Titanik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDM NOVODOBÝCH DIVŮ SVĚTA
Advertisements

Plavba po Vltavě na lodi ELIS 2005
Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
POČASÍ = aktuální stav atmosféry Počasím se zabývá věda: meteorologie
POHYB CO JE VLASTN Ě POHYB A JAKÉ MÁ VLASTNOSTI. CO JE TEDY VLASTNĚ POHYB?  POHYB JE D Ě J, P Ř I KTERÉM T Ě LESO M Ě NÍ SVOJI POLOHU V ŮČ I JINÉMU T.
LODNÍ DOPRAVA.
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
TITANIC SPLNĚNÝ SEN.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Úvod Tuning obrázky LOGAN AT Č lánek o tuningu BMW O Motorech Co pat ř í k tuningu Odkazy.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Roman Cigáň 2. ročník. Co to je? Intelektuální hnutí, životní postoj a filozofický směr 18. století Intelektuální hnutí, životní postoj a filozofický.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
KRAJINA V OKOLÍ MÉHO DOMOVA
Elektronická učebnice - I
Baccara - Prezentace Dnes je právě 6. dubna :35:34 hod. !!!
Kamenická Stráň.
O PEJSKOVI A KOČIČCE, JAK SI MYLI PODLAHU.
Kdo chce být milionářem ?
Typografie formální úprava
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Paralelní a sériový obvod
GALILEO GALILEI 15.února 1564 Pisa - 8.ledna 1642 Arcetri
Letoun Solar Impuls Petr Beneš, DL2 VOŠ a SPŠ Dopravní Masná 18, Praha1.
Titanic.
Bezobratlí.
Jagellonci a nástup Habsburků
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J10/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Tsunami Radka Prokopová.
Na konci jsou obrázky. ◊ Narodil se 22. února 1857 v Hamburku ◊ Zemřel 1. ledna 1894 v Bonnu ◊ Byl synem advokáta a senátora Gustava Ferdinanda Hertze.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
 D ů vod:Hitler  Inspirace: Maginotova linie  Za č átek stav ě ní:1935  Plán: 15  Skute č nost: 5.
(Pu‘ola)  Ve dnech kv ě tna 2010 se v americkém m ě st ě Chino ve stát ě Kalifornie konal jako ka ž dý rok velký letecký den "Planes of Fame.
Pavlína Šimková Obchodní akademie a St ř ední odborná škola logistická, Opava.
Vypracovali: Tomšů Michaela Pantlík David Novotná Veronika.
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
TITANIC středisko krále Jiřího , Poděbrady
Delfín obecný.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Václav Hlavinka 1.L Země.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Usa.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Stoletá válka 1337–1453 Spor o Flandry 3 fáze/etapy 1.etapa( )
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Endogení geologické děje
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Kyslíkaté deriváty uhlovodíků Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Cigarety Šlosar Tomáš 1.L.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ EU peníze školám MODERNÍ ŠKOLA – ZKVALITNĚNÍ VÝUKY Registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Č.j.: 14863/ Tento.
Z Á S A D Y – H YD R O X I D Y.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Jehlan autor VM:Ing. Slánská.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
Monika Goldová Život Karla IV.. Kdo byl vlastně Karel IV. ? Byl 11. č eský král. Také byl 1. č eský, který se stal císa ř em. Narodil se 14. kv ě tna.
Nový Zéland.
Transkript prezentace:

Titanik

SKUPINA ŠÁN Patříme pod organizaci Kondor a milujeme vodu! Skupina se skládá z šesti vodáckých a jednoho archeologického oddílu Pocházíme z Prahy a naše loděnice se nachází v Podolí hned u řeky Vltavy Na tábor jezdíme na náš ostrov Šán, který leží na Labi Jezdíme na našich vlastnoručně vyrobených devítikánoích, které mají čtyři různé barvy

Nějaké údaje o Titanicu vyplul 10. dubna 1912 z loděnice Southampton Titanic byl stavěn podle lodi Olympic loď patřila společnosti White Star Line, která si nechala Titanic postavit v loděnicích Harland and Wolff zlomil se v nejpoškoditelnějším místě-mezi 3-4 komínem leží 4 km pod hladinou oceánu a padal rychlostí 50 km/h otvory od ledovce jsou přerušované a plechy jsou rozestoupené nebo zohýbané, většina děr je v bahně, takže o potopení se kvůli tomu moc neví dno, kde leží Titanic, prozkoumával robot Jason Jr.

