Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Systém včasné intervence ve Svitavách
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Volnočasové projekty a EU financování
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Sdružení Podané ruce, o.s.
Zdravá škola.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Komunitní a otevřená škola
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Tématické okruhy pro předkladatele projektů podpory zdraví Státní zdravotní ústav 2014.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
V Bruntále dne: zpracováno pro účely jednání PSSP skate park Bruntál Krajský program prevence kriminality na rok 2010 investiční dotace MV ČR.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Subjekty a objekty veřejných politik
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Číslo v digitálním archivu školy
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
v nízkoprahových klubech
Transkript prezentace:

Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém prostředí. Dílčí cíle ● nenásilné provádění sociální prevence případně uplatňování sociální intervence (streetwork), ● vytěsňování živelně sportujících z ulic a tím minimalizování škody na majetku a posilování bezpečnosti sportujících i občanů měst

Sociální prevence -sport- Dílčí cíle ● zpřístupňování sportovních aktivit i pro sociálně handicapované zájemce, ● podchycování zájmu o sport a jeho využití pro pozitivní změnu životního stylu, ● nenásilný způsob výchovy k respektování přijatých pravidel, ● efektivnější využití již existujících zařízení (školní hřiště), ● zlepšování životního prostředí v zanedbaných a rizikových lokalitách

Sociální prevence -sport- Typy projektů ● skate + in line a víceúčelové sportovní areály ● školní hřiště zpřístupňovaná veřejnosti ● sportovní plácky ● sportovní vybavení

Sociální prevence -sport- Cílové skupiny ● děti a mládež projevující se sociálně patologickým chováním (již s vlastní kriminální zkušeností, z výchovných ústavů, v péči sociálních kurátorů, závadové party, experimentující s drogou apod.), ● děti, mládež i dospělí ze sociálně slabého a kriminálně rizikového prostředí (komunity ohrožené sociální exkluzí, gheta, holobyty, zanedbaná sídliště...) ● vyznavači sportovních (zejména netradičních) aktivit, kteří je z nedostatku jiné příležitosti provozují na nevhodných a nebezpečných místech (ulice, centra obcí, pěší zóny apod.).

Sociální prevence -sport- Doporučení pro realizaci ● Zapojení budoucích uživatelů do plánování projektu. ● Diskuse s obyvateli lokality (hluk, výskyt většího množství lidí). ● Sociální asistence. ● Půjčovna.