Netradiční role vysokých škol při podpoře exportu Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Proděkan pro zahraniční vztahy Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Doktorské studium na AF
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Představení zajímavých projektů OPVK
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Výstupy projektu Ing. Jaroslav Jasanský.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2013.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Výstupy z učení a nové metody výuky v současných podmínkách vysokého školství v České republice Eva Lajtkepová, VŠPJ Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Představení oblastí možné spolupráce Fakulty stavební VŠB - TU Ostrava
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
patentový a známkový zástupce
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Stipendia – Pracovní stáže
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Studijní program Ošetřovatelství
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Statutární město Ostrava
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Řízení a ekonomika podniku
Insolvence 2018 Restrukturalizace a insolvence v číslech
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Transkript prezentace:

Netradiční role vysokých škol při podpoře exportu Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Proděkan pro zahraniční vztahy Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ekonomická fakulta

Mohou vysoké školy podporovat export? ANO, ale musí být ochota ke spolupráci … A té nelze dosáhnout, pokud se nejedná o vztah win-win

V čem a jak? Kontakty – VŠ, experti, absolventi Zahraniční výměny studentů, pedagogů a vědců Import kvalifikovaných cizinců do ČR Transfer znalostí Aplikovaný výzkum a inovace Public relations

To byla teorie. Co praxe za EF JU? Kontakty – Austrálie (VU Melbourne), EU, USA... Výzkum a PR ve spolupráci s praxí – EcoTrophélie, studentské práce a stáže, marketingový výzkum a inovace Letní škola „Managing International Business“ a zahraniční studenti/experti, exkurze Odborně-vědecké konference  CITEM ( prosinec 2012)  TourConf ( jaro 2013)

Snažíme se naplňovat naše heslo, tj. být regionální a originální! K tomu koncentrujeme potřebné znalosti a dovednosti, nebojíme se experimentování, inovací a změn. Chceme dělat práci, která má smysl a širší význam. Co z tohoto potenciálu využijete právě vy?

Kontakt: Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Proděkan pro zahraniční vztahy Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Studentská 13, České Budějovice Web: Mobil: