Jan Pavel II. papež.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Doktorské studium na AF
ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
CÍRKEVNÍ HIERARCHIE P. Mariusz Roszewski.
Michaela Sedláčková Anna Hrčková
Jan Ámos Komenský.
FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Mikuláš Koperník.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
VATIKÁN.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zvláštnostmi Vatikánu jako církevního.
POLSKO historie osobnosti.
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
Mikuláš Koperník – astronom matematik právník
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín TGM – léta studentská.
Český spisovatel, novinář,
FIMFÁRUM.
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Číslo materiálu: EU Název: Lucemburkové 6. Autor: Mgr. Marek Lengál Třída:
Informace výchovné poradkyně Mgr. Kilianové. * Maximálně 2 přihlášky originál a kopie * Zrušení výstupního hodnocení * Pozvánka na přijímací zkoušku 14.
ČESKO-POLSKÝ EXPRES aneb spolupráce ZŠ a MŠ Zdíkov s Gymnaziem Jana Pavla II. v Rakowě.
Přijímací řízení 2015 Maximálně 2 přihlášky Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací zkoušku 14 dní předem Nepřítomnost na přijímací zkoušce.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Tomáš Garrigue Masaryk
Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů
MARIE TEREZIE RODINA HANI a ANI.
Mikoláš Koperník Polský astronom a průkopník moderní heliové koncepce sluneční soustavy.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_03_ZSV Ročník: II. Seminář ze základu společenských věd Vzdělávací.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Milan Rastislav štefánik.
MAHENOVO DIVADLO Markéta Kilianová 8.C, 2011/2012.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_10 Tematická.
Karel Hynek Mácha * 16. listopadu 1810 Praha † 6. listopadu 1836 Litoměřice * 16. listopadu 1810 Praha † 6. listopadu 1836 Litoměřice.
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Tomáš Garrigue Masaryk
 Narození: mezi 1340 a 1350 v Pomuku, dnešním Nepomuku Úmrtí : 20. března 1393 v Praze Svátek: 16. květen Pohřben: Praha, Katedrála svatého Václava Svatořečen:
Jan Werich Vytvořil: Jiří Burda
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK Státník, politik, filozof a pedagog Vypracoval: Lukáš Horák IX.B.
Výstava ke 100. výročí narození PhDr. Jiří Maria Veselý * v Protivanově † v Olomouci Informační centrum a knihovna městyse Protivanov.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Přemyslovské Čechy Datum vytvoření
Jan Palach Václav Švec.
Marie Curieová-Sklodowská
Mikuláš Koperník astronom matematik právník lékař
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
CITOV.
Druhy číslovek – číslovky základní, číslovky řadové
František Ladislav Čelakovský
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Název vzdělávacího materiálu
Nebojte sa! Ján Pavol II..
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Ján Pavol II.: Životopis
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Jan Pavel II. papež

Jan Pavel II. Rodné jméno - Karol Jósef Wojtyla Začátek pontifikátu - 16.října 1978 Konec pontifikátu - 2.dubna 2005 Předchůdce - Jan Pavel I. Nástupce - Benedikt XVI. Datum narození - 18.května 1920 Místo narození - Wadowice, Polsko Úmrtí - 2.dubna 2005 Místo - Vatikán

Jan Pavel II.

Životopis Karol Józef Wojtyła se narodil ve Wadowicích jako druhý syn a nejmladší ze tří dětí armádního důstojníka Karola Wojtyły a jeho ženy Emilie. V roce 1930 byl Karol Wojtyła přijat na Státní chlapecké gymnázium Marcina Wadowity ve Wadowicích Na gymnáziu se Karol Wojtyła začal zajímat o divadlo – vystupoval v představeních divadelního kroužku, který založili učitelé polštiny z chlapeckého i dívčího gymnázia. Gymnázium ukončil 14. května 1938 s maturitním vysvědčením s nejlepšími známkami, což mu umožňovalo zahájit studia na většině vysokých škol, aniž by skládal přijímací zkoušky. Karol Wojtyła si zvolil polonistiku na Filozofické fakultě Jagellonské univerzity v Krakově a studium začal v říjnu téhož roku.

1941-založil divadlo Teatr Rapsodyczny 30.prosince jmenovám papežem Pavlem VI.královským arcibiskupem Ve funkci krakovského biskupa a arcibiskupa se Wojtyła zúčastnil II. vatikánského koncilu 1967- jmenován kardinálem

Knihy Dar a Tajemství Nebojte se! Překročím práh naděje Vstaňte, pojďme!

Otázky 1. Kdy se narodil Jan Pavel II.? 2. Čím se stal Jan Pavel II. a v kterém roce? 3.Vyjmenuj alespoň 2 jeho knihy. 4.Jaké divadlo založil v roce 1941? 5.V kterém roce byl jmenován kardinálem?