Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Didaktika fyziky jako vědecká disciplína
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
Pedagogika volného času (VČ)
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP Název OP OP Vzdělávání.
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Příprava na výkon povolání
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
dotazníkové šetření na vysokých školách
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Uplatňování konceptu ucelené rehabilitace u integrovaných žáků a studentů s tělesným postižením v ČR.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Psychologie pro sportovní praxi
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
O formálním vzdělávání dospělých v České republice Milada Rabušicová (ÚPV FF MU) Ladislav Rabušic (FSS MU) 16. conference ČAPV: Pedagogický výzkum jako.
Prvá študentská vedecká konferencia v odbore špeciálna pedagogika a liečebná pedagogika ŠTUDENT NA CESTE K PRAXI Analýza podpůrných opatření a poradenských.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Základy pedagogiky volného času Jihočeská univerzita - Teologická fakulta Bakalářské studium pedagogiky volného času ZS 2005/2006 Mgr. Michal Kaplánek,
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Institut Celoživotního Vzdělávání
Plzeň, Petr Vyhnánek prorektor pro rozvoj a vnější vztahy
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
4. Pedagogika sportu v systému věd
Seminář ke speciální pedagogice 1
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
ZÁKLADY SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Studijní obor Fyzioterapie
Název plánované práce Student: Vedoucí práce: Třída: Školní rok:
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP UNIVERZITA HRADEC KRÁLOVÉ Speciální pedagogika Volnočasové a sportovní aktivity studentů Obchodní akademie pro tělesně postižené v Janských Lázních Kamila Šrůtková Hradec Králové, 2010 (Obr. 1,2) Kamila Šrůtková

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP Důvod volby tématu Janské Lázně – TP – OA Sporty TP Hradec Králové, 2010 s. 2 Kamila Šrůtková

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP Cíl, úkoly práce Podat ucelený přehled o volnočasových aktivitách a sportu na Obchodní akademii pro tělesně postižené Zmapovat historii a vývoj vybraných sportovních disciplín Předložit přehled úspěšnosti týmů a jednotlivců této školy Ověřit, zda a jak úspěšní absolventi realizují sportovní aktivity po ukončení studia Hradec Králové, 2010 s. 3 Kamila Šrůtková

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP TEORETICKÁ ČÁST 1 Tělesné postižení 2 Legislativní vymezení 3 Volný čas 4 Sport Hradec Králové, 2010 s. 4 Kamila Šrůtková 1.1 Terminologické vymezení tělesného postižení 1.2 Klasifikace tělesného postižení 1.3 Vliv tělesného postižení na osobnost adolescentů a mladých dospělých

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP TEORETICKÁ ČÁST 1 Tělesné postižení 2 Legislativní vymezení 3 Volný čas 4 Sport Hradec Králové, 2010 s. 5 Kamila Šrůtková 2.1 Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami 2.2 Střední vzdělávání 2.3 Zájmové vzdělávání 2.4 Sport + příloha (národní projekt, programy)

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP TEORETICKÁ ČÁST 1 Tělesné postižení 2 Legislativní vymezení 3 Volný čas 4 Sport Hradec Králové, 2010 s. 6 Kamila Šrůtková 3.1 Terminologické vymezení a charakteristika volného času 3.2 Typy volnočasových aktivit, zájmové činnosti

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP TEORETICKÁ ČÁST 1 Tělesné postižení 2 Legislativní vymezení 3 Volný čas 4 Sport Hradec Králové, 2010 s. 7 Kamila Šrůtková 4.1 Obecné vymezení sportu 4.2 Sport osob s tělesným postižením 4.3 Vývoj a popis vybraných sportovních disciplín pro osoby s tělesným postižením 4.4 Klasifikace sportovců (kompenzační pomůcky)

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP PRAKTICKÁ ČÁST - cíle CÍL: Podat ucelený přehled o volnočasových a především sportovních aktivitách provozovaných na OA Cíl 1: Předložit nabídku volnočasových aktivit na OA Cíl 2: Předložit nabídku sportovních aktivit na OA, zmapovat vývoj vybraných sportovních disciplín v rámci OA Cíl 3: Předložit informace o vlastním sportování studentů Cíl 4: Předložit přehled sportovní úspěšnosti týmů a jednotlivců školy pro tělesně postižené Cíl 5: Ověřit, zda a jak úspěšní absolventi realizují sportovní aktivity po ukončení studia Hradec Králové, 2010 s. 8 Kamila Šrůtková

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP PRAKTICKÁ ČÁST - metody Dotazník Pozorování Interview Analýza dokumentů Hradec Králové, 2010 s. 9 Kamila Šrůtková

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP PRAKTICKÁ ČÁST – místo průzkumného šetření Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro TP v Janských Lázních - působnost - celostátní - kapacita školy - 102 studentů - studenti - pohybové postižení - poruchy motoriky - význam - ojedinělá - dává studentům s TP „volnost“, čas, vzdělání, přípravu na budoucí profesi Škola, bazén, internát, vířivka, stravovací zařízení, tělocvična, SPC, rehabilitační pracoviště, počítačové učebny, výtvarná dílna, odborné učebny (kancelář, kuchyňka) Hradec Králové, 2010 (Obr.3) s. 10 Kamila Šrůtková