Lisabonská smlouva Víte, co pro nás znamená?. Co se děje… Všude se o ní mluví Každý je chytrý a neváhá se k tomu vyjádřit Jste také chytří? Četli jste.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Obchodní politika.
Advertisements

Spolupráce v oblasti justice Prosinec Civilní vs. Trestní právo Do Lisabonské smlouvy rozlišné režimy Do Lisabonské smlouvy rozlišné režimy Úprava.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Ekonomika a hospodářská politika PETR MACH EURO A HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A) PŘÍMÉ EFEKTY SPOLEČNÉ MĚNY B) DŮSLEDKY VSTUPU DO „EMU“ (NA ROZDÍL OD ANDORY,
Česká republika-demokratický stát
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
Jaro Evropy 2009 Vzkažte Evropě. Neodolali jsme výzvě zapojit se do soutěže v rámci aktivity „Spring Day 2009“. Město Varnsdorf bylo kdysi největší vesnicí.
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
1. Předmět mé činnosti je v oboru : Jsem: REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? (520 odpovědí) 1/14.
Odvod DPH Příklad: Prodáme českému zákazníkovi naše zboží za Kč. Protože jsme plátci DPH, musíme tento obchod zdanit daní z přidané hodnoty, nejčastěji.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
PRÁZDNINOVÝ TEST NEJEN NA CESTY PO EVROPĚ Na prázdniny pro vás redakce Evropských zpráv připravila vědomostní test. Každý týden budeme uveřejňovat 10 otázek,
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Ve společenství s Matkou Boží
Úvod do studia- 10. seminář Analýza textu, judikát BW (insp. RZ)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
PRAVICOVÁ POLITIKA A SVOBODA VOLBY V PRAXI Tomáš Vaněk Praha západ.
Vnější dimenze energetické politiky EU
VY_32_INOVACE_08/3/7 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Historie EU Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
EVROPSKá UNIE.
DUM 6 VY_32_INOVACE_ a)Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo b)Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo.
Teorie státu - pokračování
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
Cliccate per sfogliare. Jeden 92 roční malý, starý člověk, pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do domova pro seniory. V Domově pro.
Mezivládní organizace – jediná úroveň
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Rozhodovací proces v Evropské unii
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Renata Moučková Gabriela Sedláková Markéta Černá
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
Úkol: Vysvětli pojmy MIGRACE EMIGRACE IMIGRACE NÁROD NÁRODNOST.
Konvergenční zprávy, Pakt stability a růstu Hospodářská a měnová unie.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
EVROPSKÁ UNIE.
Hospodářská politika Téma 2 Evropská integrace. Evropská integrace Historie „společné“ Evropy Instituce EU.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Vývoj a organizační struktura Masarykova univerzita Brno 2016.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_16_Evropská unie,
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
DEMOKRACIE. Co je to demokracie? Rozhodněte o pravdivosti následujících tvrzení: 1)Demokracie je ideál, s nímž většina politiků nesouhlasí. 2)V demokracii.
Vlastnictví Mgr. Michal Oblouk.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Rozpočet Evropské unie
Rozpočet Evropské unie
Listina základních lidských práv a svobod
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
EVROPSKÁ UNIE. EVROPSKÁ UNIE VLAJKA – 12 zlatých hvězd – původní počet členů - nyní symbol jednoty a harmonie.
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Výchova k občanství Volby jako základ demokracie
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Německo skončí s uhlím do roku 2038 ČTK, Redakce v 13:43
Severoatlantická aliance
Veřejný ochránce práv.
Transkript prezentace:

Lisabonská smlouva Víte, co pro nás znamená?

Co se děje… Všude se o ní mluví Každý je chytrý a neváhá se k tomu vyjádřit Jste také chytří? Četli jste Lisabonskou smlouvu, víte co je jejím obsahem? Nečetli? Tak zpozorněte…

Jak to teď vypadá… Lisabonskou smlouvu schválila sněmovna i senát Ta smlouva má skoro 400 stran Kolik našich politiků si ji asi přečetlo, než hlasovali pro její schválení? Vědí vůbec, co pro nás vlastně znamená, nebo jen podlehly nátlaku a výhružkám, kterým teď musíme čelit ze strany EU?

Zásadní změny Lisabonská smlouva svěřuje Evropu do rukou Německa, Francie, Itálie a Anglie Omezuje možnost některých států vetovat rozhodnutí v radě EU Členské státy již nebudou mít komisaře v každé komisi, čímž ztratí velkou část vlivu na rozhodování Unie Umožňuje nařizovat Evropské unii, jaké u nás mají platit zákony

Válka Evropská unie nás bude moci zatahovat do válek, které se nás jinak vůbec netýkají, a to i proti naší vůli.

Není úniku Lisabonská smlouva omezuje možnost členských států z ní vystoupit. Zatímco dnes lze odejít kdykoli, Lisabonská smlouva podmiňuje odchod dohodou s EU a dvouletou lhůtou.

Příval uprchlíků Lisabonská smlouva umožňuje orgánům EU rozhodovat o rozdělování kvót, kolik uprchlíků z třetích zemí musí členské státy přijmout.

Nejsi ve straně? Táhni! Řada ustanovení není politicky neutrální (např. ustanovení požadující, aby kandidáti na komisaře byli vybíráni podle svého evropanství, což znemožňuje kandidaturu lidem s odlišnými názory) Někteří z vás zde již možná něco podobného zažili…

Není to jasné Řada ustanovení v Lisabonské smlouvě je příliš vágní, připouštějící celou škálu výkladů, a proto účelově zneužitelná

Za co Evropské Unii již nyní vděčíme? Čtete dále…

Případ RUM Evropská unie nám zakázala používat název „RUM“ pro náš tradiční alkoholický nápoj…

Případ mléko Jste rádi že nám EU přikázala, kolik smíme vyrobit ročně mléka? Pokud ho vyrobíme více, musíme ho zničit.

Případ cukr Jste rádi že nám EU zakázala vyrábět cukr a musíme ho dovážet?

Případ žárovka Jste rádi, že nám zakázali používat žárovky i na WC? Alternativa k žárovce (s přirozeným světelným spektrem) přitom dnes prakticky není dostupná (úsporná žárovka NENÍ náhradou klasické žárovky)

Případ teploměr V lékárně už si nekoupíte rtuťový teploměr, Unie je zakázala prodávat Přesně změřené teploty už se tedy můžete dočkat jen v Nemocnici, které mají na teploměry výjímku..

Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu… Už se dalším podobným (i mnohem horším) rozhodnutím ze strany EU nikdy neubráníme… Nebuďte lhostejní k osudu své vlasti Řekněte svoje jasné ANO či NE Lisabonské smlouvě A hlavně řekněte PROČ

Pokud vás tato prezentace zaujala Pošlete ji prosím všem lidem, které si myslíte, že by mohla také zaujmout