Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.06 SOU Obořiště
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Příprava pracoviště Úklid
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:14.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Moučníky z listového těsta
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
BEZMASÉ POKRMY
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Inventář – příprava Střední odborná škola Otrokovice
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 05.03.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast   Příprava restaurace na provoz Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí přípravu jednotlivých druhů inventáře jeho čištění a uložení podle gastronomických pravidel  závodů společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2–4-15

PŘÍPRAVA RESTAURACE NA PROVOZ Způsob přípravy odbytových středisek může být rozdílný. Vždy však budou platit hlavní zásady přípravy. ČISTOTA RYCHLOST PŘESNOST http://www.google.cz/search?hl=cs&q=restaurace&tbs

HLAVNÍ ZÁSADY Přípravné práce provádíme v pracovním plášti. Nejprve se postaráme o čistotu vzduchu: doplňte ………………………………………………………… Přesvědčíme se zda bylo řádně uklizeno. Seznámíme se s plánem práce a s objednávkami stolů. http://office.microsoft.com

PŘÍPRAVA STOLŮ Sestavování a rozmísťování Rovnání stolů Upevnění stolů http://www.google.cz/search?hl=cs&tbs

PŘÍPRAVA POTŘEBNÉHO INVENTÁŘE Výměna prádla Talíře Příbory Skleničky Inventář pozorně prohlédneme, rovnáme na určená místa. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=inventář%20stolničení&tbs

ZAKLÁDÁNÍ STOLNÍHO INVENTÁŘE Vázičky s květinami. Dochucovací prostředky (menážky). Rezervační stojánky Pevné příbory Talíře Přenosné příbory Ubrousky

PŘÍPRAVA POMOCNÝCH STOLŮ A VOZÍKŮ Vybavení příručních stolů Servírovací stolky (při složité obsluze) Nabídkové stoly Pomocné vozíky (u flambovacích přezkoušíme intenzitu plamene) http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/inventar/pomocny.htm

OSOBNÍ PŘÍPRAVA OBSLUHUJÍCÍCH Seznámení s jídelním a nápojovým lístkem. Občerstvení (nepracovat s lačným žaludkem). Úprava pracovního oblečení. Kontrola čistoty rukou, bot, osobních pomůcek a celkového vzhledu. http://office.microsoft.com

ÚKOLY – správně doplňte: 1. pevný příbor: se skládá z ………………………………………….. se používá při …………………………………….. zakládá se ………………………………………….. 2. přenosný příbor: se připravuje na p…….. t…. nejdříve vložíme na talíř: a) u……. b) vidličku na l…. stranu c) masový n.. přes v……. d) nakonec p……. l…. přes………………………

ZDROJE http://www.google.cz/search?hl=cs&q=restaurace&tbs http://office.microsoft.com http://www.google.cz/search?hl=cs&t=stoly /restauracetbs https://www.google.cz/search?hl=cs&q=inventář%20stolničení&tbs http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/inventar/pomocny.htm ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.