Blanka Matragi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozdělení vládni moci v Americe
Advertisements

Kolekce MEMORY v Brně Liběna Rochová.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Datum konání pátek 4. a sobota 5.února 2011 od 9:00 do 18:00 hodin Místo konání Adalbertinum ČSA 300/22 Hradec Králové Velký a malý sál Vstupné pro veřejnost.
Svatba v 11:00 hodin.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
MENŠINY V ČR Okomentuj obrázky: O jaké skupiny lidí se jedná?
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
1 Záměry státu v oblasti zdanění energií a dopady na průmysl Seminář SVSE, Praha Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
Všem milovníkům krásy ze skla, věnuje Robin Franc PF 2012.
Nástroj změny v místním prostředí
 Praha je hlavní a současně největší město České republiky a 14. největší město Evropské unie. Sídlí zde prezident republiky, vláda, ústřední státní.
Anglie v 16. století Alžbětinská doba.
BUSINESS MEDIA CZ. Přejmenovali jsme se – (dříve Springer Media) a nyní jsme Business Media Nový majitel vydavatelství – GMT Partners GMT Partners je.
Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím.
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
Prezentace Infiniti Centrum Praha, ČR 2. Infiniti v Evropě 3. Infiniti Centrum Praha 1. Historie / Vznik značky 4. Modelová řada.
JanáčeK značka pohody „Teprve pivem je žízeň krásná“
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
Hvězdy Michal RODINA. Barva hvězdy Hvězdy mohou mít různé barvy, nejčastěji v závislosti na povrchové teplotě. Stejně jako při zahřívání kovů se barva.
Biography and his carier
Arabská hudba Matěj Konopík.
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
MATKA TEREZA „Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
Seniorské bydlení. Seniorské bydlení v ČR Dostatečná kapacita Neefektivní rozmístění Pořadník: 15 % využitelnost Mezinárodní smlouva s Německem.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Socilog, politolog a ekonom Profesor univerzity v Lausanně.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Kreativní tvorba studentů uměleckoprůmyslových škol zaměřená na průmyslovou výrobu.
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
VY_32_INOVACE_7A5 FINANČNÍ MATEMATIKA RODINNÉ HOSPODAŘENÍ.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Curieová Sklodowská Marie
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
Historie Firmy Oděvní firma GS vznikla v roce 1990 v České republice.Mladá,začínající módní návrhářka Gabriela Skorková založila malou oděvní společnost,která.
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
VYPRACOVALY: LUCIE KUBÍKOVÁ, DENISA PROCHÁZKOVÁ, SEXTA A
František Drtikol. Život Narodil se 3. března 1883 v Příbrami v rodině drobného obchodníka jako nejmladší ze tří dětí Františka Drtikola a jeho ženy Marie,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Registr uměleckých výsledků SEGMENT DESIGN Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze garant segmentu: prof. ak. arch. Jiří Pelcl.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Tomáš Garrigue Masaryk. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Tomáš Garrigue.
Nobelovy ceny. Nobelova cena Každoročně udělované ocenění za významný vědecký výzkum, technický objev nebo za přínos lidské společnosti Uděluje se v oblasti:
Sklářský průmysl Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_10_Z8_Sklářství.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6.-9.
Svatební šaty Petra Hejduková 8.A. 2007/2008.
MANŽELKY KARLA IV. ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
Co znamená „Guards“ ? Guards je jednotka britské armády, odpovědná za správu 6 pluků, včetně prestižní skotské stráže a granátníků.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Světoví hudební skladatelé
Celoškolní projekt 2014/2015 „Učíme se od profíků“
PF 2012 GLASS ART Robert MICKELSEN Všem milovníkům krásy ze skla,
Šimon Vohradský MT DESIGN.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Blanka Matragi.
Práce návrháře.
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Odraz 2. sv. války v české literatuře
Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Transkript prezentace:

Blanka Matragi

Evropská cena umění

BLANKA MATRAGI Narodila se jako Blanka Kyselová 20. 2 BLANKA MATRAGI Narodila se jako Blanka Kyselová 20. 2. 1953 ve Světlé nad Sázavou. Vyučila se brusičkou skla ve sklárnách Bohemia, poté vystudovala Uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Železném Brodě a VŠUM v Praze, obor oděvní výtvarnictví. V roce 1976 získala 1. místo v celostátní soutěži Módní tvůrce. Během studií se seznámila s Makramem Matragim a po svatbě s ním odjela do exotického Libanonu. Od roku 1980 žije s manželem v libanonském Bejrútu, kde v roce 1982 otevřela svůj módní salón. V roce 2003 dostala od Českého senátu a Ministerstva zahraničních věcí titul Významná česká žena ve světě. Jejími klienty jsou dnes ženy z královských rodin, nejbohatší arabské princezny a vysoce postavené ženy v Americe i Evropě a manželky bohatých podnikatelů. Navrhuje především toalety, svatební a zásnubní šaty. Je jednou z mála návrhářek, která se při realizaci svých modelů nemusí ohlížet na to, kolik budou šaty stát. Podstatná je pro ni invence, profesionalita a dokonalé řemeslné zpracování. Každý kus je originál. Šije z nejdražších materiálů, vyšívá zlatými nitěmi. Ceny jednotlivých modelů se pohybují v rozmezí od 50 000,- Kč do 1 000 000,-Kč.

Kolekce šatů 2007