Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Inspirativní digitální učební materiály - výběr toho nejlepšího z metodického portálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Environmentální výchova pro základní školu
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
PT – obecná charakteristika
Cíle dějepisné výuky, dějepisné kurikulum, RVP a výuka dějepisu
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Soubor vědomostí, dovedností, schopností, postojů a hodnot Kompetence potřebuje každý jedinec pro své osobní naplnění a rozvoj, pro.
KURIKULÁRNÍ REFORMA RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY et al.
Etická výchova a Finanční gramotnost
ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Využití ICT ve výuce hudební výchovy
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
postup tvorby prezentace
MATEMATIKA Inovativní metoda výuky č ročník učební obory, SOU
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
Průřezová témata.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Průřezová témata klíčových kompetencí
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Meteorologie a klimatologie na základní škole Mgr. Tomáš Miléř ČMeS, Praha
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Školní vzdělávací program výuka informatiky
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
Didaktika geografie.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_INOVACE_SA4A_7 DUM 7. realizace aktivity pro 1
Konflikt, koření života
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Teorie a metodika výchovy seminář 1
Meteorologie a klimatologie na základní škole Mgr. Tomáš Miléř
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_01_M7_Hanak TÉMA: Zlomky
Transkript prezentace:

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Inspirativní digitální učební materiály - výběr toho nejlepšího z metodického portálu -

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Rozcestník do jednotlivých vzdělávacích oborů 1. Jazyk a jazyková komunikace 2. Matematika a její aplikace 3. Informační a komunikační technologie 4. Člověk a jeho svět 5. Člověk a společnost 6. Člověk a příroda 7. Umění a kultura 8. Člověk a zdraví 9. Člověk a svět práce 10. Doplňující vzdělávací obory

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Jazyk a jazyková komunikace pro 1. stupeň základní školy materiál: Rozeznáš nesmyslyRozeznáš nesmysly anotace: Materiál je určen k procvičování čtení s porozuměním. Žák si vybírá z nabídky smysluplná slova a dále s nimi pracuje. Velmi vhodný k nápravě dyslexie. pro 2. stupeň základní školy materiál: Cizích slov se nebojíme, mnoho o nich přece víme!Cizích slov se nebojíme, mnoho o nich přece víme! anotace: Pracovní list s úkoly, v nichž si žáci prověří, jak rozumějí přejatým slovům. Při plnění čtvrtého úkolu je zapotřebí, aby měli k dispozici SSČ. zobrazení všech materiálů pro ZŠ v tomto vzdělávacím oboru zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Matematika a její aplikace zobrazení všech materiálů pro ZŠ v tomto vzdělávacím oboru pro 1. stupeň základní školy materiál: Matematika s drakem a bludičkami Matematika s drakem a bludičkami anotace: Materiál obsahuje dva na sobě nezávislé pohádkové příběhy, jež jsou částečně zpracovány ve formě komiksu. Žáci v nich řeší neobvyklé matematické úlohy. Nechybí ani řešení. pro 2. stupeň základní školy materiál: Hra - Posuvné účinky a rovnováha silHra - Posuvné účinky a rovnováha sil anotace: Didaktická hra určená k opakování a procvičování učiva o síle se zaměřením na rovnováhu sil a posuvné účinky síly. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Informační a komunikační technologie zobrazení všech materiálů pro ZŠ v tomto vzdělávacím oboru pro 1. stupeň základní školy materiál: Okno aplikaceOkno aplikace anotace: V prezentaci se žák seznámí s oknem spuštěné aplikace, s panely nabídek a nástrojů. Pozná dialogové okno a možnosti řešení situace. Na závěr prezentace má připraveny k samostatné práci úkoly, ve kterých spouští aplikace a odpovídá na dotazy v dialogovém okně. pro 2. stupeň základní školy materiál: Videotutoriál 3D objektu v Inkscape - květináč Videotutoriál 3D objektu v Inkscape - květináč anotace: Videotutoriál je praktickým návodem pro práci s 3D objektem ve vektorovém grafickém editoru Inkscape. Cílem je vytvoření 3D objektu – květináče, na kterém jsou využity některé pokročilejší grafické efekty. Předpokladem jsou získané základní dovednosti práce v grafickém editoru zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Člověk a jeho svět zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru pro 1. stupeň základní školy materiál: Planety sluneční soustavyPlanety sluneční soustavy anotace: Učební materiál se skládá z prezentace a dvou pracovních listů. Prezentace seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o sluneční soustavě. Pracovní listy hravou formou žáky motivují k učivu a následně ho procvičují. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Člověk a společnost zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru zpět na rozcestník pro 2. stupeň základní školy materiál: Kulturní instituceKulturní instituce anotace: Prezentace žáky zavede do zákulisí kulturních institucí. Získají přehled a budou se snáze orientovat v nabídce kulturních akcí. Součástí prezentace je i pracovní list.

