LEXIAGUO LEXIAGUO se nachází jihozápadně od Kunming v oblasti Jün-nan (Čína), 900 m, v odlehlé oblasti. Je to oblast bez infrastruktury, dopravy a ubytování,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
ZEMĚ A PLANETY.
LEXIAGUO I se nachází jihozápadně od Kunming v oblasti Jün-nan, v 900 m.n.m., v odlehlé oblasti Číny. Je to kraj bez infrastruktury, dopravy a ubytování,
Společenskohospodářské vlivy na krajinu a životní prostředí
Hospodářská činnost člověka. národní hospodářství: lidská činnosti, které se zabývají výrobou, dopravou, prodejme a spotřebou výrobků sektory hospodářství:
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Společenské a hospodářské prostředí
Elektronická učebnice - I
Jaký báječný svět… Jaký báječný svět… Louis Armstrong Wait for music to start. Slides will advance automatically. Click or press a key to advance manually.
Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B
ZEMĚDĚLSTVÍ.
Jetel Luční (Trifolium pratense )
Simona Keková, KMD FreeDeK
Národní geografická foto -soutěž. Listopad Jsou zde použity fotografie shromážděné za posledních osm týdnů, ze tří kategorií - lidí, míst a zvířat.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Země jako planeta Lucie Racková KVA.
Když na rozhraní dvou prostředí dopadají dva paprsky různých barev (např. červený a fialový) pod stejnými úhly dopadu, budou úhly lomu obou paprsků různé.
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
Poznáš stromy? klikej OlaSm.
3.ročník Vypracovala: Mgr. Anna Emingerová
Užitkové rostliny.
Podzimní a zimní měsíce
HOŘČICE BÍLÁ (Sinapis alba).
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
PLAMÉNEK (clematis) PLAMÉNEK (clematis)  Clematis, rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých.
Chryzantémy.
získávání energie z biomasy
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_417.
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
1. Jaká nádherná zář to letí oblohou, jak se to světlo třpytí na zemi, na vodách, až rozezpívá svět. A byl večer, byla noc a byl den, Bůh viděl, že dobře.
Souhvězdí.
Jaký báječný svět… Louis Armstrong.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Rozklad světla optickým hranolem Číslo DUM: III/2/FY/2/3/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Mgr. Věra Vasiljevičová
CO JE EKOSYSTÉM? Soustava živých organismů = společenstvo a jejich neživého prostředí, které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum : duben 2012  Název :VY_52_INOVACE_5.2.3.
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Rozklad slunečního světla optickým hranolem.
Rozklad světla Vypracoval: Lukáš Karlík
Pedosféra.
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Zemědělské plodiny Na polích zemědělci pěstují zemědělské plodiny a luštěniny Jsou základem výživy lidí (obilí, brambory, rýže) a hospodářských zvířat.
Prezentace – výklad učiva
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_17
Pole - kulturní rostliny
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PODZIM SPUSŤ: F5.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Osmý div světa Torres del Paine.
KVETOUCÍ BYLINY PODZIMNÍHO ASPEKTU
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZEM Ě D Ě LSKÝ PR Ů MYSL Karafiátová Jana. Zemědělství je nedílnou součástí hospodářství Důležité nejen ve výrobě potravin a zemědělských produktů, ale.
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Transkript prezentace:

LEXIAGUO LEXIAGUO se nachází jihozápadně od Kunming v oblasti Jün-nan (Čína), 900 m, v odlehlé oblasti. Je to oblast bez infrastruktury, dopravy a ubytování, většina cestovních kanceláří se této destinaci vyhýbá. Ale kdo sleduje obrázky červené země, nemůže odolat vábení takové nádherné scenérie!

Mimořádně červenohnědá půda je výsledkem oxidovaného železa (a jiných oxidovaných minerálů). V těchto horách je každý pozemek kultivovaný naplno, což způsobuje neúmyslnou erozi. Proto dochází k zalesňování.

Dongchuan - Červený Pozemek - má nejatraktivnější barvy v horském údolí Yunnan.

Velkolepé pestré vlny!

V Červené zemi se pěstují brambory, oves, kukuřice, rostliny pro rostlinný olej. Při pohledu z dálky, tyto plantáže různých barev vypadají jako ohromující textilie malovaná Bohem.

Každá rodina vlastní pozemky v různých velikostech a tvarech, a na každém z nich pěstuje plodiny podle svého výběru. V době sklizně, kdy se půda odhalí, ukazují se její podivné červené barvy.

V září rozkvétají bílé květy po celé hoře V září rozkvétají bílé květy po celé hoře. Nejlepší čas tot zachytit je do poloviny listopadu.

Brzy ráno vezou vozíky tažené osly plodiny do města, zatímco děti v opačném směru odchází do školy.

Různá roční období, různé doby, různé sluneční světlo, různé barvy.

Barvy jsou ještě více fascinující při západu slunce.

Oslům se ve špatném terénu práce nelíbí...

Zvířata mají různé temperamenty Zvířata mají různé temperamenty. Proto když společně pracují vzájemně se kontrolují: jestliže jedno odmítne, ostatní odmítnou taky.

S pěstováním plodin pomáhají i děti.

Zataženo a duha po dešti.

Toto posvátné místo se nejvíce liší od ostatní Země Toto posvátné místo se nejvíce liší od ostatní Země. Na podporu cestovního ruchu je nazýváno Lexiaguo, což znamená - místo, kde jsou krásné barvy.

Město v Lexiaguo.

Lexiaguo je plné obdělávaných polí Lexiaguo je plné obdělávaných polí. Jeho zaoblené linie a zkrášlují krajinu.

Zakřivené linie plantáží jsou zvýrazněny červenou půdou.

Música: May It Be, Enya/Wendy Quinlan Formatação: Abel Cunha Imagens: Internet Música: May It Be, Enya/Wendy Quinlan Formatação: Abel Cunha SAIR