Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Polygrafie Poštovní a doručovatelské služby

3 polygrafie

4 OBSAH: 1.Charakteristika polygrafie 2.Budoucnost odvětví 3.Polygrafické obory 4.Možnosti studia 5.Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku. T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Charakteristika polygrafie Polygrafie je výrobní obor, který zpracovává a tiskem rozmnožuje textové a obrazové předlohy. Zahrnuje tyto základní výrobní fáze: zhotovování tiskových forem, tisk, dokončovací výroba a přidružené odborné činnosti. http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=3hRpffD7BDs http://www.youtube.com/watch?v=3hRpffD7BDs&feature=mfu_in_order&list=UL

6 Budoucnost oboru Dynamický nástup nových médií Zvyšuje se technologická náročnost profesí v oboru Odvětví má velmi dobré dlouhodobé perspektivy pro uplatnění.

7 Polygrafické obory Polygrafičtí inženýři – 39 900 Kč Samost. polygraf. technici – 29000 Kč Polygraf. technici – 29 000 Kč Knihař, tiskař, průmyslový grafik – 20 000 – 25 000 Kč

8 Možnosti studia v regionu Integrovaná střední škola polygrafická, Brno, Šmahova 110 Střední škola polygrafická, Olomouc, Střední Novosadská 55 Soukromá střední odborná škola Břeclav, s.r.o.

9 6. Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Tiskárny – 8 firem – např. Moraviatisk Vyškov,Grafické podniky Kusák Reklamní agentury – 6 agentur – např. Design 99 Veškeré výrobní podniky na Vyškovsku

10 Poštovní a doručovatelské služby

11 OBSAH: Charakteristika oboru Budoucnost oboru Profese v oboru obecně Možnosti studia T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Charakteristika oboru Odvětví zahrnuje poštovní a kurýrní činnosti, které spočívají hlavně ve sběru, přepravě a doručování dopisů, balíků a ostatních zásilek. Patří sem finanční činnosti, které vykonává státní pošta.

13 Poptávku po poštovních službách bude sice významně zvyšovat internetové obchodování. Soukromé společnosti v oblasti doručování zásilek by mohly zvýšit počet zaměstnanců a nabídku svých služeb (zejména pro podniky), zaměstnanost v poštovních službách celkově bude pravděpodobně klesat (restrukturalizace a zvyšování efektivity– České pošty) Co se týče profesních požadavků, i poštovní a doručovací služby budou závislejší na moderních technologiích. To bude znamenat nárůst požadavků na IT znalosti a IT profese obecně. V odvětví bude nadále vysoká poptávka i po méně kvalifikovaných pracovnících (manipulace s balíky, jejich doručování a podobně), protože v této oblasti v nejbližších letech k výraznější automatizaci nedojde.

14 Profese v oboru např.: Manažer pošty 114 800 Kč Vedoucí pošty 30 800 Kč Pracovník poštovní přepážky 21 120 Kč Doručovatel 17 200 Kč

15 Střední škola informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23 Střední škola logistiky a chemie, Olomouc, U Hradiska 29 Obchodní akademie, SŠ SZE Vyškov

16 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracovali: Iva Mrázová, Petra Zbořilová a Michal Heimerle Škola: … ZŠ a MŠ Pustiměř


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google