Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach rugby
SVNIT Přednáška M. Horáková
Novela STP Hlavní novinky Ústí nad Orlicí
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
ZKO PY Š ELY V Á S ZVE NA IVETKY MEMORIÁL Dne od 09:00 hod. na cvi č išti ZKO STRAŠÍN.
IVETKY MEMORIÁL ZKO PYŠELY VÁS ZVE NA Dne od 09:00 hod.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
Práva a povinnosti p ř íslušník ů družstev Jan Šťastný, DiS. Václav Noháč OFS PRAHA – VÝCHOD Únor 2011.
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
Registrace podle EMAS III
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,

HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Žádost rozhodnutí odvolání
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Mimořádná Valná hromada Svazu futsalu ČR Praha.
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Basketbalová pravidla
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Metodické pokyny pro vyplňování Zápisu o utkání (krajský formát)
Pravidla volejbalu, rozhodčí
B.Legierský MU Brno 2012 VYPLNĚNÝ ZÁPIS o UTKÁNÍ Bohuslav LEGIERSKÝ Masarykova univerzita Brno 2012.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
1. KRAJSKÁ GRASSROOTS KONFERENCE
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Program MŠMT VIII v roce 2017
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Basketbalová pravidla
TJ Tatran Prachatice – oddíl Juda
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV INFORMACE SPORTOVNĚ TECHNICKÉ KOMISE Vypracoval: Lukáš Tunka Seminář rozhodčích v Zastávce 3.8. 2013

Složení sportovně technické komise Ing. Petr Horák – předseda STK a člen VV Členové STK: Zdeněk Leinweber Josef Libra Petr Šenkýř Lukáš Tunka - sekretář Karel Vysoudil

HLAVNÍ INFORMACE STK V SR 2013/2014 může hráč v soutěžním utkání startovat pouze za předpokladu, že má na RP uvedeno: jméno a příjmení identifikační číslo FAČR znak FAČR jednotné identifikační číslo klubu jednotný název klubu (popř. platné hostování) V případě nesplnění byť jediného aspektu bude start hráče považován za neoprávněný se všemi herními a disciplinárními důsledky.

RŮZNÉ INFORMACE STK ROZHODČÍM VYJÍMKA U MLÁDEŽE - SPOLEČNÉ DRUŽSTVO PŘÍKLAD - družstvo Moutnice/Těšany – hráči mohou startovat na RP na nichž je uveden název klubu: SK Moutnice tak i Tělovýchovná jednota Sokol Těšany Název klubu v ZoU PŘÍKLAD – klub má na RP název Tělovýchovná jednota SOKOL Babice u Rosic - do ZoU napíšu TJ SOKOL Babice u Rosic V kategorii dospělých je povoleno STŘÍDAT 5 HRÁČŮ! Platí pro všechna mistrovská a pohárová utkání. Neodpovídající foto hráče na RP - připustíte hráče ke hře, ale po skončení utkání odeberete RP, což si necháte podepsat na zadní straně ZoU kapitánem u mládeže i vedoucím, a zašlete se ZoU ŘO. Je-li podaná a zapsaná námitka v ZoU je povinností rozhodčích dostavit se do nejbližšího jednání STK. Do ZoU lze uvést jen námitky, které jsou v souladu se SŘF a PF. Povinností R je k námitkám se vyjádřit v ZoU. U oddílových pomezních rozhodčích uvádět v ZoU ozn. OPR.

NADSTAVBA PŘI NEROZHODNUTÝCH UTKÁNÍCH Doplňuje se text čl. 62 SŘF „Za vítězství v utkání se družstvu přidělují 3 body. Za nerozhodný výsledek v utkání se oběma družstvům přiděluje 1 bod.“ o následující větu: „KFS, PFS a OFS jako řídící orgány soutěží mohou v rozpise soutěží stanovit, že v určených soutěžích se v případě nerozhodného výsledku provede rozstřel ze značky pro pokutový kop podle pravidel fotbalu a jeho vítězi bude přidělen další bod.“

Pravidla soutěže mladších žáků (7+1)

Pozdní doručení ZoU – 18x (podzim 14x) VÝZNAMNÉ NEDOSTATKY SPORTOVNĚ TECHNICKÉHO CHARAKTERU U ROZHODČÍCH v ZoU Pozdní doručení ZoU – 18x (podzim 14x) Neuveden počet pořadatelů – 12x (podzim 15x) Neuveden vedoucí družstva – 2x (podzim 3x) Chybný formulář ZoU – 3x (podzim 7x) Uvedení r.č. místo ID FAČR nebo neúplné ID u hráčů, funkcionářů, hl. pořadatele, rozhodčích – 4x (podzim 15x)

