Výroba knihy Národní obrození

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Advertisements

Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tvorba webových stránek
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Tvorba snímků v PowerPointu
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Společnost Na přelomu 19. a 20. století. Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?
Závěrečná práce Využití chytrého telefonu a tabletu v předmětu Aj Autor: Budka Oldřich Aprobace: Tv-Geo-Aj.
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
PREZENTACE aneb KDYŽ VÍŠ O ČEM MLUVÍŠ. Co tě čeká a nemine V průběhu zhruba 2 – 3 měsíců se budeš učit pracovat s PWT prezentacemi My víme, že jsi zdatný.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Zavádění a údržba informačních systémů
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
Rozbor nejčastějších chyb v odborných pracích 12. Seminář BW.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
NÁRODNÍ OBROZENÍ.
Národní obrození 8. ročník.
Zásady správné prezentace
Ilustrace oblíbené knihy
Jak vzniká kniha?.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
Počítačová grafika a prezentace
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Vzdělávací.
Zadání srovnávací studie. Postup srovnávací studie  Vybereme si téma  Formulujeme si cíl – cílovou otázku  Vyhledáme literaturu – dvě odborné knihy.
Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Počátky Národního obrození
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
80. léta 18. století - polovina 19. stol.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
DŮM PLNÝ KNIH Určeno pro 2.tř. ZŠ. KNIHOVNA A KNIHKUPECTVÍ Knihovna (budova s odděleními) Knihovna (police nebo skříňka s knížkami) Knihkupectví (obchod,
3. Kompozice ve výtvarném umění
Lukáš Borovička Nové Město 1 Václavské náměstí.
2. polovina 18. století – 50. léta 19.století
ČLOVĚK 1 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
1 Důvody duplicitních záznamů v SK ČR Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Světový den výživy – 16. říjen
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_04.
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
České země ve 2. polovině 18. století
Grafické programy - opakování
Národní obrození Michaela Tarabová.
POČÁTKY NÁRODNÍHO OBROZENÍ
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_03 Název Divadlo a noviny počátku Národního.
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
NÁRODNÍ OBROZENÍ PO ROCE 1815
Ukázka zpracování referátu.
Didaktika přírodopisu 2 Pracovní list a jeho tvorba
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
Název oborové práce Jméno autora třída.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Leden 2012 Ročník 8
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Počátek Národního obrození
Marie Rottrová
Národní obrození Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_08_Česká historie.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Transkript prezentace:

Výroba knihy Národní obrození Václav Matěj Kramerius – nakladatelství Česká expedice - Vydával staré kroniky, zábavné knížky, ale i česky psané noviny

Výtvarné zpracování knihy Ilustrace - výtvarný doprovod knihy, který má text osvětlit a vysvětlit, učinit srozumitelnějším Ilustrátor – autor ilustrací

Ilustrace Ilustrace – uvnitř knihy

Ilustrace Výtvarně zpracovaný přebal knihy

Revoluce Jaké obrazy se ti v hlavě objeví, když se řekne revoluce? Ne slova, ale obrazy? Co si představíš?

Revoluce Revoluce = rychlý, výrazný, skokový přechod, prudká změna Jaké revoluce znáš?

… průvodce po revolucích Vytvoř průvodce po revolucích. Hodnocena bude jak výtvarná (vv), tak obsahová stránka (děj). Odevzdání – nejspíš leden/únor.

Ilustrace uvnitř knihy Výtvarná stránka Přebal knihy (ručně) Ilustrace k jednotlivým revolucím (mohou být i vytištěné) Kvalita A Kvalita B Kvalita C Přebal knihy Přebal je detailně propracován, má promyšlenou kompozici. Nápis je výtvarně zpracován. Přebal je barevný. Pozadí je zpracované. Kresby se týkají tématu revoluce. Přebal je propracován, je barevný a má promyšlenou kompozici. Pozadí je alespoň částečně zpracované. Kresby se částečně týkají tématu revoluce. Přebal není detailně zpracován , chybí promyšlená kompozice. Pozadí není úplně zpracované. Kresby se ne vždy týkají tématu revoluce. Ilustrace uvnitř knihy Ilustrace je propracovaná. Doplňuje informace z textu. Je popsaná. Ilustrace je částečně propracovaná. Netýká se textu. Je popsaná. Ilustrace buďto chybí, nebo není vůbec propracovaná. Chybí popisek.

Odborná stránka Kde? V čem? Proč? Co se změnilo? Co přinesla pozitivního? Co přinesla negativního?

Kritéria – odborná stránka Kvalita A Kvalita B Kvalita C Informace Průvodce obsahuje odpovědi na všechny otázky. Odpovědi se týkají zadání. Jsou psány ve větách. Obsahuje alespoň dvě pozitiva a negativa. Průvodce obsahuje většinu odpovědí na otázky. Odpovědi se týkají zadání. Ne vždy jsou psány ve větách. Obsahuje pouze jedno pozitivum a negativum. Průvodce obsahuje jen některé odpovědi. Ne vždy se týkají otázek. Odpovědi nejsou psány ve větách. Přehlednost a čitelnost Text je čitelný. Jednotlivé informace jsou odděleny (graficky, barevně), dobře se hledají. Text je čitelný. Některé informace se v textu špatně hledají. Text je špatně čitelný. Většina informací se v něm těžko hledá.