Zdraví Vás KRTEČEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

ILUSTRÁTOŘI DĚTSKÝCH KNIH
Moje dětství s knihou knižní hrdinové
Život Ferdy Mravence.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Krteček Narozen: 1956 v Praze, Povolání: svobodné, krtek
Veselé Vánoce Ahoj 5.c, přeji vám všem hodně štěstí, zdraví, pohody do nového roku Hlavně hodně dárků…… Vám přeje Kristýna
Zdeněk Smetana.
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Bratři Čapkové.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
FIMFÁRUM.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.
OSCAR WILDE.
Zdeněk Smetana (nar ) autor: Kateřina Marková.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
Ilustrace oblíbené knihy
Jiří Trnka ( – ) autor: Kateřina Marková.
Jede vláček pohádka, veze samá zvířátka…
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
Vítám Vás na soukromé televizní stanici,která právě začíná.
Eduard Petiška Český spisovatel.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Spisovatelé dětské literatury
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
A Nový rok se pousmál, maličkou ručkou mu zamával a děl : „Jak rád bych všechna lidská přání vyslyšel, na to jsem ale příliš malý pán a nezvládnu to všechno.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Ota Hofman 10. dubna 1928 – 17. května Ota Hofman prozaik a filmový scenárista představitel současné literatury a filmu pro děti a mládež studia.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Zdeňka Smetany Anotace: Seznámení s ilustracemi Zdeňka Smetany Autor: Mgr.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Jiří Trnka - prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ZVÍŘATA VE VESMÍRU. LAJKA Před 55 lety vzlétla do vesmíru první živá bytost - fenka Lajka. Nejen psi, ale i jiná zvířata byla od počátku součástí vesmírných.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Krteček vs Samara By Jana a Natka.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Miloš Forman AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Pohádka „Bouda budka“. Pohádka „Bouda budka“ V poli stála budka.
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Jan Ámos Komenský.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
Je animovaný film z roku Filmu se re ž isérsky ujal Dav id Dodd Hand a jeho producentembyl Walt Disney.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

Zdraví Vás KRTEČEK

Krtek nebo-li zdrobněle Krteček je ve světě nejznámější českou animovanou postavičkou. Krteček je hodný a milý a hlavně rád pomáhá. Pomáhá nejen zvířátkům, ale také lidem. Důkazem, že se Krteček umí skamarádit i s člověkem, je díl Krtek a televizor.

Jeho nejlepší kamarádkou je myška, se kterou má nejvíce dobrodružných zážitků. Dokonce spolu tráví i Vánoce. K dobrým kamarádům také patří zajíček a ježeček, kteří žijí v lese. Také s nimi zažije Krteček mnoho krásných a veselých příhod.

Jeho "tatínkem" je výtvarník Zdeněk Miler, který už zemřel, ale byl to český režisér a výtvarník animovaných filmů. Pan Miler začal pracovat ve zlínských ateliérech na Kudlově. Pak odešel do Prahy a začal pracovat v barrandovském studiu Bratři v triku, pod vedením Jiřího Trnky.

V současné době existuje přibližně padesát dílů o malém Krtečkovi V současné době existuje přibližně padesát dílů o malém Krtečkovi. Zajímavostí je, že seriál o Krtečkovi není mluvený (s výjimkou 1. dílu – Jak krtek ke kalhotkám přišel), Krteček a jeho malí kamarádi pouze vydávají zvuky citoslovce, což jsou vlastně hlasové záznamy malých dcer pana Milera Kateřinky a Barborky.

Ahoj děti, letím do vesmíru  Druhým českým kosmonautem po Vladimíru Remkovi se stal Krteček. Legenda českého animovaného filmu z pera kreslíře Zdeňka Milera letěl do vesmíru jako maskot astronauta Andrewa Feustela při posledním letu raketoplánu Endeavour v roce 2011. Ahoj děti, letím do vesmíru

Otázky pro Vás děti: Jak se jmenuje výtvarník, který vymyslel a namaloval KRTEČKA? Jak se jmenuje příběh krtečka, který je mluvený? Kdo byl největší kamarádkou krtečka? Ve kterém roce letěl KRTEČEK do vesmíru? Kdo pro Vás namaloval obraz KRTEČKA? Pan Miler Jak krtek ke kalhotkám přišel Myška V roce 2011 9. A

Připravil jsem si pro Vás pohádku krtek a jezek - Autor: krtecek, Video na Stream.cz (ID: 2710)