Západočeské materiálově metalurgické centrum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
CHARAKTERISTIKY SPALOVACÍCH MOTORU Charakteristika spalovacího motoru je grafické znázornění vzájemné závislosti vybraných provozních.
Evropská jazyková cena Socrates LABEL 2007 PORTFOLIO A FILMOVÉ PLÁTNO Portfolio et l´écran Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové
Centrum pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Měření dielektrických parametrů ztrátových materiálů
Základní škola, Brno, Štolcova 16
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Soukromý neziskový výzkumný ústav kovových materiálů.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Model maturitní zkoušky po změně od roku 2010 Pro 3. ročníky Podle platné legislativy ke dni
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
ACOMWARE s.r.o. Hvězdova 1689/2a, Praha 4 Tel.: facebook.com/acomware twitter.com/acomware.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Moderní trendy v metrologii ukázky z firmy MESIT Ronex, spol. s r. o.
HORECA manažment – 31. január 2007, Hotel Kaskády, Sliač - Sielnica Roman Vacho © RV Hotel & Restaurant Consulting.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
REGIONÁLNÍ MATERIÁLOVĚ TECHNOLOGICKÉ VÝZKUMNÉ CENTRUM
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Obrusitelné.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 H A S A P C o n s u l t i n g, s. r. o. Představení společnosti M ILOŠ Ž ÁČEK.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Výroční konference OP PIK
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Transkript prezentace:

Západočeské materiálově metalurgické centrum 10. 4. 2014

VÝZNAMNÁ DATA 2005 ČSN EN ISO 9001:2000 2000 Založení společnosti 2005 ČSN EN ISO 9001:2000 2006 Akreditovaná zkušební laboratoř 2006 Exkluzivní smlouva na výzkum BENTELER 2007 Nové sídlo společnosti v Dobřanech 2008 Transformace na akciovou společnost 2010 COMTES FHT – registrovaná ochranná známka 2011 Získání projektu ZMMC z OP VaVpI 10. 4. 2014

Počet zaměstnanců 10. 4. 2014

Skupina COMTES COMTES FHT a.s. - ZMMC Proinno a.s. Výzkumná organizace Kolaborativní výzkum Akreditovaná laboratoř Smluvní výzkum Zkušebnictví Tepelné zpracování COMTES DFM s.r.o. Distribuce SW DEFORM, JMatPro Návrh a prodej výpočetního HW Školení a konzultace 10. 4. 2014

Národní program pro výzkum, projekt CZ. 1.05/2.1.00/030077 „Západočeské materiálově metalurgické centrum“ Doba trvání projektu 1. 1. 2011 do 31. 12. 2014 Program podpory MŠMT Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Rozpočet Celkový rozpočet 430 mil. Dotace 350 mil 85% EU 15% Česká republika ze státního rozpočtu Partneři projektu Projekt realizuje COMTES FHT a.s. bez partnerů Umístění Dobřany, výzkumný areál COMTES FHT 10. 4. 2014

Hlavní cíle ZMMC Vybudovat silné prestižní regionální centrum s moderně vybavenými laboratořemi, zkušeným a odborně vyspělým výzkumným týmem. Posílit výzkumný, vývojový a inovační potenciál regionu. Vytvořit v Západních Čechách nová pracovní místa pro mladé výzkumníky. Poskytovat komplexní výzkumné a vývojové služby – až do fáze ověřování a testování prototypu. Vyřešit dva výzkumné programy se šesti výzkumnými projekty. Zrychlit přenos poznatků aplikovaného výzkumu do podnikové praxe i do výuky a vzdělávání na VŠ. Přispět k dlouhodobě udržitelnému posílení konkurenceschopnosti a zajištění růstu české ekonomiky. 10. 4. 2014

Nové budovy a laboratoře 2014 Nové budovy a laboratoře Nová metalurgická laboratoř Nová budova pro metalografické a výpočetní laboratoře Rozšířeni vybavení všech stávajících laboratoří 10. 4. 2014

Seznam plánovaných investic Technologie pro metalurgické zpracování: Válcovací stolice kvarto s příslušenstvím Univerzální tvářecí stroj Vakuová tavící pec Malé laboratorní pece pro tepelné zpracování (5 ks) Zkušební stroje: Spektrometr pro analýzy pevných látek Tribometr "pin on disc" Zařízení pro odběr vzorků "small punch" Univerzální elektromechanický zkušební stroj, 250 kN Zkušební stroj pro rychle deformace elektrodyn., 10 kN Kalorimetr a diferenciální teplotní analýza 10. 4. 2014

