Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celosvětové ekologické problémy Zuzana Snášelová
Advertisements

Přelidnění planety.
Johana Posseltová, C3B Bitvy 1. světové války.
OBEZITA.
VÝŽIVA – základní složky potravy
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Pohyb obyvatelstva ČR.
Název Stravovací zvyklosti
Populační exploze a potravinová krize
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Světové obyvatelstvo.
Struktura obyvatelstva
Indikátory ve zdravotnictví Základní zdravotní indikátory ve WHO Evropském regionu 2005 MUDr. Vladimír Príkazský, CSc.
Přelidnění Lucie Krumphanzlová, Kateřina Melounová, Jorika Maňáková, Kateřina Rosická.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_26-02 Světová populace
OBYVATELSTVO ČR.
 v roce 2012 žije na Zemi přes 7 miliard obyvatel.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2
Socioekonomická a správní geografie Geografie obyvatelstva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, obyvatelstvo,
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název Obyvatelstvo – rozmístění, početní vývoj a demografické ukazatele Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace.
Sociekonomická geografie
Socioekonomická sféra 1. Obyvatelstvo na Zemi
OBYVATELSTVO A OSÍDLENÍ EVROPY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Demografie je věda, která se zabývá:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_90.
SOUSTAVA OPĚRNÁ.
Extrémní chudoba.
Jan Dvořák SPŠE Božetěchova 3 1.L
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
DEMOGRAFIE věda, která se zabývá reprodukcí (obnovou) lidské populace.
Adéla Volková Eva Dorazilová Tereza Manová
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Studijní info.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Barunka Smékalová Zuzana Žalmanová Klára Suchá
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Společenské a hospodářské prostředí
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
ÚZEMNÍ POHYB OBYVATELSTVA
VÝVOJ POČTU OBYVATEL.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 MĚSTO HRANICE z pohledu geografie obyvatelstva (praktické cvičení)
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI
OBYVATELSTVO. Geografie obyvatelstva OBJEKT: Člověk a společnost PŘEDMĚT:Stav a zákonitosti rozmístění, dynamiky a struktury obyvatelstva - stav: Výsledek.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Chyby ve výživě II. Dagmar Šťastná.
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Světové obyvatelstvo 1 Název školy
Vypracovala: V. Černochová
Rozmístění obyvatelstva
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Obyvatelstvo světa – pohyb obyvatelstva
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
SEMINÁŘ č. 1 Základní pojmy a výpočty – obyvatelstvo, vzdělání, ekonomická aktivita, nezaměstnanost.
Lékařské odezvy na otylost.  Obezita, česky otylost je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
EVROPA OBYVATELSTVO. Obyvatelstvo Evropy počet obyvatel – asi 730 mil. (2009) prognóza – obyvatel bude ubývat přírůstek z mezikontinentálního stěhování.
Populační vývoj na území ČR Poznámky: Poznámky: Data za roky jsou za historické území Čech, Moravy a českého Slezska. Od roku 1900 jsou data.
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI POHYB OBYVATELSTVA:
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Identifikátor materiálu: ICT2-1-56
Transkript prezentace:

Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce miliardy Přibližně jedna pětina všech lidí, kteří existovali za posledních šest tisíc let jsou v současné době živí. Podle některých odhadů, je na světě jedna miliarda lidí ve věku 15 až 24 let.

Globálním problémem č. 1 je rychlý a nerovnoměrný růst obyvatelstva. Ukazatelem, který vyjadřuje změny počtu obyvatel na Zemi je pohyb obyvatelstva. Ten dále rozdělujeme na pohyb přirozený- porodnost a úmrtnost (+ přirozený přírůstek/ přirozený úbytek) a na územní pohyb- Hustota zalidnění ČR (migrace/ stěhování).

Hlad není jen nepříjemný pocit, který někdy cítíme před jídlem. Je to především strašlivá pohroma, jíž každoročně padnou za oběť stovky tisíc lidí, zejména děti.

Hlad je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce, která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad obvyklou úroveň a poškozuje zdraví. Obezita u divoké zvěře je relativně vzácná, ale je obvyklá u domácích zvířat, jako prasata, psi nebo kočky atd., které mohou být překrmené a bez dostatečného pohybu.

Nadměrný příjem potravy; nadměrný příjem kalorií Deprese Nedostatek pohybu Nepravidelné stravování Podzimní přibírání váhy Mateřské přibírání váhy Hypofunkce štítné žlázy Nadbytek estrogenů

norma nadváha obezita

1. Hlad není jen nepříjemný ……….., který někdy cítíme před jídlem. DOPLŇ 2.Světová …………. je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném..DOPLŇ 3.Globálním ……………. č. 1 je rychlý a nerovnoměrný růst obyvatelstva.DOPLŇ 4.Jedním z důvodů obezity je nedostatek………………..DOPLŇ 5…………. není jen nepříjemný pocit, který cítíme před jídlemDOPLŇ 6.Obezita je ………….., ve kterém přirozená energetická rezerva savceDOPLŇ 7.Obezita u divoké zvěře je relativně…………DOPLŇ 8.Jedním z důvodů obezity je nadbytek…………….DOPLŇ

pocit populace problémem pohybu hlad stav vzácná estrogenů