Jak má vypadat článek i pro zkoušku. Název (Title) stručný, výstižný Autoři Adresy Affiliation (Při více autorech bývá označen Corresponding author) Abstract:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy redakční práce
Advertisements

Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
Jak psát tiskovou zprávu?
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Úvod Naše stránky jsou zaměřeny na alternativní medicínu Naleznete zde základní informace o tomto tématu, různé její metody Množství článků, obrázky,
Tvorba snímků v PowerPointu
Formální stránka práce
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
SUROVINY 3. ročník oboru Cukrář, Pekař třída CP3 153, Ing
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Jak napsat odbornou práci?
Jak napsat ročníkovou práci
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
PPíšeme vědecký článek. Jaký článek – domácí úkol o dvou brožurách o jaderné fyzice a zkušenostech z jejich použití (ověření použitelnosti, expertní posouzení)
ČBL 2: Kompozice vědecké práce motto: Vyprávění je základním lidským vztahem ke skutečnosti. Zdeněk Neubauer, Když se mění paradigma We think in terms.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.8.
Abstrakt Abstract x summary 0 Abstrakt (abstract) - pro čtenáře, který článek ještě nečetl a rozhoduje se, jestli ho vůbec začne číst  je to.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. PhD.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Úvod do studia.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Lineární regresní analýza
5.5. Vědecká publikace - hlavní výstup vědecké činnosti - spolu s patenty, nedá se kombinovat obojí - předmět duševního vlastnictví - jednu skutečnost.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Téma Výzkumný problém Přednášky ze Základů pedagogické metodologie
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Absolventská práce.
Zásady tvorby prezentace
Základní elementy návrhu výzkumu a výzkumného projektu Strategie a metodologie sociálněvědního výzkumu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Diplomový seminář 3. Company LOGO "Analýza problému" jako typ textu něco se tam venku děje nějaký pohyb(nebo ticho), trend, jev (fenomén)... my na to.
K bakalářské práci 2 Proces Podzim Typy nadpisů Norsk polarlitteratur: historie og mottakelse Navn forteller historie. Utviklingen av fornavn i.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
. Výuka pediatrie u lůžka pacienta Kazuistika založená na důkazu
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Seminář z psaní vědeckých textů 1.přednáška Edita Bromová MFF, Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Seminář 4 – struktura odborného textu
Vzor individuální prezentace
Expertní zprávy.
Citační a bibliografické databáze:
Samostatné semestrální zadání v předmětu
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Regresní analýza výsledkem regresní analýzy je matematický model vztahu mezi dvěma nebo více proměnnými snažíme se z jedné proměnné nebo lineární kombinace.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Práva dítěte Výchova k občanství
Název posteru [velikost 48, písmo Arial Bold]
Vzor individuální prezentace
Jak napsat vědecký článek
Název vědeckého projektu
Psaní protokolů Titulní list Pracovní úkoly Teoretická část
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Testování hypotéz - pojmy
Transkript prezentace:

Jak má vypadat článek i pro zkoušku

Název (Title) stručný, výstižný Autoři Adresy Affiliation (Při více autorech bývá označen Corresponding author) Abstract: Většinou do 200 slov Klíčová slova Keywords Nemají se opakovat z názvu Úvod Introduction (Materiál a) Metody Methods Výsledky Results Diskuse Discussion Poděkování Acknowledgements Kdo pomoh, kdo dal prachy GAČR Literatura References

Abstrakt - Abstract - v realitě si uvědomte, že většina lidí, kteří váš článek budou číst, si přečtou jen abstrakt (třeba v databázi) a jen ti, které abstrakt zaujme, si pak seženou celý článek. Abstrakt musí obsahovat nejen, co jste dělali, ale i stručně, co vám vyšlo, k čemu jste došli! (Abstrakt není anotace.)

Úvod = Introduction Kdo už na problému dělal. Na co přišel. Co ještě není jasné. Jak z toho vyplývá, co jsem dělal já. Citujeme: Již Wágner (1923) zjistil, že kladívko klepe. Ale nezjistil, jak se klapání vztahuje k… Na konec úvodu obligátní věty: Mým cílem bylo odpovědět na následující otázky…; Ve své práci testuji následující hypotézy….

Metody = Methods (Materiál a) - i na kterých druzích jsem pracoval. V terénních pracech obsahují i popis lokality. Nejprve metody práce (včetně designu pokusu, počtu opakování). Nakonec metody analýzy dat. (V opravdových článcích: Metody v rozsahu kursu Biostatistika bývají shrnuty jednou až dvěma větami, popisuje se jen to, co je o něco složitější.) Vy ale popíšete i ty jednoduché metody!!!

Výsledky = Results Zde se hojně odkazuju na obrázky (obr. 1, Fig. 1) a tabulky (tab. 1, Table 1). Hlavička tabulky se píše nad tabulku, Popisky obrázků (Figure captions) pod obrázek. Obrázek i tabulka musí být srozmitelné, aniž by člověk hloubal ve vlastním textu. Všechny obrázky jsou obr. X (Fig. X). Graf 1 se NEUŽÍVÁ Špatně: Výsledky pokusu ukazuje obr. 1. Správně: Úder kladívkem je pozitivně závislý na síle ruky (obr. 1).

Diskuse=Discussion Jak se srovnává to, co jsem zjistil, s předchozími výsledky. Je dobře, když je dskuse strukturovaná podle otázek v úvodu. Dnes už se nedělává samostatný závěr, ale poslední odstavec diskuse by měl být určitým shrnutím.

Literatura=References Wágner J. (1923): Kladívko se hýbe nahoru a dolů. Fyzikální rozhedy 68, Cituji pouze to, co jsem zmínil v textu, ale musí zde být všechno, co jsem v textu zmínil!!! Formát se liší podle časopisu. Užití nějaké informace z literatury (příp. cizích nepublikovaných zdrojů), aniž bych ji ocitoval, je plagiátorství.