Stav a trendy českého internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GPON, světlo na konci vlákna part II
Advertisements

Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu
Jsou televize dalším ohroženým druhem?
Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Digitální reprezentace
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Propojujeme internet Martin Semrád Kam kráčí telekomunikační sítě Přerov,
Dobrý den online příteli - přítelkyně!.
INTERNET.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Občanské sdružení PilsFree
Co je počítačová síť? Počítačovou sítí se rozumí spojení dvou nebo více počítačů prostřednictvím kabelu, telefonní linky nebo optického vlákna (nebo jiným.
80 GHz – spoje budoucnosti? ALCOMA – rychlé spoje, program MPA
INTERNET - TERMINOLOGIE
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Michal Krsek Za hranice YouTube Michal Krsek
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_243 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
s ohledem na LTE a místní prostředí
FAR CRY 3 Aneb jedna z NEJ her roku Něco o hře Hlavní postava: Jason Brody Typ hry: FPS-střílečky a akční hry Záporáci: červení piráti, kteří pocházejí.
Motorola GPON v reálném nasazení
Informatika - prezentace
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Složení počítače Informatika 5. třída.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
V naší prezentaci, videích a fotkách chceme ukázat, jak taková kyberšikana vypadá, zvláště chceme poukázat na to, že i vzhled dělá hodně!
Remote DSLAM – blíže k zákazníkovi
Chci nabízet připojení WiFi. Malá domácí síť Nabízí možnost připojení kdekoli v bytě, nebo domě V zahraničí se nabízí v balíčku s připojením ADSL. Ukažme.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_053 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
I. Starověké středomoří
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Jednotné komunikační prostředí města Plzně
Informační a komunikační technologie
R.1962 provádí se první počítačový výzkum r.1969 ARPANET r r.1987 Internet r.1989 Hypertext r Internetová stránka r.1990 Internet v.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
1 ČESKÝ TELECOM pro veřejnou správu Ing. Ondřej Felix, CSc Hradec Králové
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Najdete zde všechno o: ● Bk Mladá Boleslav ● Seriál Futurama ● Hrách:Brothers in Arms,Men of Valor ● Vše o Vietnamské Válce ● Fotky z války ve Vietnamu.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
Vývoj mobilních her a současné trendy
Optická vlákna Semestrální práce z předmětu
Možnosti připojení k internetu
Semestrální práce z předmětu X32TSS – Telekomunikační systémy a sítě
Spolek pro obnovu venkova
Chronologický přehled vývoje médií
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
INTERNET - TERMINOLOGIE
INTERNET - TERMINOLOGIE
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Provádí se první počítačový výzkum.
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Úvod do učiva dějepisu.
Vliv mezinárodní situace na národnostní struktury klientely
Tomáš Strašák Dial Telecom, a.s.
ISP Futuretec Jakub Rejzek.
Transkript prezentace:

Stav a trendy českého internetu Zdeněk Polách Kaora s.r.o.

Pravěk (do roku 2000) Pamatujete? To byla ještě doba ledová… NIX = 10 Mbit HUB Páteřní síť SPT stejně rychlá jako dnes domácí přípojka CESNET průkopníkem Kdo má obsah, je král Válka: boj o Internet 99

Středověk (2000 – 2006) Zrychlujeme! To jsme objevovali web… NIX – od 100 Mbps k 10 GE Bouřlivý vývoj: vznik a skupování telco firem Prudký rozmach WiFi sítí Stahujeme hry a porno Válka: boj o ADSL

Novověk – lid vs. poskytovatelé obsahu Teď už na něm frčíme… Neposloucháme web-rádia, koukáme na online videa Už nám nestačí stahovat dema her či trailery z filmů, chceme plné verze a pěkně v HD kvalitě… Jsme „generation F“, chceme vše na jednom místě – fotky, videa, obrázky, hry, klipy

Novověk – lid vs. ISP Pevné lince na volání odzvonilo, táhne internet… Nestačí „jenom“ internet, hitem dneška je „triple play“ Optická DWDM dálnice: naše vlákno do každého bytu O2 dostává úder vlastní zbraní: po Japonsku a Koreji má ADSL v ČR třetí nejmenší podíl na broadband linkách

Graf: přehled přípojek dle technologie

Novověk – NIX vs. ISP NIX vyrostl ke 100Gbps Meziroční provoz se zdvojnásobil a dále roste Letní stagnace souvisí s rozvojem přímého peeringu Optická vlákna: dříve spousta skla, dnes zakopané zlato

Děkuji za pozornost… …a těším se na vaše dotazy Zdeněk Polách zdenek@kaora.cz