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Člověk a příroda zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru pro 2. stupeň základní školy materiál: Látky a tělesaLátky a tělesa anotace: Prezentace seznamuje žáky s pojmy látka, těleso; s informacemi o pevných, kapalných a plynných látkách, změnách skupenství látek. Obsahuje obrázky, videosnímky pokusů, test znalostí s řešením. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Umění a kultura zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru pro 2. stupeň základní školy materiál: Prosíme tě, větře - píseňProsíme tě, větře - píseň anotace: Píseň se zimní tematikou. K dispozici je notový záznam, zpěvník – text s akordy a také nahrávka písně se školním pěveckým sborem ve formátu mp3. Text písně je možné využít jako motivaci k dalším aktivitám – výtvarná výchova. Závěr písně je možné zpívat jednohlasem nebo nacvičit kánon. pro 1. stupeň základní školy materiál: Hudební skladateléHudební skladatelé anotace: Prezentace o nejvýznamnějších českých i světových hudebních skladatelích. Obsahuje i odkazy na hudební ukázky a související weby. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Člověk a zdraví zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru pro 1. stupeň základní školy materiál: Míčová hra - Seveřané vs. JižanéMíčová hra - Seveřané vs. Jižané anotace: Tuto hru je vhodné hrát v hlavní části hodiny tělesné výchovy. Je možné ji hrát víckrát za sebou. pro 2. stupeň základní školy materiál: Základy stolováníZáklady stolování anotace: Materiál se skládá z metodických pokynů, prezentace s testem, z pracovního listu a jeho řešení. Žáci pracují jednotlivě podle pokynů uvedených v prezentaci. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Člověk a svět práce zobrazení všech materiálů v tomto vzdělávacím oboru pro 1. stupeň základní školy materiál: Velikonoční skořápkový závěsVelikonoční skořápkový závěs anotace: Prezentace obsahuje postup výroby velikonočního závěsu. pro 2. stupeň základní školy materiál: Volba povoláníVolba povolání anotace: Žáci se seznámí s faktory, které ovlivňují výběr budoucí profese. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Doplňující vzdělávací obory zobrazení všech materiálů v těchto vzdělávacích oborech pro 1. stupeň základní školy materiál: Zdravím, zdravíš, zdravímeZdravím, zdravíš, zdravíme anotace: Pracovní list je zaměřen na nácvik vhodného chování v každodenních situacích. pro 2. stupeň základní školy materiál: MaryšaMaryša anotace: Rozhlasová nahrávka hry bratří Mrštíků vznikla v režii Markéty Jahodové roku 2OO2, scénickou hudbu pro ni zhudebněním písní ze sbírek lidové poezie vytvořil Jiří Pavlica se souborem Hradišťan. Účinkují: Lenka Krobotová (Maryša), Jiří Dvořák (Francek), Miroslav Donutil (Vávra), Josef Somr (Lízal), Vilma Cibulková (Lízalka) a další…. zpět na rozcestník

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Průřezová témata – výpis materiálů Osobnostní a sociální výchova zpět na rozcestník Výchova demokratického občana Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech Multikulturní výchova Enviromentální výchova Mediální výchova

Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám Děkujeme za pozornost a doufáme, že z materiálů obsažených v této prezentaci načerpáte inspiraci pro vaše vyučovací hodiny. zpět na rozcestník Použité anotace jsou převzaty z portálu