Identifikátor materiálu: EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hardware Skříně počítačů
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Hardwarové vybavení počítače
Základní jednotka PC Obr. 1.
Vstupní a výstupní zařízení
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Hardwarové vybavení počítače
Druhy Počítačů.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Základní části počítače
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Identifikátor materiálu: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Skříně počítačů, zdroje Bc. Jan Kotlařík. Druhy PC skříní  Desktop – unese monitor, snadná manipulace  Tower – největší věžové provedení, velký prostor.
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
HARDWARE Co je to ?.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Základní struktura počítače
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zdroj napájení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/09 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Vytvořil: Miroslav Tobyška. Skříne počítačů Skříně počítačů (case) slouží pro uchycení komponent počítače a dále k ochraně těchto komponent proti vnějším.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Mgr. Miroslava Telingerová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

Identifikátor materiálu: EU - 19 - 11 Anotace Žák definuje vstupně-výstupní zařízení a počítačovou skříň Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat vstupně-výstupní zařízení a počítačovou skříň Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Monitor, tiskárna, reproduktory Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 7. ročník Celková velikost/Datum 1,39 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/říjen 2011

Hardware – vstupně-výstupní zařízení a počítačová skříň OSOBNÍ POČÍTAČ Hardware – vstupně-výstupní zařízení a počítačová skříň Pokyny a vysvětlivky: Videoukázka K zamyšlení Zápis do sešitu Praktická část na počítači

Hardware – vstupně-výstupní zařízení Zařízení, které plní funkce jak vstupního, tak výstupního zařízení. Patří sem dotykový monitor a nově tablet PC

Hardware – vstupně-výstupní zařízení Dotykový monitor je monitor nebo LCD displej s takovou technologií, která umožňuje dotekem prstu ovládat počítač. V řadě případů umožňuje nahradit klávesnici.

Hardware – počítačová skříň Počítačová skříň je pouzdro pro jednotlivé součástky (komponenty), které tvoří základ počítače. Protože počítače mají různá určení, tedy využívají se k různým účelům (na hry, kancelářské práce apod.), musí bát tomuto uzpůsobeny. Z těchto důvodů jsou počítačové skříně různě velké, aby bylo možné do nich naskládat vše, co je nutné k práci, a to s ohledem na volný prostor k dostatečnému chlazení.

Hardware – počítačová skříň V zásadě jsou na trhu dva základní typy skříní: tower (věž) desktop Desktop je nízký a široký, bývá položen na stole a na něj se umisťuje monitor, a tím šetří místo.

Hardware – počítačová skříň Tower je vyšší než širší, a stojí tedy většinou schován pod stolem, aby právě na stole toto místo nezabíral. Skříně typu „tower“ se dále dělí na: minitower miditower bigtower

Hardware – počítačová skříň Nejmenší je, jak je z názvu patrné „minitower“. Ten nabízí minimum místa a hodí se spíše pro počítače, které toho v sobě moc nemají, omezují se pouze na pár základních komponentů. Skříně minitower mívají zpravidla dvě pozice pro mechaniky velikosti 5,25 palce (např. DVD-ROM, DVD-RW) a dvě pozice pro mechaniky velikosti 3,5 palce (disketová mechanika).

Hardware – počítačová skříň „Miditower“ je dnes nejrozšířenější. Tyto skříně jsou o něco větší než minitowery, zpravidla jen o několik centimetrů. Většinou obsahuje čtyři pozice o velikosti 5,25 palce a dvě pozice o velikosti 3,5 palce, z nichž jsou jen dvě vyvedeny ven. Tyto skříně umožňují možnost rozšíření a zabezpečují lepší chlazení vnitřku skříně.

Hardware – počítačová skříň Největším typem skříně je „bigtower“. Ten obsahuje na výšku až 60 cm, podle typu výrobce. Je možné do ní zapojit až 5 zařízení o velikosti 5,25 palce a 3 až 5 zařízení velikosti 3,5 palce. Tyto skříně se využívají převážně pro servery, kde je nutné zapojit více pevných disků a dalších zařízení, pro které by nebylo v menších věží místo.

Rychlé opakování: K čemu slouží vstupně-výstupní zařízení? K ovládání počítače a jeho chodu. Zobrazuje procesy a jevy počítačové skříně. Umožňuje obě dvě předchozí odpovědi.

Tvá odpověď je: SPRÁVNĚ Pokračuj dále >>

Tvá odpověď je: ŠPATNĚ Zkus to znovu >>

Jaký typ počítačové skříně je na obrázku? Rychlé opakování: Jaký typ počítačové skříně je na obrázku? A C Desktop Minitower B Tower D Miditower

Zdroje Text: Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky: Vlastní fotografie autora DUMu