LEONARDO DA VINCI 2008 Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Stav a vývoj vzdělávacích systémů v Evropě: cíle, směřování, indikátory Simona Pikálková Ústav pro informace ve vzdělávání Lisabonské cíle vzdělávání v.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Pilotní projekt VQTS Ing. Miloš RATHOUSKÝ Mgr. Martina KAŇÁKOVÁ NÚOV, Oddělení mezinárodní spolupráce.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Využívání výsledků programu Leonardo da Vinci v České republice 5. – KVALITA V PROJEKTECH MOBILITY LEONARDO DA VINCI metodika.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
LEONARDO DA VINCI Stáž Drážďany.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční odborné stáže jako nástroj k implementaci ECVET Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň. Vyučované automobilní obory - téměř 1500 žáků Mechanik opravář motorových vozidel Mechanik opravář motorových.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Vodák Jan, O4 Arazim Jan, O4 Výběr aut. Zadání - Vybrat alespoň 5 vozidel, které budou mít minimálně 8 míst k sezení. - Jejich cena musí být
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Tato prezentace byla vytvořena
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Stáž Slovensko – Mechanik opravář motorových vozidel
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

LEONARDO DA VINCI 2008 Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské úrovni. Cíle programu Podporovat účastníky odborné přípravy a dalších vzdělávacích činností v získávání a používání vědomostí a dovedností podporujících jejich osobní rozvoj, zaměstnatelnost a účast na evropském trhu práce Podporovat zvyšování kvality a inovace v systémech, institucích a postupech odborného vzdělání a přípravy Zvýšit přitažlivost odborného vzdělávání a přípravy a mobility pro zaměstnavatele i jednotlivce a usnadňovat mobilitu studentů odborné přípravy

Informace o stáži Termín: – Účastníci zájezdu: 12 osob, z toho 10 studentů 3.VD a 2.VD + odborný dozor Vysílací organizace:VOŠ Zábřeh n/M. Přijímací organizace:HAUS DES KFZ- GEWERBES Dresden Přepravní vozidlo: Fiat Ducato 2,5TDI Úkol:mission secret

Průběh přemístění

HAUS DES KFZ-GEWERBES Dresden

Škola-praxe-měření Herr Jentzsch AIRBAGY os. vozidel a motocyklů Bezpečnostní pásy

Herr Jentzsch Geometrie-měření na vozech: Ford Escort

VW Passat

Herr Jentzsch Měření a diagnostika ABS pomocí FSA 740 a V.A.S. na vozech: Audi A3

Mercedes Benz C 220

Herr Bittner Elektronika vozu-struktura CAN – BUS, měření pomocí FSA 740 V.A.G OPEL tester Tech2

Herr Schneider Zapalování benzinových motorů-měření na stavech motor VW (FSA 740-osciloskop) motor OPEL motor

Herr Schneider Měření na motorech Renault – FSA 750 Citroën Xsara 1,8 16V BMW E46

Herr Mitze Vstřikování nafty – COMMON RAIL motor SMART Cabrio 0,8 l motor VW (ŠKODA) 1,9TDI (PD) motor Opel Vectra B

Slavnostní ukončení s předáním certifikátů

Navštívili jsme …

Cestovali jsme …

Zhodnocení stáže VŠECHNO BYLO NA …

THE END …