Evropské město sportu 2014 „Sport, stejně jako hudba je univerzálním jazykem celého světa bez ohledu na sociální, etnickou nebo náboženskou příslušnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Ragbyová Akademie Yvese Perrota Leden 2013 Karel Ševčík, Filip Vacek, Jan Macháček, Antonín Brabec.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Desatero problémů – „10P“
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
7. Přednáška do předmětu Projektový management ve sportu FSpS MU
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
KVALITA rozvojový program kraje
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Evropské město sportu 2014 „Sport, stejně jako hudba je univerzálním jazykem celého světa bez ohledu na sociální, etnickou nebo náboženskou příslušnost. Stejně tak jsou univerzální jeho hodnoty.“ (Dr. Jacques Rogge, předseda MOV)

I.základní informace II.cíle projektu III.cílové skupiny IV.místa konání V.časový plán VI.vize pro Ostravu VII.zásady a termín VIII.typy projektů IX.společné aktivity X.publicita XI.informovanost obsah

I. základní informace Titul Evropské město sportu  uděluje ACES Europe (Asociace evropských měst sportu při Evropské unii), přímá iniciativa Evropské komise  zavazuje k podpoře sportu jako spojení fyzické pohody jednotlivců s vlivem na celkové zlepšení kvality života a harmonické integrace jednotlivců  zavazuje k podpoře rekreačních sportů, která je důležitá pro všechny sportovní organizace i jednotlivce v Ostravě  umožňuje silné zviditelnění města a jeho partnerských subjektů mimo jiné v kontextu zemí EU

I. základní informace Titul Evropské město sportu  obdrží v případě úspěšné kandidatury Ostrava v červnu 2013  vtáhne do společných aktivit občany i organizace ve všech 23 obvodech města Ostravy a celého Moravskoslezského kraje  přinese jednotlivcům i organizacím finanční podporu nových projektů zaměřených na každodenní aktivity v zařízeních, areálech i na veřejných místech prostřednictvím zvláštních grantů Více o systému Evropských měst sportu na

II. cíle projektu upevňování zdraví a kvality života (atraktivní zařízení, kvalitní program, pohyb pro zdraví součást života každého) aktivní občanství a sociální integrace (posílení vzájemného vztahu město - občan jednotlivec, organizace, firma) výchova a vzdělání (zodpovědnost, disciplína, motivace) prožitek a seberealizace (fanoušek sportu, aktivní sportovec napříč věkovým a sociálním spektrem) reprezentace města (vrcholové akce, vrcholový sport, amatérské podniky atraktivní pro aktivní účast z blízké Evropy) ekonomické přínosy (Ostrava a MSK – atraktivní destinace aktivního trávení volného času)

III. cílové skupiny Aktivní (široká veřejnost napříč věkovým i sociálním spektrem, která organizuje aktivitu a potencionálně žádá o finanční podporu) : : veřejnost – jednotlivci sportovní organizace veřejné instituce firmy MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ městská sportovní zařízení Pasivní (široká veřejnost napříč věkovým i sociálním spektrem, která se participuje na akcích jako divák nebo přímý účastník programu. Neorganizuje, nežádá finanční podporu.) nevýkonnostní sportovci muži, ženy, děti, senioři členové sportovních organizací (266 organizací na území města Ostravy) zaměstnanci veřejných institucí zaměstnanci firem žáci a studenti MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ pracovníci a klienti městských zařízení

IV. místa konání stávající 63 sportoviště v rámci ZŠ 3 sportovní areály v rámci SŠ 1 vnitřní i vnější areál v rámci VŠ 3 atletické areály 2 fotbalové stadiony 5 badmintonových hal 7 squashových hal 1 kombinovaný areál pro volejbal a plážový volejbal 9 tenisových areálů 6 areálů pro koupání a vodní sporty 2 zimní stadiony veřejná prostranství, parky, sídliště, nábřeží

IV. místa konání nová

V. časový plán Fáze 1 – Usilujeme o titul XII/ vyjádření záměru, zaslání přihlášky, zapojení sportovních institucí, zařízení, organizací, vytvoření společné platformy, příprava zásad pro udělování zvláštních dotací v rámci projektu Fáze 2 – Máme titul a připravujeme se realizace akcí pro veřejnost v rámci přípravné fáze, průběžná podpora podávání žádostí o granty, uzavření žádostí Fáze 3 – Jsme Evropským městem sportu – realizace akcí a dílčích projektů

Pojďme do toho všichni! Máme: děti se špatným držením těla a nadváhou mládež (a nejen ji) bez cílů a motivace osoby v rizikové skupině pro kardiovaskulární choroby po 40. roku věku seniory, pro něž chybí relevantní atraktivní sportovní program osoby, které jsou prostě samy handicapované spoluobčany děti s talentem, které nikdo nevede Dále máme: téměř 300 registrovaných organizací věnujících se sportu zázemí sportovišť i veřejných ploch (parky, Zoologická zahrada, hřiště, sídliště, koupaliště…) CHUŤ SPOLEČNĚ S TÍM NĚCO UDĚLAT !!! VI. vize pro Ostravu

VII. zásady a termíny Zpracovány zásady a předloženy orgánům města schváleny zásady radou města předloženy zastupitelstvu v případě schválení do konce dubna vypsáno podávání žádostí o granty z účelových neivestičních dotací uzávěrka příjmu žádostí srpen 2013 – zpracování a vyhodnocení září předložení zastupitelstvu města říjen administrativní ošetření úspěšných žádostí leden 2014 až prosinec 2014 – realizace projektů

VIII. typy projektů okruhy 1)sportovní aktivity pro širokou veřejnost 2)sportovní turnaje a soutěž 3)doprovodné aktivity k projektu základní kritéria 1)na území měst s celoměstským dopadem 2)v souladu s cíli projektu 3)se vztahem k Ostravě, kraji, republice nebo EU 4)realizované v roce )udržitelné 6)reprezentující Ostravu regionu, ČR a EU

IX. společné aktivity Mimo dotační řízení je města o připraveno podpořit projekt společnými aktivitami organizací a města Ostravy retrospektivní výstava o sportu v Ostravě a okolí ve spolupráci s Ostravským muzeem, Archívem města, oddíly a veřejností vytvoření 12 témat pro akždý měsíc - 12 skupin sportů pro 12 měsíců (míčové sporty, zimní sporty, …) 12 osobností současnosti besedy s osobnostmi českého sportu (v kavárnách města Ostravy) fotosoutěže výtvarné soutěže (komiks, sochařství, smalty, …) …

X. publicita Město v rámci projektu přebírá značnou část promotion a komunikace jednotlivých akcí. Mediální partneři: lokální Deník Orion ČR (v jednání) iDnes Seznam Česká televize PR komunikace, inzerce, pozvánky, www a fb města, projektu, partnerů projektu, outdoor reklama, eventy, zařízení města (SAREZA, ARENA, …), komerční partneři, …

XI. informovanost Nejen oficiální stránky města, ale zároveň první ostravský portál o sportu pro každého a pro všechny zdroj informací pro organizace zábavný zdroj informací pro veřejnost sportovní portál Ostravy interaktivní hravý atraktivní pro všechny (network) zapojení všech rychlé informace rychlá zpětná vazba OBOJÍ VYUŽITELNÉ VŠEMI ORGANIZACEMI!!!

Děkuji za pozornost a těším se na společné „rozhýbání Ostravy“!!!