UTKÁNÍ SE NEODEHRAJE – NEZPŮSOBILÁ HRACÍ PLOCHA Zadní strana ZoU: „Utkání jsem nezahájil z důvodu nezpůsobilé hrací plochy, větší část byla pod vodou. Hrozilo by zranění hráčů a neregulérní průběh utkání.“ podpisy kapitána domácích a hostů (u mládeže i vedoucích) „Oddíly se dohodly na náhradním termínu.“ podpisy kapitána domácích a hostů (a vždy i vedoucích)   „Oddíly se nedohodly na náhradním termínu.“

DRUŽSTVO SE K UTKÁNÍ DOSTAVÍ BEZ RP Zadní strana ZoU: „Družstvo domácích se dostavilo bez RP. Všichni hráči startují oprávněně a jsou řádně zaregistrování v klubu, za jehož družstvo startují.“ podpisy kapitána, vedoucího i trenéra „Před utkáním byla provedena identifikace hráčů.“ podpisy kapitána domácích i hostů

VYDÁNÍ RP VYSTŘÍDANÉHO HRÁČE NEBO NENASAZENÉHO NÁHRADNÍKA Požádá-li kapitán (u mládeže vedoucí) družstva rozhodčího o poločasové přestávce o vydání RP vystřídaného hráče nebo nenasazeného náhradníka je rozhodčí povinen tak učinit. Zadní strana ZoU: „Na žádost kapitána (u mládeže vedoucího) domácích/hostů vydávám v poločasové přestávce RP vystřídaného hráče (nebo nenasazeného náhradníka) domácích/hostů č.hráče, jméno, příjmení, ID.“ podpisy kapitána domácích i hostů (u mládeže i vedoucích)

Při vznesené námitce na start hráče vždy odebíráte RP !!! KONFRONTACE Zadní strana ZoU: „O poločasové přestávce byla provedena konfrontace hráče domácích/hostů s negativním či pozitivním výsledkem. Z tohoto důvodu se poločasová přestávka prodloužila o X minut.“ podpisy kapitána domácích i hostů (u mládeže i vedoucích) V případě pozitivního výsledku následuje námitka ke startu hráče. Přední strana ZoU kolonka Námitky: „Kapitán domácích/hostů podává námitku ke startu hráče domácích/hostů č.hráče, jméno, příjmení, ID.“ podpis kapitána domácích/hostů (u mládeže i vedoucího) Při vznesené námitce na start hráče vždy odebíráte RP !!!

IDENTIFIKACE Zadní strana ZoU: „Byla provedena identifikace hráče domácích/hostů, neměl žádný průkaz totožnosti. Datum narození řekl správně až na 3.pokus, místo bydliště řekl nejistě, odmítl říct, kam chodil do školy. Foto na RP neodpovídá jeho podobě, jsem přesvědčen, že hraje neoprávněně, proto jsem ho vyloučil ze hry.“ nebo „z fotky v RP se nedá přesně určit, zda se jedná skutečně o onoho hráče, bydlí…, narodil se…, do školy chodil…, jméno matky za svobodna… Nejsem přesvědčen, zda hráč hraje neoprávněně, proto jsem ho připustil do 2.poločasu. Na moje otázky odpovídal věrohodně.“ nebo „hráč předložil doklad totožnosti, uvedené údaje se shodují s údaji v RP, nechal jsem hráče nastoupit do 2.poločasu.“ podpisy kapitán, vedoucí, onen hráč „Družstvo domácích/hostů neumožnilo provést kontrolu totožnosti hráče, hráč vystřídal ve 30. minutě a odjel domů.“ podpisy kapitán i vedoucí domácích i hostů

Kontaktní údaje Ing. Petr Horák Mob.: 606 658 370 e-mail: petaho@seznam.cz Lukáš Tunka Mob.: 737 430 778 e-mail: stk.ofsbo@seznam.cz

DĚKUJI ZA POZORNOST STK PŘEJE VŠEM ROZHODČÍM MNOHO ÚSPĚCHŮ PŘI ŘÍZENÍ UTKÁNÍ V SOUTĚŽNÍM ROČNÍKU 2013/2014.