Jack russel teriér.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OUESSANTSKÁ OVCE.
Advertisements

N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
Hynek Moliš Králík domácí
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Medvědi.
American Staffordshire Terrier
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
SOVY Znaky: Široká tvář,silné nohy,ostré drápy,zahnutý zobák,velké oči,velká křídla,měkké peří,maskovací zbarvení VELIKOST: 12 až 84 cm Mnozí noční.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Čeleď: Šelmy kočkovité
Naše zvířata Skrčci.
Slovenský kopov.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Čeleď: Šelmy lasicovité
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Labradorský retrívr.
KOSTERNÍ SYSTÉM ČLOVĚKA
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Práce s papírem a barvami
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Období: září – prosinec 2011
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Jack russel teriér

Původ Jack Russell teriér byl vyšlechtěn reverendem Johnem Russellem v 19. století v Anglii, kde chyběl malý obratný pes pro práci pod zemí na plašení kořisti v doupatech. Vyšlechtěny byly dvě varianty, jejich rozdíl byl pouze ve výšce a proporcích. Vyšší varianta plemene je dnes známá jako Person Russell teriér, nižší variantu psa dnes známe pod názvem Jack Russell teriér. Dodnes je pes využíván i jako krysař, ale převážně jako milý společník.

Potřeby a nároky psa Pes je velmi vhodný do města, vzhledem ke své velikosti a nárokům. Nejde snadno vycvičit, při větší píli toho však jde dosáhnout, je to docela svéhlavý pes. Potřebuje pohyb, proto je nutné s ním několikrát denně chodit na procházku. V případě nedostatečného vytížení psíka je zde riziko, že se bude nudit. To projevuje poměrně svérázně. Ničením bytu, kňouráním a rozčilováním se. Proto bychom měli dbát na dostatečný pohyb psa, nejvhodnější jsou dlouhé procházky, agility, aportování, které ma v krvi, pobíhání s ostatnímy psy atd. Vyhneme se tak nepříjemnostem v podobě rozkousaných bot, vyhrabané díře v posteli atd. Pokud si pořizujeme psíka, který nám bude ležet doma pod křeslem, měli bychom na JRT zapomenout. Pokud si však chceme pořídit veselého, pohyblivého, charakterního psa, se kterým budeme trávit hodiny venku v dešti, ve sněhu a v tropických vedrech a se kterým budeme provozovat agility, budeme mu do noci házet venku balonky a ráno v pět hodin se budeme radovat z toho, jakou má psík zase veselou náladu, je pro nás tento pes vhodným kamarádem, který nám bude dělat obrovskou radost každým dnem našeho soužití s ním.

Popis a vzhled Kohoutková výška Jack Russela se pohybuje mezi 25 až 30 cm (platí, že na 5 cm kohoutkové výšky, má být hmotnost 1 kg). Čenich je poměrně velký a černý. Jack Russel Teriér má velmi silné a široké zuby v nůžkovém skusu. Oči tvaru mandle jsou malé, tmavé a jiskrné s bystrým výrazem, nesmí vystupovat. Uši jsou zavěšené a velmi pohyblivé. Hlavu nosí tento teriér velmi elegantně. Hrudník je více hluboký než široký, žebra dobře klenutá, směrem k zádi se zplošťují. Vrchol hrudní kosti přesahuje ramenní kloub. Tlapy jsou kulaté a pevné, polštářky tvrdé, klenuté. Srst Jack Russel teriéra může být jak hladká, tak drsná. U obou variant musí být tuhá, uzavřená a hustá. Srst je velmi odolná proti nepřízni počasí. Zbarvení je celobílé, nebo s černými, tříslovými až hnědými, citronovými nebo trikolorními znaky. Bílá barva musí vždy převládat. Barevné odznaky by měly být omezeny na hlavu a kořen ocasu. Tento teriér je podobný foxterierovi, má kratší nohy, jiný tvar hlavy, jiné zbarvení a jinou stavbu těla. dnes se využívá také jako krysař a jako milý společník. Norování má tento pes v krvi, což se může projevit například na vašem záhonku růži.

Fotografie