Cesta Titaniku 1. den 10. dubna 1912 vyplul na řeku Itchen, proplul Southamptonskou zátokou a směřoval na jih k břehům Francie večer kolem sedmé hodiny Titanic doplul k přístavu v Cherbourgu k jeho bokům přirazily 2 zásobovací lodi Nomadic a Traffic, cestující se nalodili rychle, i náklad byl brzy na palubě kolem 8.30 mohl Titanic pokračovat ve své plavbě směrem na Queenstown (dnešní Cobh) na jihu Irska   2. den - 11. dubna 1912 kolem 12.30 odpoledne se na horizontu objevilo irské pobřeží Titanic opět zastavil asi 2 míle před přístavem a po chvíli připluly zásobovací lodi Amerika a Ireland přistoupilo posledních 130 pasažérů a byly přijaty další zavazadla a pytle s poštou

Cesta Titaniku po další dny plavby Titanic v klidu proplouval Atlantickým oceánem 5. den - 14. dubna 1912 večer kolem 9 hodiny ukazovala stupnice 1 stupeň Celsia a v 11 hodin už to bylo -1°C kolem 5 hodiny odpolední Titanic dosáhl "bodu obratu" a měl změnit kurs k poloostrovu Sandy Hook, ale podle kapitánova příkazu se kurs změnil až v 5.50

Film tragédie Titanicu byla ztvárněna do jednoho z nejvíce oceňovaných filmů je to film s největším počtem nominací na Oskara, který nevyhrál v žádné herecké kategorii James Cameron nechtěl žádnou písničku během filmu, dokonce ani během závěrečných titulků, ale James Horner se Celine Dion napsal My Heart Will Go On a pustil Cameronovi demo, skladba později vyhrála Oskara na natočení některých scén, kdy se valí voda, měl štáb jen jeden pokus, protože voda ničila interiér i nábytek náklady na film byly 200 milionů dolarů, což je víc, než stálo postavení skutečného Titanicu, to bylo 7,5 milionů dolarů, které by se v roce 1997 rovnaly 150 milionům

Film když Titanic po srážce s ledovcem zastavil a pomalu se potápěl, můžete si všimnout, že se natáčelo v obrovském bazénu - vodní hladina je klidnější než na koupališti v rámci úspor nechal Cameron postavit jenom pravobok lodi, ovšem Titanic v přístavu kotvil levobokem, takže záběry musely být digitálně převráceny (jen si všimněte, kolik z paluby mává leváků), aby to bylo možné, musely být všechny nápisy, loga a cedule vyrobeny zrcadlově obráceně na moři se natáčela pouze jedna scéna v některých záběrech byli přidáni lidé pomocí počítačové animace.

A na co jsme se ptali kolemjdoucích u naší loděnice? Kolik milionářů bylo na Titaniku? 57 Jakou barvu měly plachty Titaniku? ŽÁDNOU Kolik lahví tvrdého alkoholu vezl Titanik? 850 lahví Odkud vyplouval Titanik? ze Southampton Z kolika procent byla obsazena 1. třída? ze 45% A JAK DOPADLA ANKETA?

Výsledky ankety Jan, 48let, technik Servis PC Kolik milionářů bylo na Titaniku?: 1000 Jakou barvu měly plachty Titaniku?: Místo plachet měl komíny Kolik lahví tvrdého alkoholu vezl Titanik?: 500 Odkud vyplouval Titanik?: Liverpool Z kolika procent byla obsazena 1. třída? 10% Ivana, 60let, důchodkyně Kolik milionářů bylo na Titaniku?: 1000 Jakou barvu měly plachty Titaniku?: bílou Kolik lahví tvrdého alkoholu vezl Titanik?: 10000 Odkud vyplouval Titanik?: New York Z kolika procent byla obsazena 1. třída? 60%

Výsledky ankety David, 14let, student Kolik milionářů bylo na Titaniku? 6 Jakou barvu měly plachty Titaniku? Určitě bílou Kolik lahví tvrdého alkoholu vezl Titanik? 560 Odkud vyplouval Titanik? Skotsko Z kolika procent byla obsazena 1. třída? 48% Jitka, 50 let, porodní asistentka Kolik milionářů bylo na Titaniku? 5 Jakou barvu měly plachty Titaniku? Neměl plachty Kolik lahví tvrdého alkoholu vezl Titanik? 20000 Odkud vyplouval Titanik? New Yorku Z kolika procent byla obsazena 1. třída? 100%

Něco na závěr: TITANIC DNES ANEB JAK JSEM MÁVAL BABIČCE i v současnosti se dějí nehody, i když Titanic je jedna z největších lodních tragédií loď Costa Concordia najela v pátek 13. ledna 2012 večer na útes, čímž v jejím boku vznikla 80 m dlouhá trhlina, 4232 osob bylo evakuováno a do sobotního rána se loď převrátila na bok již teď je 117 mrtvých

Ahóóój Všechny informace jsem našli z těchto zdrojů: Titanic world [online]. 1999 - 2011 [cit. 2012-01-23]. Dostupné z: http://www.titanicworld.cz/index.html Google obrázky [online]. 2011 [cit. 2012-01-27]. Dostupné z: http://www.google.cz/search?tbm=isch&hl=cs&source=hp&biw=1280&bih=685&q=costa+concordia&gbv=2&oq=costa+concordia&aq=f&aqi=g1g-S8&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2096l5993l0l6071l17l17l1l6l6l0l99l766l10l10l0 Titanic [online]. 2011 [cit. 2012-01-30]. Dostupné z: http://www.ecophotoexplorers.com/ecotitanic.asp