EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Systém včasné intervence ve Svitavách
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Systém včasné intervence ve Svitavách
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Problematika informační kriminality
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Informační podpora při krizovém řízení
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Minimální preventivní program školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Studium pro školní metodiky prevence
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Problematika informační kriminality
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka Odboru prevence kriminality, Ministerstvo vnitra Česká republika.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
MULTIDISCIPLINÁRNÍ SPOLUPRÁCE V SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANĚ DĚTÍ Jihlava,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Cloud computing v praxi
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Kybernetická kriminalita
Terapie pachatelů domácího násilí
IDT členové.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
DTM Kraje Vysočina.
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

eStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala

eStrategie - Ostrava Strategie – popsána v dokumentu „Koncepce rozvoje IT ve SMO“ - schváleno radou města Sledování projektů v rámci Telecities a aktivit v rámci eGovernment - zajímavé stránky: Projekty Best practices - CTV IZS - CVI - IT SSČ – komunikace občana s úřadem

Centrum Včasné Intervence statutární město Ostrava

Co je smyslem projektu CVI Propojení všech institucí působících na poli sociální prevence a sociální rehabilitace Jde o propojení složek v praxi v rámci Komplexního součinnostního programu prevence kriminality na místní úrovni Pilotní projekt MVČR - Ostrava Možností je rozšíření do dalších měst a vznik jednotného datového skladu (MVČR)

CVI – Centrum Včasné Intervence Centrum včasné intervence (dále jen „CVI“) je zařízení města Ostravy, jehož prostřednictvím vykonávají sociální, zdravotní a školské orgány, probační úředníci, úřady práce, Policie ČR, městská policie a nevládní organizace systematickou a nepřetržitou práci s kriminálně rizikovými dětmi a jejich rodinami. CVI je zařízení v němž je prováděna sociálně nápravná intervence u dětí v ranných stádiích delikventního chování a dětí, které se dopustily činu jinak trestného. Cílem CVI je včasná intervence při delikventním jednání, včasná pomoc dětem opakovaně se dostávajících do sítě orgánů činných v trestním řízení a jejich rodinám, efektivní řešení konfliktních situací způsobených delikventním chováním, prevence páchání další trestné činnosti, odklon od případné kriminální kariéry, satisfakce oběti.

Participující subjekty MV ČR odbor prevence kriminality Odbor sociálních věcí MMO, oddělení sociálně právní ochrana dětí Odbor městského informačního systému MMO PČR – služebny Soudy, školská zařízení, zdravotnická zařízení, nevládní organizace, rodina…

Stav před… Papírová forma všech dokumentů Nemožnost jednoduchého a účelného zpracování Špatná přehlednost Zdlouhavost statistického zpracování – některé důležité údaje se nevyhodnocovaly Pozdní zásahy v problémech dětí Úspěšnost a efektivita byla neúměrná vynaloženým prostředkům

Popis řešení Primární zdroj dat: –PČR – „Zpráva o závadovém jednání dítěte či mladistvého“ (tzv. Hlášenka) Sekundární zdroj dat: –dokumenty sociálního nápravného programu –hlášenky odborné veřejnosti (lékaři, učitelé) Komunikační modul –Nasazení vlastního systému k poštovním účelům Vyhodnocovací a statistické výpočty –aktuální rozšíření na „mapu“ trestných činů a přestupků

Současnost - shrnutí Systém je zcela oddělen a zabezpečen Všechny vstupy a činnosti jsou archivovány Logování událostí a zásahů Řízený přístup podle oprávnění Antivirová ochrana Stanice využívají šifrovaných přenosů Uložená data jsou šifrována Data jsou statisticky vyhodnocována Přenos údajů je okamžitý Možnost rychlé reakce sociální sítě Úspěšnost a efektivita je měřitelná

Stávající řešení

Dotazy Děkuji za pozornost