LETNÍ TURISTICKÁ SEZONA 2007 Tisková konference MZV ČR Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Jak řešit situace v zahraničí
Zákon o obětech trestné činnosti Tisková konference
Zákon o sociálních službách
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Zdravotní pojištění cizinců  Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění  systému veřejného zdravotního pojištění je účasten každý, kdo: a)
Pozice pojištěnce VZP ve zdravotním systému EU
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2013
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Zdravotní pojištění při cestách na dovolenou
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2014 Tisková konference 12. června 2014.
Celní správa ČR a potírání pašování drog
ÚSTAVNÍ PRÁVO A STÁTOVĚDA Státní občanství ČR a občanství EU
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Evidence obyvatel.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Company LOGO LETNÍ TURISTICKÁ SEZONA 2008 Tisková konference
Konzulární styky.
PRVNÍ ZÁSAH NA MÍSTĚ ČINU
V POSTSOVĚTSKÉM PROSTORU Vízová politika a její vliv na cestovní ruch
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2016 Tisková konference 9. června 2016.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie.
Konzulární styky.
ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY
Kontaktní centra.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Transkript prezentace:

LETNÍ TURISTICKÁ SEZONA 2007 Tisková konference MZV ČR Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

KONZULÁRNÍ SLUŽBA  Chrání práva a oprávněné zájmy občanů ČR  Celá řada úkonů pro řešení krizové situace občana ČR (např. ztráta dokladů, zadržení, hospitalizace, dopravní nehody atd.) Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

ROZŠÍŘENÍ SLUŽEB V TURISTICKÉ SEZÓNĚ 2007 Konzulární jednatelství Konzulární jednatelství Split, Rijeka, Barcelona, Marseille, Burgas, Podgorica. Split, Rijeka, Barcelona, Marseille, Burgas, Podgorica. Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

ROZŠÍŘENÍ SLUŽEB V TURISTICKÉ SEZÓNĚ 2007  Posílení zastupitelských úřadů (Madrid, Athény, Káhira, Vídeň, Berlín, Bern, Kuvajt a Rijád) Letní turistická sezóna 2007 Ministerstvo zahraničních věcí ČR

SROVNÁNÍ KONZULÁRNÍCH PŘÍPADŮ LETNÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2004, 2005,2006 Vydání náhradních cestovních průkazů Doplňkový prodej valut Omezení osobní svobody HospitalizaceÚmrtí Dopravní nehody Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Upozornění turistům na Slovensku V loňském roce začala ve Slovenské republice platit nová právní úprava, týkající se úhrady poskytnutí tzv. technické pomoci ze strany zasahujících záchranných služeb. V loňském roce začala ve Slovenské republice platit nová právní úprava, týkající se úhrady poskytnutí tzv. technické pomoci ze strany zasahujících záchranných služeb. Nutné speciální připojištění Nutné speciální připojištění Vztahuje se na všechny turisty bez ohledu na to, zda byly dodrženy pokyny horské služby Vztahuje se na všechny turisty bez ohledu na to, zda byly dodrženy pokyny horské služby Více informací na Více informací na Letní turistická sezóna 2007 Ministerstvo zahraničních věcí ČR

CHORVATSKO Chorvatsko navštívilo v roce 2006 mezi 800 tisíci až 1 milionem občanů ČR Chorvatsko navštívilo v roce 2006 mezi 800 tisíci až 1 milionem občanů ČR 12 případů úmrtí (z toho 5 přirozených smrtí, 4 utonutí, 1 pád, 1 krvácení do mozku, 1 na následky dopravní nehody) 12 případů úmrtí (z toho 5 přirozených smrtí, 4 utonutí, 1 pád, 1 krvácení do mozku, 1 na následky dopravní nehody) Vítr Bura Vítr Bura Velký počet dopravních nehod s účastí občanů ČR, neukázněnost řidičů Velký počet dopravních nehod s účastí občanů ČR, neukázněnost řidičů Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

DROGOVÁ PROBLEMATIKA Stoupá počet občanů ČR zadržených při pašování drog, zejména ve státech Latinské Ameriky a Afriky Stoupá počet občanů ČR zadržených při pašování drog, zejména ve státech Latinské Ameriky a Afriky Hrozí vysoké tresty a těžké újmy na zdraví při pašování (v tělesných dutinách) Hrozí vysoké tresty a těžké újmy na zdraví při pašování (v tělesných dutinách) Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

POBYT V USA Je nutné dodržovat pobytový režim Je nutné dodržovat pobytový režim Dodržování pobytového režimu je nezbytným předpokladem v procesu odstranění vízového režimu pro občany ČR Dodržování pobytového režimu je nezbytným předpokladem v procesu odstranění vízového režimu pro občany ČR Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

KONZULÁRNÍ OCHRANA POSKYTOVANÁ EU  Může být poskytnuta ve státech, kde ČR nemá zastupitelský úřad  Možnost občanů ČR obrátit se na diplomatický úřad jakékoliv členské země EU  Pomoc je poskytována v případech úmrtí, vážné nehody či nemoci, v případě omezení osobní svobody, obětem násilných trestných činů, v případech nouze a repatriace a při nutnosti vydání náhradního cestovního dokladu EU Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ PRO TURISTY  Maximum informací před cestou  Spojení s kontaktní osobou  Cestovat ve skupině a přes den  Chránit doklady a cenné předměty  Zdravotní pojištění a očkování  Dodržování místních zákonů a předpisů  Kontakt na velvyslanectví ČR v zemi, kam cestují  Respektování místní kultury, zvyklostí a právního řádu  Bezpečnost při cestování autem Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

KONTAKTY A UŽITEČNÉ INFORMACE   zastupitelské úřady ČR Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST MZV ČR Letní turistická sezóna 2007Ministerstvo zahraničních věcí ČR