10 + 1 tip Jak zaručeně zhubnout 1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Advertisements

Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
1. MARGARÍNY Neplatí to pro všechny, samozřejmě. Obvykle ale lidé kupují margaríny, protože v nich není cholesterol. Ale co v nich naopak JE? Jsou zdrojem.
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Team Building Program, který jsme pro Vás připravili je složen z pohybových bloků, krátkých přednášek, relaxace a ochutnání zdravého, přesto chutného stravování.
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Houba Lion's Mane.
Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
ZDRAVÉ MLSÁNÍ Ivana Paletová
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Zdravé stravování KC3.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Vypracoval Dominik Bednář
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
SACHARIDY. Sacharidy neboli glycidy (řecky glykes = sladký) patří mezi tzv. základní živiny, jsou hlavní součástí lidské potravy (více než 55% objemu),
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Existuje něco vytvořené člověkem, co se přibližuje kráse přírody?
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
PESTROST STRAVY.
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Hry.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Transkript prezentace:

tip Jak zaručeně zhubnout

1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme.

2) Jíme malinké dávky jídla a častěji.

3) Jíme v klidu a ne ve spěchu.

4) Každé sousto překoušeme aspoň 20 krát.

5) Jídlo si připravujeme dopředu z důvodu, že když si dáme určenou porci jídla, nemůže sníst více.

6) Talíř s porcí jídla musí být vždy po jídle prázdný, proto si raději dávejte menší porce, jinak se budete snažit vše sníst a přejíte se.

7) Jíme pravidelně v určitých hodinách, jinak nás přepadne náhlý hlad a sníme víc, než tělo potřebuje.

8) Jíme jídla, která nás nasytí více než jiná (obsahují spousty bílkovin).

9) Dosti pijme, voda žaludek zaplní a nemá tolik energie. A díky více vody v těle se z těla v moči zbavíme škodlivých látek.

10) Využijeme každé možnosti k pohybu. Chůze po schodech místo eskalátoru nebo výtahu. Jízda na kole nebo chůze místo MHD či auta.

11) Pokud chceme mít i vypracované svaly je nutné také pravidelně a pečlivě posilovat.

Nikdy ovšem nezapomínejte, že i když začnete něco pro sebe dělat, že se účinky neprojeví hned. Ale výsledek se jistě dostaví. Ale také je důležitá ještě jedna věc. Pokud takto začnete o své tělo pečovat a dosáhnete svého cíle, a poté skončíte, vrátíte se tam, kde jste byli. Je nutné svůj harmonogram neustále udržovat. A hlavně myslet na to, že musíte vydat více energie, než přijmete.

Proto se více pohybujte, neseďte u PC, TV, nevozte se v autě a raději jděte na procházku, vyrazte na kole anebo si jděte zaběhat do přírody. Nebo si jen tak skákejte, uklízejte nebo se i líbejte. Ovšem ať jdete dělat cokoliv, měli byste to dělat aspoň 30 minut. Po tomto čase člověk začíná spalovat i z tukových zásob.

10 tipů jak vyzrát na chuť k jídlu

1.Hodně pijte. Přepadne-li vás chuť na nějakou tu „svačinku“, raději se napijte. Pít nemusíte jen vodu, uvařte si ovocný čaj nebo pijte džusy. Vyvarujte se nápojů s vysokým obsahem cukrů a sladidel.

2. Nebojte se zeleniny jezte ji, co hrdlo ráčí! Obsahuje totiž vlákninu, která je pro naše trávení velmi prospěšná. Ze stejného důvodu nahraďte bílé pečivo tmavým, celozrnným.

3. Jezte častěji v menších dávkách a hlavně pravidelně! Ideálně po 2-3 hodinách. Pokud patříte mezi tzv. noční jedlíky, měli byste s tímto zlozvykem přestat. Stejně tak ničemu neprospěje půl dne hladovění následované obřím obědem.

4. Snídejte! Snídaně, především bohatá na proteiny, náš organismus „nastartuje“ a máme pak menší potřebu mlsat v průběhu dopoledne.

5. Jezte pomalu! Každé sousto důkladně pokousejte, nespěchejte, nehltejte, užívejte si jídlo všemi smysly.

6. Servírujte na menší talíře. Když si pak dáte pořádnou porci, nebudete mít takové nutkání si přidat – snědli jste přece plný talíř! Psychologický trik, ale funguje.

7. Jezte i očima. Když bude jídlo na pohled krásné, budete mít z jeho konzumace lepší pocit, budete si ho vychutnávat, a tím vás zasytí bez pocitu přecpanosti.

8. Žvýkejte! Mentolová žvýkačka nebo vyčištění zubů během dne dokáže zahnat chuť.

9. Všechny čokolády, sušenky a jiné pamlsky skryjte z očí! Když se místo sladkostí a jiných kalorických bomb budou vaše zraky setkávat jen se zeleninou a ovocem, návaly chutí na nezdravé jídlo se zaručeně zmenší.

10. Dostanete-li přesto chuť na čokoládu, dejte si místo ní ovoce. To sice také obsahuje cukry, ale kromě nich také vitamíny a vlákninu. Budete mít pak zaručeně lepší pocit a menší výčitky svědomí. Nejvhodnější doba pro tento zdravější mls je hned po cvičení, kdy si tělo s cukry poradí a efektivněji je spálí. Naopak nejhorší je jíst sladké před spaním – skoncujte s tím!

Na konec vám chci popřát hodně úspěchů, pevnou vůli a hlavně ať dosáhnete svého cíle. A nevěřte reklamám, prášky a nějaké přístroje vám nepomohou. Bez pohybu a nějakého vlastního plánu nemůžete natrvalo zhubnout.

Přeji hezký den JŠ

a pevné zdraví