název prioritního tématu: Navrhování, zavádění a provádění reforem systémů vzdělávání a odborné přípravy s cílem rozvíjet zaměstnatelnost, zvyšování významu základního a odborného vzdělávání a odborné přípravy na trhu práce a neustálé zvyšování dovedností vzdělávacích pracovníků s ohledem na inovace a znalostní ekonomiku Typ území:Město Typ území:Město

Cíl projektu   Zavedení nových vyučovacích metod a forem práce u zdravotně postižených žáků strukturované učení projektové vyučování činnostní a prožitkové učení ICT výuka praktické vyučování v přírodě

Cílová skupina   Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami /se zdravotním postižením/ - se středně těžkým a těžkým mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami, žáci s autismem, syndromem ADHD, s komunikačními obtížemi. Žáci se vzdělávají podle ŠvP „Učíme se pro život“ pro Základní školu speciální – díl I. a díl II.   Pedagogičtí pracovníci – speciální pedagogové, vychovatelé a asistenti pedagoga - DVPP

Realizační tým Realizační tým Účastníci projektu Pedagogičtí pracovníci Žáci ZŠS

Klíčové aktivity 1. STRUKTUROVANÉ UČENÍ Manažer aktivity - Mgr. Lenka Havlíková CÍL: Vyučovat žáky metodou strukturovaného učení, která využívá strukturovaného prostoru, časového plánu, vizualizace, pravidelnosti, odměny.  Speciálně upravené prostředí - pracovní a klidový prostor - pracovní a klidový prostor - pracovní místa pro individuální výuku - pracovní místa pro individuální výuku - registry na pomůcky - registry na pomůcky - strukturované krabice - strukturované krabice - didaktické, kompenzační a ICT pomůcky - didaktické, kompenzační a ICT pomůcky

Výstupy z aktivity 1. STRUKTUROVANÉ UČENÍ 2 sady vzdělávacích materiálů – 200 strukturovaných krabic vybavených didaktickými pomůckami /fotky piktogramy, makety různých předmětů, komponenty po rozvoj jemné motoriky, obrázky,…./ 2 sady vzdělávacích materiálů – 200 strukturovaných krabic vybavených didaktickými pomůckami /fotky piktogramy, makety různých předmětů, komponenty po rozvoj jemné motoriky, obrázky,…./ Komunikační knihy a tabulky Komunikační knihy a tabulky Databáze obrázkového systému /metodika pro učitele/ pro jednotlivé činnosti z oblasti smyslové a rozumové výchovy Databáze obrázkového systému /metodika pro učitele/ pro jednotlivé činnosti z oblasti smyslové a rozumové výchovy Edukační profily žáků Edukační profily žáků Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „Vzdělávání žáků s autismem a žáků se zdravotním postižením“ Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „Vzdělávání žáků s autismem a žáků se zdravotním postižením“ Workshop a analýza z něj na téma „Zavádění metody strukturovaného učení“ Workshop a analýza z něj na téma „Zavádění metody strukturovaného učení“ Fotodokumentace z výuky Fotodokumentace z výuky Archivace na CD Archivace na CD

Klíčové aktivity 2. ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VYUŽÍVÁNÍ ICT Manažer aktivity - Mgr. Eva Rousová CÍL: Naučit žáky ovládat PC pomocí dotykového monitoru, speciální klávesnice a speciální myši – tím otevřít žákům přístup k informačním technologiím, podpořit možnost získávat informace a dovednosti v praktických aktivitách.  Využívat při výuce, v ŠD a zájmové činnosti – k ovládání výukových programů, speciálních a samostatně vytvořených programů, her, …

Výstupy z aktivity 2. ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VYUŽÍVÁNÍ ICT 10 vlastních prací od každého žáka školy – různé úrovně práce na PC 10 vlastních prací od každého žáka školy – různé úrovně práce na PC 40 DUMů /Digitálních učebních materiálů/ od pedagogů 40 DUMů /Digitálních učebních materiálů/ od pedagogů 10 jednoduchých DUMů vytvořených samotnými žáky 10 jednoduchých DUMů vytvořených samotnými žáky 40 vyučovacích hodin proškolování pedagogů na používání a využívání IT /interaktivní tabule/ ve výuce a na tvorbu DUMů – 1x za 14dní lektorka Mgr. Eva Rousová 40 vyučovacích hodin proškolování pedagogů na používání a využívání IT /interaktivní tabule/ ve výuce a na tvorbu DUMů – 1x za 14dní lektorka Mgr. Eva Rousová Studijní materiál pro učitele – „Metodika postupů práce s PC“ a „Metodika /průvodce / postupů při vytváření vlastních programů Studijní materiál pro učitele – „Metodika postupů práce s PC“ a „Metodika /průvodce / postupů při vytváření vlastních programů Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „ICT“ Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „ICT“ Workshop a analýza z něj na téma „Využívání ICT ve výuce“ Workshop a analýza z něj na téma „Využívání ICT ve výuce“ Fotodokumentace z výuky Fotodokumentace z výuky Archivace na CD Archivace na CD

