Regionální inovační strategie workshop s podnikateli Ing. Jiří Kučera JVM-RPIC, spol. s r.o. Tel.: 577 210 729 Partner.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Dotazníkové šetření v rámci projektu RIS – podnikatelská část JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jakub Křižka Tel
Inovace produktů a organizační struktury pro jejich tvorbu
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
Zkušenosti z inovačních procesů v ČR do roku 2013 a doporučení pro období Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. Praha
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Inovační aktivity podniků v letech 2008–2010
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3 Pokorný Ondřej Vladislav Čadil Technologické centrum AV ČR 10. prosince 2012.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Inovace malém a středním podniku Karel Havlíček
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Inovační procesy Modely inovací – v RR ® 2004 – přednáška č. 3.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Regionální inovační strategie workshop s podnikateli Ing. Jiří Kučera JVM-RPIC, spol. s r.o. Tel.: Partner který pomáhá tvořit...

Cíl setkání 1.Mýtus o inovacích (inovace nejsou jen věda a výzkum) 2.Segmentace cílové skupiny RIS - diskuze 3.Oblasti intervence RIS - diskuze Partner který pomáhá tvořit... Obsah prezentace Najít shodu zpracovatelů RIS s podnikatelskou veřejností na: a)cílech RIS b)oblastech, kde jsou překážky inovačního podnikání

Partner který pomáhá tvořit... VědaRISPodnik Cíl RIS

1.Mýty o inovacích Partner který pomáhá tvořit... Inovace jsou jen pro velké a silné Inovace jsou jen věda a výzkum Inovace jsou drahé

Partner který pomáhá tvořit... Důsledky: Procesy v mnoha podnicích nejsou považovány za inovace; Akademická sféra s vědecko-výzkumnou základnou je oddělena od praktického inovativního života v podnicích (neexistuje styčná plocha); Od podpůrných nástrojů na inovační činnost je oddělena velká část podniků. 1.1 Stávající stav výdaje na vědu a výzkum v podnikatelském sektoru ČR vykazují v letech průměrný meziroční nárůst v běžných cenách 8,9 % dle statistických šetření pracuje v podnikatelském sektoru 41 % výzkumníků ČR

Partner který pomáhá tvořit Definice INOVACE "Inovace je obnova a rozšíření škály výrobků a služeb a s nimi spojených trhů, vytvoření nových metod výroby, dodávek a distribuce, zavedení změn řízení, organizace práce, pracovních podmínek a kvalifikace pracovní síly." Národní inovační strategie ČR "Inovace představují sérii vědeckých, technických, organizačních, finančních, obchodních i jiných činností, jejichž cílem je vznik nového nebo podstatně zdokonaleného produktu (výrobku, technologie nebo služby) efektivně umístěného na trh. Výzkum a vývoj jsou jednou z těchto činností." Asociace inovačního podnikání ČR

Definice ministerstva obchodu a průmyslu Velké Británie: Partner který pomáhá tvořit... INOVACE JE ÚSPĚŠNÉ VYUŽÍVÁNÍ NOVÝCH MYŠLENEK!

Partner který pomáhá tvořit... výrobu nového výrobku, či již existujícího, ale v nové kvalitě; zavedení nového výrobního procesu do výroby; použití nového dosud neznámého zdroje surovin či polotovarů; získání nového trhu; změny v řízení a organizaci výroby. J. A. Schumpeter pod pojem inovace zahrnoval:

Partner který pomáhá tvořit... Řád inovaceOznačeníCo se zachováváCo se měníPříklad minus n degeneracenicúbytek vlastnostíopotřebení 0 regeneraceobjektobnova vlastnostíúdržba, opravy RACIONALIZACE 1 změna kvantavšechny vlastnostičetnost faktorůdalší pracovní síly 2 intenzitakvality a propojenírychlost operacízvýšený posun pásu 3 reorganizacekvalitativní vlastnostidělba činnostípřesuny operací 4 kvalitativní adaptace kvalita pro uživatele vazba na jiné faktory technolog. konstrukce KVALITATIVNÍ INOVACE 5 variantakonstrukční řešenídílčí kvalitarychlejší stroj 6 generacekonstrukční koncepce konstrukční řešení stroj s elektronikou 7 druhprincip technologie konstrukční koncepce tryskový stav 8 rodpříslušnost ke kmeni princip technologie netkaná textilie TECHNOLOGICKÝ PŘEVRAT - MIKROTECHNOLOGIE 9 kmennicpřístup k příroděgenová manipulace

Partner který pomáhá tvořit Segmentace cílové skupiny RIS Výzkumné zázemí RIS

Partner který pomáhá tvořit Oblasti intervence RIS Vytváření podmínek pro iniciaci a rozvoj inovací; (Pomoc zadavatelům inovací, kooperační sítě) Infrastruktura, služby; (Sdílená odborná pracoviště) Posilování stávajících kapacit VaV a zapojení do nadnárodních aktivit; (Společné aktivity, nižší řády) Rozvoj lidských zdrojů pro posilování pozic; (Import mozků, rozvoj vzdělávání jak akademiků tak v podnicích) Finanční zdroje; (Nástroje a formy rizikového financování) Marketing; (soulad inovace s představou zadavatele=zákazníka)

Partner který pomáhá tvořit... Děkuji Vám za pozornost JVM-RPIC, spol. s r. o. Štefánikova Zlín Tel: