HTML5 Co je nového?. Technologický balíček HTML5 Správně by měl být označován jako nová verze technologií HTML5, CSS3 a ES5, protože v sobě zahrnuje:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
X EXEL.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.19/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
PHP – vkládání souborů a html 5
Databáze Sestavy.
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Tvorba webových aplikací
Daniel Mikeš, I4.E Vedoucí práce: Lukáš Masopust.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
TNPW1 Cvičení
Přehled dalších vlastností
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.18/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
PHP – Základy programování
Hromadná korespondence
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
OKTechMasters Vytvoř si vlastní hru Created by Terri Street for OKTechMasters, 2000.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
DHTML Jan Felger. Kapitola 0: Základní tagy Základy HTML © Jan Felger 2005 Úvod Tato prezentace zobrazuje pouze zcela základní minimum znalostí, které.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tvorba videoserveru Zdeněk Špulák. Obsah co je to videoserver cíle projektu použité technologie a programy použité kodeky splnění cílů závěr.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
TinWeb v12 Nové rysy TinWeb v12 RNDr. Vladimír Pávek
Tvorba webu Zdeněk Malý.
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vstup a zpracování speciálních znaků v UIS
Databáze MS ACCESS 2010.
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Vytvoření formuláře Access (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Office 365 & Office 2016 Jak na powerpoint.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvorba webových stránek
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

HTML5 Co je nového?

Technologický balíček HTML5 Správně by měl být označován jako nová verze technologií HTML5, CSS3 a ES5, protože v sobě zahrnuje: HTML5, kaskádové styly CSS a JavaScript.

Důraz je kladen na přehlednost Příklad:

Multimédia Ke vkládání videa už není potřeba nějaký flashový přehrávač nebo uploud na server typu YouTube. Video a zvuk vložíte snadno:

Formuláře Jednoduchá kontrola validity zadaných údajů pomocí atributu required. Příklad:

Formuláře Jednoduchá kontrola validity zadaných údajů pomocí atributu required. Příklad: Tento zápis vytvoří formulářové políčko a tlačítko k odeslání.

Formuláře Jednoduchá kontrola validity zadaných údajů pomocí atributu required. Příklad: Pokud zůstane políčko prázdné, zobrazí se zpráva požadující doplnění pole.

Grafika Pro vykreslování vizuálních prvků slouží canvas, na kterém můžete zobrazit prostřednictvím JavaScriptu prakticky cokoliv se vám zalíbí.

Budoucnost je v HTML5.