Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto …………………….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DEN STROJAŘŮ SPŠp a SOUs HRANICE.
Advertisements

Organický Rankinův cyklus
Hotel a vinařství Galant. Hotel Galant - Mikulov.
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
CZ / GE / Březen 2008 GE Consumer & Industrial. CZ / GE / Březen 2008 GE Consumer & Industrial.
PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami.
Základy počítačů a kancelářský software
Tepelné čerpadlo aneb jak šetřit naši Zemi
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.
BYTOVÁ DRUŽSTVA 2010 Ing. Tomáš Kopecký, Lišov
Žárovky.
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Tepelný akumulátor.
4-17 ENET, VŠB-TU Ostrava.
Přípravek fotovoltaického panelu pro praktickou výuku
ZÁKLADY ELEKTRONIKY Veronika VAVRUŠKOVÁ ME4A 2012/2013.
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Anotace Prezentace, která se zabývá vedením el. proudu v polovodičích. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají využití dalších.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Tato prezentace byla vytvořena
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Stroje a zařízení Rozvody se sběrnicovými systémy (EL15) Ing. Josef Nevařil ELEKTROTECHNIKA.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Škola:ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět:FYZIKA Ročník:6. Anotace: Elektrický obvod 2 - elektrický proud a elektrické napětí Prezentace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Měření indukčnosti a kapacity
Tepelné akumulátory.
Teplo ZŠ Velké Březno.
Jaderná elektrárna.
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech III. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Elektrický obvod. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.3 Ovládací a signalizační.
07 ELEKTRICKÝ PROUD V PLYNECH VY_32_INOVACE_07 autor: Mgr. Miroslava Mahdalová identifikace: H třída: 6. předmět: Fyzika anotace: Objasnění nového.
Elektřina Interaktivní elektrický obvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Periferní zařízení počítače - opakování
Základní pojmy v automatizační technice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název prezentace (DUMu): Alternátor – zapojení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Klešťový ampérmetr.
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
LMS ENERGIS Marek Sabela, Vývoj SW
VY_32_INOVACE_ Co je snímač
Silnoproudá elektrotechnika
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Test Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Měniče napětí.
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Silnoproudá elektrotechnika
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Výroba elektrické energie
Elektrický proud Elektrické napětí Vodiče a izolanty
Obnovitelné zdroje energie a blízká budoucnost
Transkript prezentace:

Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto …………………… Využití učební pomůcky ………………………………… 15 6.Závěr ………………………………………………………… 16

Úvod:  C íl projektu  Motivace studentů  Spolupráce studentů  S imul ace regulačních obvodů

Koncepce:  S olární panel  Co udrží teplo?  Pomocí čeho je odvedeno teplo?  Kdy začne čerpadlo pracovat?  Jak spotřebovat přebytečnou energii?  Co nám pomůže při výpadku elektrické energie?  Všechny snímače vyhodnocujeme pomocí A/D převodníku.  Využíváme k tomu verifikační k i t firmy ASIX s integrovaným obvodem PIC 16F877.  Obvod má k dispozici osm analogových vstupů a dostatečnou kapacitu paměti pro záznam údajů, které potřebujeme k vyhodnocení měření.

Konstrukce:  Použitý materiál  Pro utěsnění jsme použili barvu na opravy smaltu  Čerpadlo původně sloužilo pro o d střikovač e skel  Obrázek modelu zapojení

Model zapojení

Získávání energie :  Energii pro provoz čerpadla a elektroniky získáváme ze solárních článků a ukládáme do akumulátoru a palivového vodíkového článku. Výhoda kufříku:  Celé zařízení je uzavřeno v kufříku tak, aby bylo přenosné a využitelné ve výuce předmětů Mechanika a Stavba a provoz strojů.

Využití učební pomůcky:  K čemu bude sloužit naše pomůcka?  Co umožňuje halogenový reflektor?  Význam pro ekologii

Co ukazuje model z pohledu elektroniky? • Práci snímačů teploty a světla • Přeměnu světelné energie v elektrickou • Použití mikrořadiče pro řízení Co ukazuje model z pohledu mechaniky? • Možnost pozorovat funkci čerpadla • Možnost pozorovat termomechaniku(přenos tepla mezi materiály a látkami)

Závěr:  Využití solárního panelu  Proč na tomto projektu pracujeme?

DĚKUJI ZA POZORNOST • Prostor pro otázky