BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Advertisements

Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Kroužek informatiky.
NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Sociální sítě.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Šikana v České republice
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Informatika Internet.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Školní rádio  Školní rádio je jednou z aktivit, ve které se snažíme informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích.
Evaluace výuky ZS (2013/2014) PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
počítačová BEZPEČNOST
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Kyberšikana.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Komplexní služby v oblasti řešení škod Ladislav Burián, Pavlína Živělová / Brno / /Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Elektronická pošta.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Š A B L O N Y II.
MINIMATURITY
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a partneři projektu, a nemůže být za žádných okolností považován za oficiální vyjádření postojů Evropské komise.

ADRESA PŮVOD: UK – téměř 10 let fungování; tisíce mentorů – lokalizace do dalších 7 Evropských zemí: Španělsko, Itálie, Portugalsko, Polsko, Rumunsko, Řecko, ČR Cíl: 200 mentorů v České republice PŮVOD: UK – téměř 10 let fungování; tisíce mentorů – lokalizace do dalších 7 Evropských zemí: Španělsko, Itálie, Portugalsko, Polsko, Rumunsko, Řecko, ČR Cíl: 200 mentorů v České republice Anonymní virtuální online mentoring Mentoring tváří v tvář ve školách Peer-to-peer mentoring Odborné anonymní konzultace s psychologem Kontinuální komunikace. Komunita. Anonymní virtuální online mentoring Mentoring tváří v tvář ve školách Peer-to-peer mentoring Odborné anonymní konzultace s psychologem Kontinuální komunikace. Komunita.

KDO JE ONLINE? UŽIVATELÉ MENTOŘI PSYCHOLOGOVÉ MODERÁTOŘI ŽIVOTNÍ MENTOŘI

FUNKCE PORADNA Vstup pouze pro registrované uživatele. Kdokoliv může zanechat dotaz nebo komentář. PŘÍMÝ KONTAKT NA MENTORA Možnost přímo napsat soukromou zprávu do pošty mentorovi. PŘÍMÝ KONTAKT NA PSYCHOLOGA Možnost přímo napsat soukromou zprávu do pošty psychologovi. NAHLÁŠENÍ UŽIVATELE PSYCHOLOGOVI Pokud mám pocit, že někdo z uživatelů potřebuje radu psychologa nebo má vážné potíže. NOVINKY: Český BB tým sdílí aktuality o probíhajících školeních, přípravách a dalších událostech. CHAT „Veřejný“ – vidí ho všichni registrovaní uživatelé. Monitorován moderátorem a psychologem. „Soukromý“ – vidí pouze účastníci konverzace. Zde probíhá komunikace mezi mentorem a tím, komu radí, tzv. „mentoring session“. BLOG Každý registrovaný uživatel může blogovat (přístupné přes osobní profil). Uživatel vybírá, zda se blog zobrazí na titulní straně, nebo ne. ZPRÁVY: Veškeré aktuality o všem, co se týká šikany, kyberšikany a bezpečnosti dětí. KDO JE PRÁVĚ ONLINE Barva kroužku za ikonkou indikuje „roli“ uživatele (mentor/ moderátor/ psycholog/ živ. mentor/ uživatel). Role přiděluje administrátor webu.

FUNKCE OSOBNÍ PROFIL Informace o uživateli – sám vyplní, co o sobě chce říct. PŘIZPŮSOBENÍ: Volba vlastní ikonky. Nastavení statusu (aktivní, nepřítomen, vlastní) INFORMACE O TOM, JAK SE ZAPOJIT Jste aktivní a zajímáte se o dění kolem sebe? Chcete nám pocit v boji proti šikaně? Zde najdete informace.. INFORMACE PRO DOSPĚLÉ Informace pro rodiče, učitele, odborníky a širokou veřejnost INFORMACE PRO DĚTI Jak se chovat bezpečně na internetu. Jak se chovat bezpečně mimo internet. Jak používat stránku BeatBullying. SOUKROMÉ ZPRÁVY - POŠTTA Obdoba ové schránky S výjimkou chatu a soukromých zpráv se veškerý uživateli generovaný obsah objeví na stránce až poté, co ho zkontroluje a potvrdí vyškolený moderátor.

A jak se můžu stát mentorem? To je jednoduché. Napiš nám o tom! Domluvíme se s tvojí školou, a když to bude možné, přijedeme k vám na dva dny. První den tě naučíme něco víc o šikaně a o tom, jak ostatním radit tváří v tvář. Druhý den tě naučíme, jak profesionálně pracovat se stránkou beatbullying.org I kdyby ses nakonec nestal mentorem, dva dny s námi tě toho hodně naučí o šikaně a o tom, jak se ostatní cítí.

DĚKUJEME ZA POZORNOST. UVIDÍME SE NA

Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a partneři projektu, a nemůže být za žádných okolností považován za oficiální vyjádření postojů Evropské komise. Kontakt: Prezentaci vytvořila Zuzana Brotánková