Přehled mobilních zařízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III/2 XVII AB
Advertisements

Počítače v běžném životě kolem
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_127_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Martin Holý Mobilní zařízení.
E-knihy a čtečky v SVI ÚOCHB AV ČR, v.v.i. Mgr. Jana Procházková.
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
Formáty grafických souborů
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Opakování učiva pro 7. ročník
Hardwarové vybavení počítače
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Počítačová grafika.
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Počítače a jejich druhy Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Opakování učiva pro 8. ročník
Tablety (mobilní zařízení)
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Technické aspekty projektu Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Počítač a jeho složení.
Elektronické učebnice
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_132_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
HARDWARE Co je to ?.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – základní ovládání VY_32_INOVACE_01 Sada 26 Základní.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Identifikátor materiálu: EU
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Mobilní telefony Tomáš Bušta, Martin Černík, Vojtěch Frajer.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tablety střední třídy Michael Hřib
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Web server SEA a monitorování dat pomocí tabletu nebo „chytrého“ telefonu Jan Voříšek.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
PC základní jednotka.
SOFTWARE Operační systémy.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Textový Editor.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Operační systémy.
Čtečky a tablety na FF UK
Opakování učiva pro 7. ročník
Počítače v běžném životě kolem
Transkript prezentace:

Přehled mobilních zařízení Kamil Malinka UVT MU

Mobilní zařízení a EIZ Notebooky Netbooky Tablety Chytré telefony Elektronické čtečky knih Možnost využití EIZ v těchto zařízení

Notebook nebo netbook? Notebook Netbook Tablet Přednosti: Velký displej (většinou 1366 x 768 pixelů), náhrada za PC Nevýhody: Je relativně velký (max. 42 x 48 cm) a těžký (až 3 kg), baterie vydrží často jen 90 až 120 minut, rychle se zahřívá – ventilátor je pak hlučný. Netbook Přednosti: Je lehký (cca. 1200 g), levný, baterie vydrží 4–6 h, menší vybavenost – např. absence DVD mechaniky Nevýhody: Jde o slabší počítač, některé programy tedy pracují pomaleji než na PC. Displej (s úhlopříčkou kolem 25 cm) je příliš malý na to, abyste pracovali s několika otevřenými okny najednou. Tablet Přednosti: Velmi malý, lehký (iPad váží jen 666 g) a tichý. Dotykový displej, baterie vydrží až 8 hodin. Nevýhody: Displej a paměť jsou poměrně malé, psaní na virtuální klávesnici je namáhavé, často nemá USB porty, ve srovnání s ostatními počítači je drahý.

Tablety Tablet PC je mezistupněm mezi notebookem a kapesním počítačem. Původně jednoúčelový přenosný počítač s vysokou výdrží baterií a s dotykovým displejem. Dnes jsou v podstatě klasické notebooky se všemi výhodami i nevýhodami. Jediné, co z původní představy zůstalo, je dotykový displej. Rozšiřitelné o klávesnice apod. Např. Asus EE pad transformer Operační systémy Android Windows Apple iOS …

Chytré telefony Např.: Samsung Galaxy SII Operační systém: Android 2.3.5 (příští měsíc Android 4.0) Windows 8 Apple iOS Symbian … Malý display Vždy po ruce

Mobilní zařízení a EIZ Plnohodnotný operační systém Integrovaná WiFi je standardem Možnost plné konfigurace VPN Vzdálený přístup ke zdrojům VPN Shibboleth (jen u vybraných zdrojů)

DEMO 1 Konfigurace OS Android pro připojení k VPN MUNI pro přístup k EIZ http://vpn.muni.cz/doku.php?i Přístup k el. zdrojům pomocí autentizace přes Shibboleth

Elektronické čtečky Amazon Kindle 3 Wi-Fi (možnost i verze s 3G) Operační systém: Linux Černobílé i barevné Rozměry displeje: Kindle 15cm Kindle DX 24,25cm Displej typu elektronický papír Podporované formáty: (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC, HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP. Nabíjení přes USB (vlastní konektor) Integrovaná WiFi Černobílé varianty nevhodné pro literaturu závislou na barvě Možnost využití SW třetích stran pro správu knih (konverze formátů, databáze knih, odebírání novin) – Calibre,…

Kindle - výhody Velké kapacita Obrovská výdrž Možnost pohodlné četby na plném slunci Možnost ukládání poznámek a záložek Libovolná velikost písma, možné změny fontu Předčítání v angličtině Výkladový slovník Ergonomický

Kindle - nevýhody Obtížná konfigurace pokročilých síťových nastavení Vhodné pro krásnou literaturu, méně již pro odbornou Problematická konverze obrázků, tabulek a grafů Křehký Nemožnost přehrání animace

DEMO 2 Konverze PDF článku pro offline použití v el. čtečce knih