POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
Odpovědnost při hospodaření s majetkem státu
Místo na název prezentace PRAHA | BRATISLAVA | BUDAPEŠŤ | OSTRAVA Nová úprava statutárních orgánů obchodních společností Doc. JUDr.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Pojistný program pro členy Federace vozmistrů
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Pojistná smlouva č O odpovědnosti za škody
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
Prostředky občanskoprávní ochrany všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2007.
Obecná část rozpočtového práva III
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
XIII. Exportní fórum – Ing. Jan Maloch
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
Komerční a nekomerční pojištění
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Generali pojišťovna Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání.
Jana Kučerová Kateřina Raisová Lucie Matoušková Monika Pastorková
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Jana Urbanová Lucie Chvojková Martina Kakáčková
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
PORUČENSTVÍ © Radovan Dávid, 2012.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Závěry expertní skupiny MMR k některým ustanovením ZVZ
Rovné zacházení a zákaz diskriminace v zaměstnání a povolání BEV802K přednáška č JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 6. dubna 2016.
Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Naše Odpovědnost pojištění odpovědnosti občanů a zaměstnanců 1.14 Masarykovo náměstí 1458, Pardubice.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Odpovědnost za škodu ve.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Veřejná služba 2017.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Obsah veřejných rozpočtů III
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Základy pracovněprávních vztahů
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Základy pracovněprávních vztahů
Další vnitrostátní předpisy
Spolupráce, vzájemná očekávání, ovlivňování legislativního prostředí
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.

POJISTNÁ SMLOUVA ČÁST I. č O škodovém pojištění obecné odpovědnosti za škodu a odpovědnosti za škodu z provozní činnosti ČÁST II. ČÁST III. č č O škodovém pojištění odpovědnosti zaměstnance při výkonu zaměstnání O pojištění nemajetkové újmy vzniklé jako následek porušení práva na ochranu osobnosti

ČÁST III. - PŘEDMĚT POJIŠTĚNÍ Pojištění se sjednává pro případ : náhrady z titulu ochrany osobnosti vzniklé neoprávněným zásahem do práva na ochranu osobnosti, ke které je pojištěný povinen na základě pravomocného rozhodnutí soudu o žalobě na ochranu osobnosti podle ustanovení §§ 11 – 16 občanského zákoníku náhrady z titulu ochrany osobnosti vzniklé neoprávněným zásahem do práva na ochranu osobnosti, ke které je pojištěný povinen na základě pravomocného rozhodnutí soudu o žalobě na ochranu osobnosti podle ustanovení §§ 11 – 16 občanského zákoníku

ČÁST III. – KDO JE POJIŠTĚNÝ - hlavní vedoucí dětských táborů - vedoucí dětských kolektivů - statutární orgány organizačních jednotek pojištěných sdružení - další osoby vykonávající činnost ve prospěch ČRDM a nebo pojištěných sdružení bez nároku na finanční odměnu, které jsou uvedené jmenovitě v seznamu pojištěných Za dobrovolníka se považuje fyzická osoba (starší 15 let) pověřená výkonem této funkce v souladu s vnitřními předpisy ČRDM a/nebo dalších sdružení, která jsou do pojištění zahrnuta a pro něž zadavatel smlouvu vyjednal, včetně jejich organizačních jednotek s právní subjektivitou. Dobrovolný pracovník, ČRDM a/nebo členské organizace a/nebo další sdružení, ČRDM a/nebo členské organizace a/nebo další sdružení, která jsou do pojištění zahrnuta a pro něž ČRDM pojištění vyjednala, vč. jejich organizačních jednotek s právní subjektivitou.

zákonem č. 37/2004 Sb. o pojistné smlouvě, občanského zákoníku a ostatních právních předpisů ČR - příslušnými ustanoveními zákonem č. 37/2004 Sb. o pojistné smlouvě, občanského zákoníku a ostatních právních předpisů ČR - příslušnými ustanoveními ČÁST III. – ROZSAH POJIŠTĚNÍ Vzájemná práva a povinnosti se řídí: VPP O 2005/01 - Všeobecnými pojistnými podmínkami pro pojištěníVPP O 2005/01 odpovědnosti za škodu VPP O 2005/01 - Všeobecnými pojistnými podmínkami pro pojištěníVPP O 2005/01 odpovědnosti za škodu smluvním ujednáním v této smlouvě

