… aneb dobrodružství pro všechny majitele GPS Martin Grulich, Petr Vespalec13.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naučil jsem se....
Advertisements

Národní síť záchranných stanic Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals Záchrana handicapovaných živočichů v zahraničí na příkladu.
FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
S U D O K U aneb Vývoj & Přehled.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Telephone-based Presales Technical Support Peter Rus.
Na mudly zde nehleďte Městská knihovna Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem Marta Staníková
Identifikátor materiálu: EU
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Portál veřejné správy Mapové služby Konference ISSS 2007, Hradec Králové Ministerstvo informatiky.
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Strojírenství Kontrola a měření Měření tvarů a vzájemné polohy (ST39)
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
GPS.
České peníze 1 Finanční gramotnost I. stupeň Jaroslava Pavlatová, , Finanční gramotnost I. stupeň, České peníze 1.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Vlčí hierarchie a chování
Extreme Golf 1. Turnaj v extrémním golfu na sněhu.
Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli.
Přírodovědné školní portfolio
Vliv hry Geocaching na turistickou návštěvnost Bakalářská práce , Brno Prezentace Bakalářské práce Vedoucí práce: Ing. Jaromír Landa Autor práce:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Aplikace pro mobilní zařízení v realitní praxi Clarion Congress Hotel Prague.
Egyptské pyramidy.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
WWW – hypertextový informační systém
GEOCACHING Petr Kvasnička
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Geocaching aneb cesta za poklady.
Geocaching.
GIS - principy. Úkol: využijte server Mapy.cz. Zjistěte délku Karlova mostu v Praze, změřte vzdálenost středem mostu mezi oběma mosteckými věžemi. spustit.
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Jiří Kozumplík, prezentace předmětu GIS. Co je to Geocaching?  Motivace pro výlety do přírody  Zábava  Sport / soutěžení.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mgr. Michal Rakowski Zapojení geocachingu do výuky na škole.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
PowerPoint Moje bydliště 1. Snímek : Moje bydliště + autor
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Vypracoval Adam Ludes.
Geocaching Marek Bešta, , OV3-TE3. Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na.
Tvorba internetových stánek V programu Microsoft FrontPage Petr Neterda
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Ziel3/Cíl 3 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Ziel3/Cíl 3 – Programms zur Förderung.
Drobnepamatky.cz Databáze drobných památek České republiky Mgr. Martin Milichovský
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Workshop Uherské Hradiště Principy fungování GPS a geocaching Jakub Trojan
Workshop k tvorbě produktu Rodinná dovolená na kolách Suchý vrch Realizováno v rámci projektu Téma roku Orlických hor a Podorlicka.
Autor: Ing.Petr Kvíz. Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: PhDr. Milan Simon NÁZEV:VY_32_INOVACE_ S 10 TEMA: Mapy – zobrazení povrchu Země.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Keltové Jolana Šádková. Obsah Keltové Oppidia Svátky Kde se nacházeli Keltové? Výlet na Zbraslavské oppidium Foto Konec!!!!!!!!
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 2.1 GPS a Geocaching - praxe Kde se GPS využívá? START.
ORIENTACE V KRAJINĚ. Světové strany Hlavní světové strany jsou: sever (S) jih (J) východ (V) západ (Z) Pro přesnější určení směru používáme vedlejší světové.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 GPS a Geocaching - teorie Kde se GPS využívá? START.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Geocaching Studentská konference Lukáš Havlát DL2
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Hudební výchova Bicí nástroje.
Hry pro nevidomé.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Naučil jsem se....
Ústecký kraj.
Metodicko – organizační normy
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Jedná se o dřevěná kolečka o průměru 35mm v nichž je laserem vygravírovaný obrázek. Používají se pro výměnu a slouží jako vizitka geokačera.
Kooperativní hry s více hráči Koaliční hry Hlasovací hry
Transkript prezentace:

… aneb dobrodružství pro všechny majitele GPS Martin Grulich, Petr Vespalec

Geocaching je turistická hra využívající GPS systém při hledání ukrytých schránek – cache Člověk, zabývající se geocachingem, bývá označován slovem geocacher. Existuje mnoho serverů zabývajících se geocachingem, kde jsou veškeré návody a mapy se souřadnicemi kde jsou cache umístěny

Geocaching vznikl v USA 3.května 2000, kdy byla schována první cache Původní název hry byl Stash Hunt Jako 2. země se zapojil Nový Zéland a 3. Chile V červnu 2005 bylo zapojeno 215 a ukryto přes cachek V Česku velký rozmach od roku 2006, kdy bylo registrováno 2570 schránek a v roce 2007 už 5600 V srpnu 2009 bylo v České republice zaznamenáno přes cachek

Cache je vodovzdorná, většinou plastová schránka, ve které je zpravidla umístěn blok (logbook) a nějaké drobné předměty jako dárky pro objevitele Zkladatel cache zvěřejní souřadnice na některém ze serverů zabývajících se geocachingem Předměty si mohu nálezci ponechat nebo předat do jiné skrýše a zároveň umístit předmět svůj („Měň fér, nebo neber nic“)

Travelbugy – předměty opatřené speciální kovovou známkou s unikátním identifikačním číslem Geocoiny – speciální mince s unikátním identifikačním kódem Mají svůj úkol, který je napsán buď na některém serveru či přímo na kartičce připojené k předmětu (dostat se do Japonska, být ve skrýších blízko vody,…)

Podle velikosti Micro Small Regular Large Podle charakteru Tradiční Multi-cache Mystery cache …

Obtížnosti a terény jsou v rozmezí 1 – 5, kde 1 znamená nejlehčí obtížnost a terén a 5 nejhůře dostupný terén s nejvyšší obtížností nalezení skrýše

Hráč by se měl zaregistrovat na nějaký server, seznámit se alespoň se základními pravidly a principy Pro hledání není potřeba GPS, i když značně usnadňuje práci Pak už stačí vybrat si cache, zadat polohu do GPS a vyrazit hledat Pokud na nějakém zajímavém místě cache chybí, není nic jednoduššího, než ji založit