Klíčové aktivity 3. ČLOVĚK A PŘÍRODA Manažer aktivity - Mgr. Jana Vykouková CÍL: Realizovat moderní vyučování v prostředí přírody – podporovat přirozenou zvídavost žáků, získávat nové vědomosti a znalosti o přírodě, dokázat přírodu chránit  Žáci projdou 10 tematicky zaměřenými okruhy /každý měsíc jeden/ - např. Jaro v přírodě, Příroda a já, Školní zahrada, Ekohraní,…  Žáci se budou s přírodou prakticky seznamovat - poznávat ji, pozorovat, a uvědomovat si změny v přírodě  Účast na 4 přírodovědných pobytových výjezdech

Výstupy z aktivity 3. ČLOVĚK A PŘÍRODA Z každého tematicky zaměřeného okruhu vzniknou za každou třídu výstupy žáků – kalendáře, ptačí budky krmítka pro ptáky, fotky, obrázky, koláže, výrobky z keramiky,…. Z každého tematicky zaměřeného okruhu vzniknou za každou třídu výstupy žáků – kalendáře, ptačí budky krmítka pro ptáky, fotky, obrázky, koláže, výrobky z keramiky,…. Portfólia pedagogická - inspirativní materiál /přípravy, činnosti, aktivity, pracovní listy, obrázky, …../ Portfólia pedagogická - inspirativní materiál /přípravy, činnosti, aktivity, pracovní listy, obrázky, …../ Portfólia žákovská /jedno za každou třídu/ - archivace učebních materiálů z předešlých výstupů Portfólia žákovská /jedno za každou třídu/ - archivace učebních materiálů z předešlých výstupů Besedy – výukové programy z oblasti Environmentální výchovy Besedy – výukové programy z oblasti Environmentální výchovy Tematické návštěvy AVESu a Vodního parku Čabárna Tematické návštěvy AVESu a Vodního parku Čabárna 4 pětidenní přírodovědné výjezdové pobyty 4 pětidenní přírodovědné výjezdové pobyty Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „Člověk a příroda“, „Environmentální výchova“ Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „Člověk a příroda“, „Environmentální výchova“ Workshop a analýza z něj na téma „Moderní vyučování v přírodě“ Workshop a analýza z něj na téma „Moderní vyučování v přírodě“ Fotodokumentace z výuky Fotodokumentace z výuky Archivace na CD Archivace na CD

Monitorovací indikátory 1. Počet nově vytvořených/inovativních produktů s komponentou ICT komponentou ICT 2. Počet nově vytvořených/inovativních produktů 3. Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávání vzdělávání 4. Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání - celkem žáků - celkem žáků 5. Počet nově vytvořených/inovativních produktů - žáci se specifickými potřebami - žáci se specifickými potřebami

Harmonogram projektu Doba trvání projektu: 23 měsíců 23 měsíců Zahájení projektu Únor 2012 Únor 2012 Ukončení projektu Prosinec 2013 Prosinec 2013

Výběrová řízení  Interaktivní tabule – 2 IT  ICT vybavení - PC s dotykovým monitorem, klávesnice, roller joystick, notebooky, software, operační systém, Mentio multilicence, komunikátor, vizualizér  Výroba speciálního nábytku – speciální regály - registry na pomůcky, školní lavice a židle,…

Publicita  Informovat - žáky, rodiče, pedagogy, zřizovatele, školy a školská zařízení se stejnou specializací na stejnou cílovou skupinu žáků,…  Zveřejnění v seznamu příjemců na MŠMT - souhlas školy  Informační a komunikační materiál – plakáty, letáky, brožury, skládačky, informační sdělení, nástěnky, zpravodaj, studie, prezenční listiny, certifikáty,…  Logolink OPVK - / Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost/ na všech akcích spojených s realizací projektu a na všech vzdělávacích materiálech  školy – prezentace projektu pod samostatnou záložkou, zpracování projektu v programu PowerPoint, popsán ve výroční zprávě  Vyvěšení vlajky EU a ČR na místě realizace projektu – v týdnu, na který připadá 9.5.  Propagační předměty – propisovací tužky, samolepky s logem školy a názvem projektu,….

ZÁVĚR ZÁVĚR Částka na realizaci projektu ,74Kč Projekt je realizován z Evropského sociálního Projekt je realizován z Evropského sociálního Fondu a státního rozpočtu ČR Fondu a státního rozpočtu ČR