ČÁST III. – ROZSAH POJIŠTĚNÍ Pojištění se vztahuje na škody vzniklé: Vyloučeny z pojištění jsou nároky vzniklé: urážkou, pomluvou sexuálním obtěžováním nebo zneužíváním porušením práv duševního vlastnictví jednáním nebo opominutím pod vlivem alkoholu nebo omamných prostředků Vyloučeny z pojištění jsou nároky vzniklé: urážkou, pomluvou sexuálním obtěžováním nebo zneužíváním porušením práv duševního vlastnictví jednáním nebo opominutím pod vlivem alkoholu nebo omamných prostředků jinému z důvodu zanedbání náležitého dohledu nad osobou, která mu byla svěřena do péče, osobě svěřené do péče pojištěného, z důvodu zanedbání náležitého dohledu, osobě svěřené do péče, způsobenou pojištěným, při uskutečňování činnosti pojištěného a v souvislosti s ní a/nebo uskutečňovanou členskou organizací pojištěného nebo v souvislosti s ní. jinému z důvodu zanedbání náležitého dohledu nad osobou, která mu byla svěřena do péče, osobě svěřené do péče pojištěného, z důvodu zanedbání náležitého dohledu, osobě svěřené do péče, způsobenou pojištěným, při uskutečňování činnosti pojištěného a v souvislosti s ní a/nebo uskutečňovanou členskou organizací pojištěného nebo v souvislosti s ní.

pro 1 pojistnou událost = Kč pro všechny pojistné události za 1 rok = Kč pro 1 pojistnou událost = Kč pro všechny pojistné události za 1 rok = Kč ČÁST III. – LIMITY Limity pojistného plnění pro nemajetkovou újmu vzniklou jako následek porušení práva na ochranu osobnosti: spoluúčast na každé pojistné události = 1/3 ze vzniklé škody.

ČÁST III. – ÚZEMNÍ ROZSAH POJIŠTĚNÍ Pojistná ochrana se vztahuje na odpovědnost za škodu vzniklou na území Evropy. Pojistná ochrana se vztahuje na odpovědnost za škodu vzniklou na území Evropy. Za území Evropy je považováno území: členských států Evropské unie (včetně Vatikánu, Andory a San Marina) NorskaŠvýcarskaevropské části Ruska a Turecka ChorvatskaBosny a HercegovinyMakedonie Srbska a Černé HoryAlbánie V případě nově vstupujících členských států je za členský stát Evropské unie považován stát, který je řádným členem Evropské unie v době vzniku škodné události.

ČÁST III. – POJISTNÉ Roční pojistné je stanovené pevnou částkou za všechny pojištěné dohromady a činí Kč. Pojistné bylo stanoveno na základě rozsahu krytí a předpokládaného počtu pojištěných subjektů.

HLÁŠENÍ ŠKODNÝCH UDÁLOSTÍ Hlášení škod provádí jednotliví pojištění přímo Generali Pojišťovně na telefonní linku , na které budou pracovníkem informováni o dalším postupu. Hlášení škod provádí jednotliví pojištění přímo Generali Pojišťovně na telefonní linku , na které budou pracovníkem informováni o dalším postupu. Tiskopis pro „Hlášení vzniku škody“ najdete na vzniku škody“ sekce Pojištění. Tiskopis pro „Hlášení vzniku škody“ najdete na vzniku škody“ sekce Pojištění. Informace najdete též na stránkách Generali Pojišťovny Informace najdete též na stránkách Generali Pojišťovny

VZOR TISKOPISU

ADRESA, KAM POSLAT TISKOPIS: Zhotovte si alespoň 2 kopie tiskopisu (jednu pro sebe a druhou kopii zašlete na ústředí své organizace). Generali Pojišťovna a.s. Likvidace PU Bělehradská Praha 2 Generali Pojišťovna a.s. Likvidace PU Bělehradská Praha 2

DOTAZY? V případě dalších dotazů, kontaktujte, prosím, kancelář ČRDM: Česká rada dětí a mládeže Senovážné nám Praha 1 tel.: fax.: formuláře ke stažení: Pojistné smlouvy a metodika pojištění jsou k dispozici na webových stránkách ČRDM