JIHOMORAVSKÉ CENTRUM PRO MEZINÁRODNÍ MOBILITU MILOŠ ŠIFALDA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Doktorské studium na AF
ECVET v Programu celoživotního učení
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
CZ.1.07/1.1.02/ Trvalá udržitelnost součástí implementace ŠVP na ZŠ Deblín Koordinátor projektu (manažer): RNDr. Břetislav Svozil, Ph.D. Zástupce.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Doktorské studium na AF
Zahraniční stáže- Evropské programy
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK. Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Lenka Herčíková,
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Přírodovědecká fakulta UJEP
Statutární město Ostrava
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Při technické univerzitě v Liberci
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Transkript prezentace:

JIHOMORAVSKÉ CENTRUM PRO MEZINÁRODNÍ MOBILITU MILOŠ ŠIFALDA

- založeno v prosinci 2005 jako z.s.p.o. - zakladateli a členy JCMM jsou: 1. Jihomoravský kraj 2. Masarykova univerzita 3. Vysoké učení technické v Brně 4. Mendelova univerzita v Brně 5. Veterinární a farmaceutická univerzita Brno JCMM | Základní údaje

JCMM | Náš cíl - Vyhledávat, podporovat a rozvíjet talentované studenty v JMK - Podporovat příliv nadaných studentů a vědců do regionu

Podpora nadaných studentů na středních školách Podpora učitelů na středních školách při práci s talenty Podpora nadaných studentů a mladých vědců na vysokých školách Podpora přílivu zahraničních studentů a mladých vědců do regionu Podpora přílivu zkušených vědců do regionu JCMM | Oblasti činností

1. Talentovaní studenti – střední škola Podpora nadaných studentů na středních školách v JMK: a) Stipendia na pokrytí nákladů na jejich odborný rozvoj b) Podpora vědecké činnosti studentů - vypracování vědeckých projektů, vyhledávání témat - systémová podpora prací SOČ - stáže na vědeckých pracovištích, T-exkurze - E-learningové kurzy zaměřené na určitou oblast vědy - vědecká seznamka - mezioborová experimentální soutěž N-Trophy

2. Učitelé na střední škole Podpora učitelů na středních školách při práci s talenty: a) Informujeme učitele jak pracovat s talenty a zprostředkováváme kontakt s vědci b) Vytváříme síť učitelů - koordinátorů, aby mezi sebou mohli sdílet zkušenosti s prací s talenty c) Centralizujeme informace o dalším odborném vzdělávání učitelů a o tom, jak pracovat s talenty.

3. Talentovaní studenti - univerzity Podpora nadaných studentů a mladých vědců na vysokých školách: a) Bakalářský stupeň - Roční stipendia na pokrytí nákladů na jejich odborný rozvoj (navazuje na podporu pro středoškoláky ) b) PhD studenti - 3letá stipendia na pokrytí životních nákladů - Cíl = umožnit PhD studentům se naplno věnovat vědě – PhD jako povolání s relevantním příjmem - Partnerství s privátní sférou => kofinancování stipendií a odborné vedení studentů

4. Internacionalizace univerzit - Program nabízí studentům ze zemí mimo EU možnost studia na univerzitách Jihomoravského kraje, podporuje tak studentskou výměnu a mobilitu. - Spolupráce s kontaktními body ve 4 zemích: Bosna a Hercegovina, Ruská federace, Srbsko a Ukrajina - Studentům nabízíme: a) Poradenský servis v souvislosti s procedurou přijímacího řízení na univerzity (přihláška, přijímací zkouška, ubytování, uznávání zahraničního vzdělání v ČR a další náležitosti) B- Finanční podporu přicházejícím studentům, kteří chtějí studovat v českých studijních programech magisterského a především pak Ph.D. studia.

Podpora přílivu vědců do regionu: a)South Moravian Programme for Distinguished Researchers (SoMoPro ) – 2 projekty – 4 výzvy SoMoPro je program, který rozděluje granty na podporu příchodu zahraničních vědců („Incoming grants“) a reintegraci vědců českých („Reintegration grants“) b)Servis pro zahraniční vědce v regionu (EURAXESS) Asistence při vyřizování víz a dalších formálních náležitostí Poskytování ostatních praktických informací týkající se života v Brně (lékařská péče, školy a školky pro děti, aj.) 5. Lákání vědců ze zahraničí

SoMoPro: 2 projekty – 4 výzvy South Moravian Programme for Distinguished Researchers SoMoPro je program, který rozděluje granty na podporu příchodu zahraničních vědců („Incoming grants“) a reintegraci vědců českých („Reintegration grants“) rozpočet: 8 mil. EUR od r do 2017 Program kofinancuje Evropská komise ze 40 % přímo z opatření COFUND, 60% financuje JMK Program je regionální analogií Marie Curie fellowships Co je SoMoPro ?

= lákání vědců ze zahraničí Odkud přicházejí ?

…zpětná vazba Jak náš region a naše aktivity v oblasti VVaI vidí Evropská komise ?

…vybrané výsledky  JCMM zatím získalo 85 mil. Kč z programu Marie Curie na mobilitu vědců ve dvou projektech financovaných Evropskou komisí z opatření COFUND  JCMM se jako téměř jediný regionální zástupce ze střední a východní Evropy podílí na budoucí podobě opatření COFUND Evropské komise a je pravidelně zváno Evropskou komisí, aby přednášelo o zkušenostech s implementací Marie Curie Actions na evropských konferencích  JCMM se od r stalo samostatným centrem mobility v rámci evropské sítě EURAXESS

…vybrané výsledky  JCMM podporuje a pracuje každoročně s cca 400 talentovanými středoškoláky  JCMM podporuje a pracuje ročně s cca 50 talentovanými vysokoškoláky na úrovni bakaláře  JCMM podporuje až 60 PhD. studentů ročně  JCMM provozuje na školách síť koordinátorů pro práci s talenty v celém JMK

…vybrané výsledky  JCMM provozuje 3 lektoráty v Rusku Uljanovsk, Iževsk, Chanty-Mansijsk  JCMM přilákalo do regionu téměř 250 talentovaných zahraničních studentů, zejména doktorandů  JCMM ve spolupráci s JMK dosud rozdělilo 150 mil. Kč na financování návratu českých vědců ze zahraničí a na financování pobytu zahraničních vědců v regionu  JCMM každý rok pravidelně pomáhá více než 150 zahraničním vědcům při jejich orientaci v Brně

Miloš Šifalda Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu Mezírka 1, Brno CZECH REPUBLIC Tel GSM