KOPANÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

aneb KORFBALOVÉ ŠÍLENSTVÍ
Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
Pravidla fotbalu.
Fotbal Kopaná Fočus.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
KOPANÁ 4.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Ing. Eva Horejcová Honza Smolík. Skotsko 14. století.
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Vývoj politické mapy světa
BASKETBAL.
STREETBALL.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
FUTURO III – Athens, GREECE Pia Sundhage (Švédsko) April Heinrichs (USA)
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Americký fotbal NFL.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
Nejznámější klub ve Španělsku!
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Zimní sporty.
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
CURLING.
Počítání, vývoj matematiky,... Asi milion let uplynulo od doby, kdy se na naší planetě objevil člověk. Během této doby se naučil poznávat tvary a směry,
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Beach tenis.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Stolní tenis.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n. M., Kollárova 1045
České hokejové zlato v Naganu 1998
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

KOPANÁ

HISTORIE kopaná = fotbal (z anglického foot = noha, ball = míč) jedná se o nejpopulárnější kolektivní míčovou hru na světě smyslem hry je vstřelit soupeři gól – míč přejde celým svým objemem brankovou čáru v brance; vyhrává ten, kdo dá víc gólů fotbal se hraje hlavně nohama, ale ke hře lze využít kromě rukou kteroukoliv část těla

HISTORIE II. existence hry podobné fotbalu je mapována již ze starověku v Číně jako kudžu (2. st. př.n.l.) vznik dnešního fotbalu má kořeny v Anglii v 16. století na středních školách, každá škola však měla svá pravidla Během doby se vyvinuly 2 směry hry – jeden upřednostňoval přenášení míče rukama a druhý kopání do míče

HISTORIE III. ve 40. letech 19. století se vlivem rozvoje železniční dopravy v Anglii mohly střední školy utkávat častěji; zatímco v atletice s pravidly problém nebyl, fotbal se díky rozdílům v pravidlech hrát takřka nedal proto se v roce 1848 sešlo 14 zástupců středních škol, aby ujednotili pravidla vznikla tzv. Cambridgeská pravidla, která upřednostňovala kopání do míče

HISTORIE IV. tyto sjednocující tendence vyústily 26. října 1863 v založení The Football Association, 1. oficiálního fotbalového sdružení na světě První mezinárodní zápas ve fotbale se konal 30. listopadu 1872 mezi Anglií a Skotskem a skončil bezbrankovou remízou První mimoevropské fotbalové utkání se konalo v americkém Newarku mezi USA a Kanadou s výsledkem 0 : 1 v roce 1885

HISTORIE V. fotbal se postupně rozšířil z Anglie i na evropský kontinent, kde je asi nejstarším klubem Lausanne Football and Cricket Club založený v roce 1860 díky anglickým dělníků stavějícím železnici se dostal fotbal až do Jižní Ameriky dnes se hraje fotbal na celém světě, hraje jej 240 miliónů hráčů a hráček ve více než 200 zemích světa