Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

snadná tvorba www stránek zadarmo
Rychlejší ovládání počítače
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Přihlášení do klienta na školení : POKUS - POKUS
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Univerzální software Ht Monit
Elektronické dodávání dokumentů prostřednictvím modulu ADAM v SVK Hradec Králové Pavel Hušek, Hana Hornychová SU Aleph , NK Praha.
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Tabulkový procesor.
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Textový procesor (MS Word)
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Školení ALEPH Akvizice/Seriály. Akviziční proces Akviziční proces (obecně) : 1.Vytvoření BIB záznamu 2.Vytvoření objednávky, odeslání objednávky dodavateli,
Textový procesor (MS Word)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Seznámení s ALEPHEM Klient pro přístup zpracovatelů WWW přístup pro uživatele WWW služby.
Power Point– popis prostředí
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
Grafika ve Wordu.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
ALEPH Akvizice Objednávka seriálu. Akviziční proces 1.Vytvoření BIB záznamu 2.Vytvoření objednávky, odeslání objednávky dodavateli, vázání částky v rozpočtu.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Rozšíření knihovnicko-informačních služeb v systému knihoven VUT v Brně CPVŠK Olomouc, Kateřina Jílková.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Databáze MS ACCESS 2010.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Školení ALEPH 500 verze 22 Modul Akvizice. Akviziční proces Akviziční proces (obecně) : 1.Vytvoření BIB záznamu 2.Vytvoření objednávky, odeslání objednávky.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Novinky Teams v9.
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Základní editace textu
Kofigurace & napájení Windows
Transkript prezentace:

Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC

Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka myši při editaci záznamu. Pravé tlačítko lze dále používat v kombinaci s klávesou Shift = Editovat text.

Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text menu Editovat = pravé tlačítko myši

Katalogizační fomuláře pro pole s pevnou délkou obsahují možnost zobrazit si seznam platných hodnot pro určité pozice.

K přístupu ke Správci úloh již neslouží jedna z voleb menu ALEPH, ale ve všech modulech je tato funkcionalita umístěna v kartě Správa.

WWW OPAC – čtenáři se po přihlášení do čtenářského konta zobrazí zprávy o včas nevrácených výpůjčkách, neuhrazených poplatcích, nebo o blocích, které byly na jeho čtenářský účet uplatněny

Menu Aleph obsahuje tlačítko, které vás přepne přímo na stránky podpory Aleph.