SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
27. březen 2014 Reprezentativní prostory Pražského hradu.
Advertisements

1 SÍŤ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZMANITOSTI EVROPSKÉ KINEMATOGRAFIE podporována z programu.
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT Záštita: předseda Senátu PČR MUDr.Přemysl Sobotka.
Hudba Prcek Kellyna rodina Grace, otec, Kell, Lizanne a matka.
Johnny Cash.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
(Literární výchova - 7. ročník)
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Oscars Duel favoritů Avatar Smrt čeká všude Avatar Smrt čeká všude.
TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.
Jak to všechno začalo H.R.Giger a vetřelec
Jeho celé jméno je Lionel Andrés Messi, ale je znám pouze pod jménem Lionel Messi. Je to argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za FC Barcelona.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Ocenění práce ředitele Plavecké školy Uherské Hradiště, Plavecké školy Uherské Hradiště a ocenění plaveckých škol Zlínského kraje.
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
D A V I D DUCHOVNYDUCHOVNY.  David se narodil jako druhé dítě Amramovi Ducovnému, spisovateli a novináři, a Margaret, skotsko-americké učitelce. Zbytek.
T ELEVIZE VE VZDĚLÁVÁNÍ Existuje široká škála vzdělávacích pořadů Tvoří ucelené vzdělávání v určité oblasti, nebo doplňují obecné školní znalosti Většinou.
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Jára Cimrman 1.
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
TV NOVA Noc filmových nadějí. Cíle projektu  Primární Podpora studentské filmové tvorby Podpora networkingu prestižních vybraných škol  Sekundární Získání.
Otázky jsou vybrány z DUM č
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
ALD Automotive Fleet Awards 2015 Hankook Firemní auto roku 2015
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271 Autor Jindřich Doubek Číslo materiálu 7_1_F_20 Datum vytvoření Druh učebního materiálu prezentace Ročník 4. ročník.
ČESKÁ DIVADLA výběr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Testy, testové úkoly. Testy, testové úkoly 1. Charakterizujte publicistický styl 2. Které útvary najdeme v novinách? 3. Charakterizujte reportáž 4.
EDUARD BASS A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
LOL.
Zlatá 20.léta Proměny životních návyků Biograf Rozhlas Jazz
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Charitativní projekt společnosti Whirlpool CR 2013.
Cena Personalista veřejné správy
Dne 29. ledna 2015 se žáci dočkali zaslouženého vysvědčení. Tento den si zpříjemnili „Muzikálovým a filmovým festivalem“. Zúčastnili se všichni žáci školy.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
SpeedCHAIN 2012 – Priority moderní logistiky The 7th International Logistics Conference SpeedCHAIN 2012 – Priorities of Modern Logistics 7. ročník mezinárodní.
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
Česká soukromá televizní stanice Janoštíková Tereza IV.E.
Film 1 Viktorie Frühaufová 1.
Michał Żebrowski (herec).
Definice Funkce: Informační a orientační Propagační Regulační Obranná Autoreferenční Selektivní Typologie: mnohost kritérií Podle literárních druhů Podle.
České divadlo po 2. světové válce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Česká divadelní ocenění Datum vytvoření
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.7.B.17_eduard_bass Název: Eduard Bass Číslo operačního.
Ocenění práce ředitele Plavecké školy Uherské Hradiště, Plavecké školy Uherské Hradiště a ocenění plaveckých škol Zlínského kraje.
Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Dana Zajíčková Název prezentace (DUMu): Česká próza po roce 1945: Arnošt Lustig Tematická oblast: Česky jazyk a.
DRUHÁ FÁZE PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE – OBJEVY A VYNÁLEZY NOBELOVA CENA Autor: Nikola Šimánková, 8.ročník.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_19 Název Radek John Téma hodiny Autoři současné.
Mapování stavu oboru animace v ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Angelina Jolie.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Michal Kavalčík (13.června1975 Český Těšín).
Hans Zimmer   Monika Kupková.
Miloš Forman AUTOR: Mgr. Aleš Skála
MINIPÁRTY KARLA ŠÍPA A JOSEFA NÁHLOVSKÉHO
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Ocenění dobrovolníků Křesadlo v Olomouckém kraji 2018
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS

ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu v Los Angeles (angl. Hollywood Foreign Press Association) Nejdůležitější vodítko před rozdělováním filmových Oscarů Poprvé udělena v roce 1944 Myšlenka udělovat ceny se zrodila v roce 1928 V roce 1951 Asociace rozhodla o udělení ceny za celoživotní přínos kinematografii První držitel režisér Cecil B. DeMillo

ZLATÝ GLÓBUS V 50. letech se změnily kategorie- drama a komedie/muzikál Udělil se první Zlatý glóbus za zahraniční film- De Sica Zloděj kol Roku 1956 se cenily televizní pořady ceremoniál poprvé přenášela televize v oblasti Los Angeles 1964–1965: celonárodní vysílání pořadu 1963 Miss/Mr. Golden Globe: obvykle se jedná o dceru/syna známých rodičů, kteří asistují na slavnostním předávání cen Od roku 2007 ocenění pro Nejlepší animovaný film

ZLATÝ GLÓBUS- ZAJÍMAVOST Roku stávka hollywoodských scénáristů Nekonal se ceremoniál 65. Zlatých glóbů Vítězové byli vyhlášeni v hotelu Beverly Hilton televizní sítí NBC Vyhlášení nominací se koná v prosinci Asociace sdružuje 90 členů Rozhoduje se v 25 kategoriích (14 film, 11 televize) Komise režisérů HFPA uděluje cenu Cecila B. DeMilla za celoživotní přínos filmu Hlasování má dvě fáze- nominační a finální

ZLATÝ GLÓBUS- ZAJÍMAVOST První fáze- novinář napíše pět nominovaných počinů ve všech kategoriích Druhá fáze- novinář navrhne pouze jediný výkon Sčítání lístků má na starosti firma k tomu vybraná Výsledky hlasování se sdělují na slavnostním ceremoniálu Slavnostní večer se koná na začátku roku, měsíc před udílením Oscarů Už druhý ročník Zlatých glóbů v roce 1945 byl slavnostní Do roku 1958 cenu předávali novináři

ZLATÝ GLÓBUS- ZAJÍMAVOST V tomto roce se na ceremoniálu podílela řada osobností, jako Frank Sinatra a Sammy Davis V roce 2008 se ceremoniál z důvodu stávky scénáristů nekonal Poslední tři ročníky moderoval britský moderátor a komik Ricky Gervais

KATEGORIE UDĚLOVANÝCH CEN FILM - nejlepší film (drama) - nejlepší film (komedie/muzikál) - nejlepší herečka (drama) - nejlepší herečka (komedie/muzikál) - nejlepší herec (drama) - nejlepší herec (komedie/muzikál) - nejlepší herečka ve vedlejší roli - nejlepší herec ve vedlejší roli - nejlepší režie - nejlepší scénář - nejlepší hudba - nejlepší filmová píseň - nejlepší celovečerní animovaný film - nejlepší cizojazyčný film - cena Cecila B. DeMilla (za celoživotní přínos)

KATEGORIE UDĚLOVANÝCH CEN TELEVIZE - nejlepší seriál (drama) - nejlepší seriál (komedie/muzikál) - nejlepší minisérie nebo TV film - nejlepší herečka v seriálu (drama) - nejlepší herečka v seriálu (komedie/muzikál) - nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu - nejlepší herec v seriálu (drama) - nejlepší herec v seriálu (komedie/muzikál) - nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu - nejlepší herečka ve vedlejší roli - nejlepší herec ve vedlejší roli

Z DROJE