Seznam plánovaných investic II Přístroje pro metalografické analýzy: Přípravna metalografických preparátů Mikrotvrdoměr Světelný mikroskop HW: Výpočetní a grafické stanice pro systémy CAD a CAE (2ks) 2 servery (2011 a 2014) SW: DEFORM, Solid Edge, JMatPro, SW pro PC 10. 4. 2014

Výzkumné programy ZMMC Výzkum kovových materiálů I. Termomechanické zpracování moderních ocelí II. Kovové materiály pro speciální aplikace Procesy s řízenou mikrostrukturou ocelí Modifikované niklové slitiny pro energetiku Nástrojové oceli pro tvářecí nástroje Tvářecí technologie s výslednou ultrajemnou strukturou Technologie s vysokou kvalitou tvářeného výrobku Lehké superpevné slitiny pro zdravotnictví a dopravní techniku 10. 4. 2014

Cíle výzkumného programu I. Získání kvalitativně nových ocelových materiálů. Dosažení ocelových výrobků s dobrou kvalitou povrchu, nízkými rozměrovými tolerancemi a finálními mechanickými vlastnostmi. Dosažení významných časových a energetických úspor při tepelném zpracování ocelových výrobků a polotovarů. Výchova studentů, doktorandů a mladých vědeckých pracovníků 10. 4. 2014

Řízení velikosti zrna a karbidů při aplikaci jevu ASR 10. 4. 2014

Vývoj programového kování 2012 – Preprocessor 2013-2014 – Výrobní postup 2014 – Processor Výrobní postup: teplotní model, tvářecí model Vstup – preprocessor Výstup – technologický postup (úběry, časy, ohřevy) 10. 4. 2014

Vývoj metodiky měření na miniaturních vzorcích 10. 4. 2014

Vývoj a konstrukce adaptéru pro termomechanické zpracování mikroskopovaných vzorků 10. 4. 2014

Cíle výzkumného programu II. Získání nových hliníkových slitin s vysokou pevností a vysokou houževnatostí a velmi dobrými únavovými vlastnostmi. Získání nových hliníkových slitin s vysokou plasticitou. Zvládnutí technologie jejich přípravy. Získání titanových nanomateriálů ve formě kontinuálního profilu. Dosažení vysoké biokompatibility tohoto materiálu v kombinaci s dobrými mechanickými vlastnostmi. Nalezení technologie tváření pasů, trubek a profilů pro modifikované niklové superslitiny na bázi materiálu Mo-Ni-Cr. Vývoj nových nástrojových ocelí a technologií jejich zpracování. 10. 4. 2014

Vývoj nové technologie přípravy superpevných biokompatibilních materiálů 10. 4. 2014

Vývoj vysokopevných plechů a profilů z hliníkových slitin 10. 4. 2014

První zkušenosti s procesem ARB Vzorky z hliníkových slitin Ocelové vzorky s 0,01% C Mikrostruktura v oblasti spoje 10. 4. 2014

Vývoj wobble konstrukcí s využitím vysokopevných hliníkových profilů 10. 4. 2014

Modifikované niklové slitiny pro energetiku Lití – 2 tavby Tváření - Deformační zkoušky Korozní zkoušky Byly odlity 2 tavby se sníženým obsahem Fe (čisté varianty slitiny MONICR) Deformační zkoušky - zkoušky tlakem při teplotách 800 až 1200°C Korozní zkoušky na výchozím materiálu (s vyšším obsahem Fe) - upravená metodika, vzorky byly ponořeny v tavenině LiF-BeF2 v grafitové kokile. Doba trvání zkoušek – 1 a 3 měsíce Ni Mo Cr Fe 75,14 16,98 7,08 <0,500 Mikrostruktura vzorku tvářeného při teplotě 1200°C 10. 4. 2014

Projekty spolupráce aplikační sféry s regionálními VaV centry Číslo MI Název indikátoru MŠMT požadavek k 31.12.2013 COMTES dosaženo k 31.12.2013 MŠMT požadavek k 31.12.2014 plán k 31.12.2014 požadavek k 31.12.2015 110720 CELKEM Projekty spolupráce 16 22 24* 35 24 *v roce 2014 je splnění tohoto indikátoru nezávazné, splnění je závazné až v roce 2015 10. 4. 2014

Objem smluvního výzkumu Číslo MI Název indikátoru MŠMT požadavek k 31.12.2013 COMTES dosaženo k 31.12.2013 MŠMT požadavek k 31.12.2014 plán k 31.12.2014 požadavek k 31.12.2015 111200 CELKEM Objem smluvního výzkumu v tis. Kč - 18 000 11 750 30 000 32 600 Příjmy z národních grantů (tis. Kč) 22 193 10 750 13 890 21 000 Příjmy z mezinár. grantů(tis. Kč) 1 473 2 000 2 500 4 500 10. 4. 2014

Děkujeme za pozornost 10. 4. 2014