Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ženatí muži jdou na ryby. Po hodině, je slyšet následující rozhovor...
Advertisements

Fotbal. Jmenuji se Petr Šmíd a pocházím z malebné vesnice Klobou č ky, ale te ď pobývám n ě jakou dobu v D ě tském Domove v Uherském Ostrohu. Navšt ě.
Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být..
Život je jako cesta vlakem…
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
POHYB CO JE VLASTN Ě POHYB A JAKÉ MÁ VLASTNOSTI. CO JE TEDY VLASTNĚ POHYB?  POHYB JE D Ě J, P Ř I KTERÉM T Ě LESO M Ě NÍ SVOJI POLOHU V ŮČ I JINÉMU T.
Aplika č ní software 1 Vypracovala: Kate ř ina Linková Obor: Ve ř ejná správa Bakalá ř ské studium-1.semestr Místo: Kladno U Č O: Zápo č tová.
Dobrý den, vítám vás u po ř adu Vodní sv ě t. Jelikož m ů j partner na uvád ě ní po ř adu ješt ě zatím nedorazil budu si muset poradit sama, pokud nep.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Odměna za velmi dobrou práci Pozvánka na velikonoční dovolenou od (Plavky nejsou za pot ř ebí, koneckonc ů jsme mezi námi)
Citáty O LÁSCE.
LÁSKA.
Harry Potter a Tajemná Komnata
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
 Co d ě láme  Jak jsme pokro č ili  Selek č ní metody  K ř í ž ení  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme nyní  Co d ě láme  Jak.
ŽIVOT VE STŘEDOVĚKU Vlastivěda pro 4. ročník Gabriela Mikulková 2011.
Apollo(Foibos) Apollón. Je synem Dia a Létó Má sestru-dvoj č e Artemis Apollón je b ů h um ě ní, slunce, múz, v ě št ě ní apod. U sebe nosí p ř edevším.
Wolfgang Amadeus Mozart
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Pom ě r, soustava dvou lineárních rovnic o dvou neznámých, jednoduchý p ř íklad s více ř ešeními, lineární rovnice se 2 neznámými a jednoduchou úvahou,
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Fyzikální aspekt vody.
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_345_ Č eské hudební baroko AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
František Ladislav Čelakovský
Energie a životní prostředí
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !! Š ť astný p ř átelský týden !
které je stále třeba brát v úvahu !
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Charlie Chaplin klik.
BALETBALET Photo by:
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
P u s i n k y Jednej se mnou laskavě, můj pane. Žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost než moje milující srdce.
Přítomný čas Rewrite the following sentences in the present tense. Vzor: Bolela mě hlava. Bolí mě hlava. *Taken from Review Lesson 4, pg. 193, ex. 1 of.
ZVUKY A TÓNY VLASTNOSTI TÓNŮ.
uuuuuuuuuuuuuuuu Zjistila jsem, ž e cokoliv se stane, jakkoliv zl é se to zd á - ž ivot jde d á l a z í tra to bude lep ší.
CITÁTKY O LÁSCE.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Ponoř se do modra …
Posvícení je obvykle vnímáno jako vzpomínková slavnost na posv ě cení kostela. Sazená, p ř esto ž e vlastní kostel nemá, má aspo ň své posvícení. Slaví.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Název školy: Základní škola Netvořice
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
které je stále třeba brát v úvahu !
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Transkript prezentace:

Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje se že b ě hem té doby kolem n ě j p ř ešlo asi tisíc lidí.

Po t ř ech minutách se zastavil jeden muž st ř edního v ě ku, moment poslouchal a hodil mu do pouzdra od houslí pár drobných. Totéž ud ě lala po další minut ě jedna žena.

Za n ě kolik minut se n ě kdo postavil vedle, chvíli poslouchal, pak se podíval na hodinky a pokra č oval v cest ě..

Kdo poslouchal nejdéle, byl asi t ř íletý chlape č ek. Poslouchal až do chvíle, kdy ho matka doslova odtáhla. Stejn ě tak se zachovaly i další d ě ti.Všichni rodi č e, bez vyjímky, je doslova odtáhli od houslisty.

B ě hem t ě ch 45 minut, jen sedm lidí na chvíli postálo, dalších 20 p ř ihodilo pár drobných nebo n ě jaký dolar, aniž by se zastavili. Houslista si tak vyd ě lal skoro 32 dolar ů. Když p ř estal hrát, nikdo si toho nevšimnul, neozval se žádný potlesk, žádné slovo uznání.

Nikdo nev ě d ě l že ten muž byl Joshua Bell, jeden z nejlepších sv ě tových houslist ů, který hrál ty nejkomplikovan ě jší Bachovy skladby na houslích stradivarius, odhadnutých na 3 a p ů l milionu dólar ů. Dva dni p ř ed vystoupením v metru, Joshua zaplnil divadlo v Bostonu do posledního místa a p ř itom nejlevn ě jší vstupenky stály 100 dolar ů.

Toto je reálná historie. Bellovo vystoupení v metru organizoval deník The Washington Post jako experiment o vnímaní, zálibách a prioritách lidí. Otázka byla: jsme schopni vnímat krásu v tak banálním prost ř edí jako je metro? Zastavíme se na moment a prožíváme jí? Dokážeme poznat výborného interpreta v docela oby č ejném prostoru?

Jen jedna žena ho poznala:Stacy Fukuyama, která pracuje v jednom ochodním centru. Po chvíli váhání, poznala že to není žádný pouli č ní um ě lec... Poznala ho proto že ho slyšela hrát p ř ed n ě kolika týdny v knihovn ě amerického kongresu.

„ Bylo to to nejzajímav ě jší, co se mi stalo b ě hem poslední doby ve Washingtonu, p ř iznává. Joshua Bell tam stál a hrál v nejv ě tší dopravní špicce a lidi si toho ani nevšimli, jen mu ob č as p ř ihodili n ě jaký dolar “. Ale co jí nejvíc p ř ekvapilo, bylo, že po ukon č ení koncertu se nikdo neozval, ani jedno zatleskání, ani jedno bravo. Nic, jen ticho.

Bell se smál a ř íkal: „nedopadl jsem zase tak špatn ě, 32 dolaru za t ř i č tvrt ě hodiny, s tím bych mohl i žít a nemusel bych platit mému manažerovi“.

Výsledek tohoto experimentu by mohl být tento: Když nemáme č as se na chvíli zastavit a poslechnout nejkrásn ě jší hudbu v interpretaci výborného houslisty, o jaké další krásy se p ř ipravujeme b ě hem našeho života? Joshua Bell Romance Of The Violin Serenade - Schubert