Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Základní škola, Brno, Štolcova 16
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Setkání kariérových poradců
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7. 1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Číslo výzvy: 02 Název výzvy: Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP – oblast podpory 1. 1 Typ projektu: grantový Období realizace: 3. 5. 2010 - 30. 4. 2012 Realizátor projektu: ISŠ Sokolnice Vedoucí projektu: Ing. Oldřich Životský KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Realizátor projektu: Partneři projektu: Integrovaná střední škola Sokolnice Svaz průmyslu a dopravy ČR ESB Elektrické stroje Brno a.s. Partneři projektu: KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Potřeba realizace projektu trh práce v JMK vykazuje trvalý nedostatek pracovníků technických, řemeslných a některých službových oborů projekt pracuje s informacemi získanými přímo od zaměstnavatelů, úřadů práce, zástupců škol v JMK i odborníků z hospodářských komor či Svazu průmyslu a dopravy ČR projekt také navazuje na dobrou praxi několika projektů realizujících se v ostatních regionech ČR KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Cíle projektu zvýšení zájmu žáků ZŠ o studium technických, řemeslných a službových oborů vhodným plošným představením jednotlivých oblastí a profesí v nich realizací projektu přispět k systémovým změnám s celokrajským působením v přístupu propagace nedostatkových technických, řemeslných a službových profesí vůči žákům ZŠ a v neposlední řadě jejich rodičům, kteří tyto profese podceňují KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Cílová skupina výchovné poradce a pedagogy základních a středních škol žáci 7 – 9. ročníků základních škol pracovníci škol a školských zařízení – jedná se o ředitele, výchovné poradce a pedagogy základních a středních škol KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Výstupy projektu 2 000 oslovených žáků 7 – 9. ročníků základních škol 112 podpořených osob – pracovníci v dalším vzdělávání Katalog řemesel Jednotná metodika propagace Webový portál Motivační film 2 konference a 7 workshopů Exkurze ve firmách – 60 Besedy na základních školách – min.35 Oborové dny - 14 KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

JAKÉ OBLASTI A PROFESE PROPAGUJEME Na základě spolupráce s úřady práce byly vytipovány tyto oblasti a konkrétní profese: STAVEBNICTVÍ – zedník, pokrývač, tesař STROJÍRENSTVÍ – svářeč, zámečník, frézař, seřizovač obráběcích strojů POTRAVINÁŘSTVÍ – pekař, řezník DŘEVOVÝROBA A NÁBYTKÁŘSKÝ PRŮMYSL – truhlář, stolař, čalouník ELEKTROTECHNIKA – elektrikář, elektromechanik AUTODOPRAVA – řidič SLUŽBOVÉ OBORY – GASTRO – kuchař, číšník, servírka cukrář SLUŽBOVÉ OBORY – ODĚVNÍ PRŮMYSL – švadlena, střihačka, šička KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

PRACOVNÍ WORKSHOPY Proběhlo 7 workshopů v rámci okresů Jihomoravského kraje Určeny pro učitele, výchovné poradce a ředitele základních škol, profesní odborníky, zástupce úřadů práce a hospodářských komor. Hlavní náplní setkání na workshopech bylo představení pracovní verze metodiky, podle které jsou jednotlivé aktivity, směřující k žákům základních škol, realizovány-rozdělení kompetencí, organizační zajištění, bezpečnost, aj. V průběhu projektu doplňována dle zkušeností a poznatků z realizace jednotlivých akcí. Finální podoba metodiky je jedním z výstupů projektu – bude sloužit ZŠ v celém Jihomoravském kraji. KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

PRACOVNÍ WORKSHOPY KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

NÁSTROJE K ZÍSKÁNÍ CÍLOVÉ SKUPINY ODBORNÉ EXKURZE Cílem odborných exkurzí je nahlédnutí do firem a získání představy, co která profese v reálné praxi obnáší. Chceme, aby žáci poznali nejen výrobní proces, ale také administrativní i sociální část firmy. Exkurze vede odborný pracovník, který zná nejen výrobní procesy, ale umí také hovořit o postavení zaměstnanců ve firmě, požadavcích na zaměstnance, možnostech kariérového růstu apod. KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

ODBORNÉ EXKURZE KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

BESEDY NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Cílem besedy je prostřednictvím „člověka z praxe“ a za použití mnemotechnických pomůcek přiblížit žákům jednotlivé oblasti a propagované profese v nich. Beseda není „náborovací“ aktivitou, má za úkol žákům rozšířit povědomí o potřebných profesích, které se jeví jako nedostatkové a ve kterých lze v budoucnu nalézt uplatnění. Beseda je postavena na volném rozhovoru žáků s odborníkem. KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

BESEDY NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

OBOROVÉ DNY Z pohledu žáků a jejich pedagogického doprovodu se pravděpodobně jedná o nejatraktivnější aktivitu tohoto projektu. Pro žáky jsou připravena oborově zaměřená pracoviště, na kterých si mohou vyzkoušet některé z technických, řemeslných či službových profesí. Vyzkouší si pod odborným dohledem práci s různými nástroji a přístroji, seznámí se s funkčností některých strojů, s materiály a také si vyrobí drobný výrobek, který si budou moci odnést domů. Žáci tak mají možnost na základě vlastní praxe zjistit, zda by je daná oblast či konkrétní profese mohla zajímat. KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

OBOROVÉ DNY KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

PŘEHLED REALIZOVANÝCH AKTIVIT Jihomoravský kraj KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

AKTIVITY 11/2010 – 02/2011 Besedy Oborové dny Exkurze Besedy – 46 – všech 8 oblastí Exkurze – 32 – oblasti ELEKTRO, AUTODOPRAVA, STROJÍRENSTVÍ, ODĚVNICTVÍ, POTRAVINÁŘSTVÍ, DŘEVOVÝROBA Oborové dny – 6 – (5 oblastí) – oblast ELEKTRO, STROJÍRENSTVÍ, GASTRO, STAVEBNICTVÍ, DŘEVOVÝROBA Firmy – 65 – exkurze, profesní odborníci Základní školy – 57 Besedy Oborové dny Exkurze KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

AKTIVITY 11/2010 – 02/2011 Počet žáků celkem: 2 214/2 000 Počet chlapců: 1 288/1 500 Počet dívek: 926/500 Počet aktivit celkem: 84 Účast žáků na aktivitách projektu v % KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011

Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Děkuji za pozornost Mgr. Milada Poledňáková polednakova@iss-sokolnice.cz Integrovaná střední škola Sokolnice http://mvmb.iss-sokolnice.cz KONFERENCE VYŠKOV 8.3.2011