Interaktivní seminář pro studenty/tky středních škol na téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
IČO: Registrována na MV ČR.  dobrovolným  nevládním  neziskovým sdružení v němž se mohou sdružovat porodní asistentky a všechny.
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
DOTAZOVÁNÍ v rámci kvantitativních i kvalitativních výzkumů
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY v roce 2011 Informace pro předsednictvo Unie školských asociací ČR - CZESHA (Telč, )
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Česká společnost porodních asistentek „ČSPA“
PREZENTACE ORGANIZACE
Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově SVČ, ICM, CCU, Centrum EtV Ok, partner projektu Výuka k různosti.
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Romská ženská skupina MANUSHE
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, Kyjov.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
bezpečnost – více možností – spolupráce s lékaři
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Školy, státní organizace, organizace mládeže, občanská sdružení, cestovní kanceláře, tzv. „outdoorové“ firmy rozvíjející a využívající aktivity v přírodě.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Společné setkání „minitýmů“
Fakulta zdravotnických studií
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Práva dítěte Výchova k občanství
Sociální práce TEĎ a TADY II
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Interaktivní seminář pro studenty/tky středních škol na téma: Těhotenství a porod

Kdo jsme: ________________________________________________ Jsme občanské sdružení, které vzniklo v roce 1999 jako platforma pro iniciování změn v českém porodnictví. Naším cílem je informovat společnost o možnostech péče v období těhotenství, při a po porodu. Každoročně organizujeme akce v rámci Světového týdne respektu k porodu, poskytujeme zdravotně-právní poradenství, pořádáme konference, školení, pravidelná setkání, videoprojekce, diskuse. Při naší práci vycházíme důsledně z důvěryhodných odborných zdrojů, výsledků výzkumů, randomizovaných studií Cochrane Collaboration a doporučení WHO (Světové zdravotnické organizace) Jsme členem mezinárodní asociace ENCA a České ženské lobby. Více informací na www.iham.cz a www.respektkporodu.cz

Co nabízíme: _______________________________________________ Interaktivní semináře pro studentky a studenty středních škol. Semináře jsou vedeny zábavnou a prožitkovou formou tak , aby studenty/tky oslovily a zaujaly. Naším cílem je lepší informovanost, prožitek, vytvoření vlastního názoru, možnost volby, upevnění rodičovských kompetencí. Semináře jsou vedeny v pozitivním a přátelském duchu. S důrazem na prožitek, sebepoznání, vnímání vlastní intuice tak, aby studenti/tky a tedy budoucí rodiče, mohli období těhotenství a porodu poznat jako jednu z velmi pozitivních, důležitých a neopakovatelných zkušeností, na kterou se mohou v budoucnu těšit.

Jak pracujeme: ________________________________________________ Semináře připravujeme dle požadavků a možností jednotlivých škol. Jejich obsahem může být: Film s porodní tématikou: Máme v nabídce 10ti, 30ti, 60ti až 90ti minutové filmy zaměřené převážně na podporu fyziologického, normálního porodu. Hry Slouží k zjištění informovanosti a k aktivnímu zapojení všech studentů. Diskuze Diskuze k filmu, odpovědi na dotazy studentů. Ilustrativní a názorné ukázky Slouží k vlastnímu prožitku, k lepšímu pochopení a prožití situace. Brožurky, letáčky Na přání školy můžeme připravit informativní letáčky. Do každé třídy přinášíme několik informativních brožur.

Důležité informace: ________________________________________________ Časové požadavky dle možností školy, optimálně 2 vyučovací hodiny. Počet studentů záleží na možnostech školy. Obecně preferujeme menší skupiny, ale pracujeme i s velkými skupinami . Cena dohodou, dle možností školy, počtu účastníků, délky semináře atd. Další informace a otázky rádi zodpovíme emailem na: katerina.jurencakova@iham.cz, nebo telefonicky na čísle: 739 026 747, případně osobně.

Lektorské profily: ________________________________________________ Petra Sovová V roce 1999 spoluzaložila Hnutí za Aktivní Mateřství, občanské sdružení, jehož hlavním cílem je pozitivní změna přístupu českých porodnic k ženám. Absolvovala mimo jiné řadu odborných seminářů s tématikou porodu. Je autorkou odborné části expozice Festivalu o těhotenství, porodu a rodičovství, konaného každoročně v rámci Světového týdne respektu k porodu. Spoluiniciátorka Iniciativy Normální porod, feministka, propagátorka radosti ze života a matka sedmi dětí. Email: petra.sovova@iham.cz Kateřina Juřenčáková Po studiu na vysoké škole, prošla prvním těhotenstvím a porodem a tím se blíže seznámila s fungováním porodnictví u nás. Od té doby se aktivně zajímá o témata, jako je přirozené početí, porod a návrat k přirozenému žití, absolvovala na toto téma řadu debat a seminářů. V současnosti má 3 děti. Ve svém profesním životě pracuje jako konzultantka lidských zdrojů a lektorka kurzů zaměřených na rozvoj osobnosti. Je členkou H.A.M. Své zkušenosti z profesního i osobního života sdílí na pořádaných seminářích.

Reference: ________________________________________________ Gymnázium E. Krásnohorské, Ohradní 55 Praha 4 Michle (přednášky pro nejvyšší ročníky v rámci projektu EKODUO v roce 2010 a 2012) Gymnázium Sladkovského, Praha 3 (přednáška pro studenty/studentky Primy) Desítky škol využily naše interaktivní programy v rámci Světového týdne respektu k porodu. Letos proběhne již 8. ročník tohoto festivalu. Více na: http://www.respektkporodu.cz/index.php/program/program-pro-koly Galerie fotografií ze studentských programů: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150194361837280.324062.191456772279&type=3

Pro Hnutí za aktivní mateřství připravila: Bc.Kateřina Juřenčáková